Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Terhveyenhuolto(?) on moraalitonta!

Kauhistuttavaa luettavvaa, mutta näitten kans on elettävä ja kuoltava tai pantava kovasti hanthiin!

Lääkäri-hoitajat ei ittekhään tajua, mitä on se apu, jota ihminen voi hätäänsä saaha terhveyenhuollosta. Nillä ei ole silmiä nähä eikä korvia kuulla, mitä toinen oikeasti tarttee. Ihmisen kohtaaminen on nolla! Meän tavalisten pittää itte selvittää ja oppia jopa tappelheen omasta ja rakkaittensa puolesta. Eikä ollu mullekhaan ens kerta. Ettäkä varhmaan halua kuulla korutonta kortamaa.

Olkaa hereillä ihmiset rakhaat. Kiltteyestä ei palkita, pidä vaivasti ja kipusti, se on sinun päässä, het tietää ja ossaa, net niinko verhotusti sannoo niillä kummallisilla puhheilla ja paljon muutaki tyhjänpäivästä potaskaa net viisastellee.

Jos ihminen ei nöyrästi tee ja mee niinko lääkäri-hoitaja-systeemi sannoo, jäät yksin.

Mutta hienot hoitosuunnitelmat tehhään ja lääkheet syötethään niinko heän ohjeissa sanottaan eikä niinko potilaalle selvästi ois paras.

Ja net pessee omat käet siinä olemalla neutraali ja viileä mihinkhään puuttumaton paska terhveyenhuollon rathaissa.

Ilkeää väkeä sillä alalla riittää. Enkä tarkota sinua, joka teet oman osasti hyvin, kaltaisiasi on harvassa.

Älkääkä mulle puolustelko THL:ää tai lääkäri-hoitajia, aatelkaa niinko aatteletta, mie olen taas nähny kovia niitten kans.

Lue tuo ploki ja aattele ja ole rohkea.

Muutenki asioita on tosi vaikea käsittää eikä isäkhään 84v sanonu koskaan, että on kipuja. Ei sen ikänen mies sano semmosta, vaikka mie saattohoijjin sitä kotona ja melanooma oli leviny joka paikhaan. Kiusaamista kysyä, onko kipuja, ruukasi isä sanoa. Jako sillä oli huonokuulo huuethiin, onko sulla kipuja.

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=281

No siis kyllä mie käsitän, näitten kans on elettävä ja kuoltava, mutta rohkea ja reipas sielu, kuten isäni, uskaltaa ihan rauhassa olla ommaa mieltä ja tehä omia ratkasuja.


T. hilkkapien Ämmi http://www.laronia.com/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

"Jos ihminen ei nöyrästi tee ja mee niinko lääkäri-hoitaja-systeemi sannoo, jäät yksin."

ja merkinnän hoitosuunnitelman kulmaan: Hankala Omainen!

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo mie hoksasin just tuon. Ja isä oli sopimaton, ko ei menny sairaahlaan jo sillon tammi-helmikuussa.

Ja mikä oli yhteiskunnan säästökin, ko ei menny!

Käyttäjän HeljKolehmainen kuva
Heljä Kolehmainen

Tämä artikkeli kuvaa hyvin terveydenhuollon arkipäivää Suomessa: http://joutavat.nettisivu.org/mummon-tarina/
itse hoitajana voin sanoa, että kokemusta on!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hyvä kirjotus, kiitos, paan jakhoon!

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

72-vuotiaana edesmennyt isäni ei käynyt lääkärissä. Sanoi, että kyllä ne varmasti kaikkea toteaisivat ja lääkepurkkeja olisi sitten joka pöydällä. Hänelle tuli sitten se ns. hyvä kuolema 'saappaat jalassa' omassa nojatuolissa.

Olen tietenkin miettinyt tuota paljon. Oliko se liian lyhyt elämä? En usko, hänellä oli varmaan hyvä olla oman ratkaisunsa kanssa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tervesielunen taisi olla sinun isästi ja mieki uskon, että hyvä oli olla ratkasunsa kans! Jess, siinä oli varmasti hieno mies, rohkea ja reipas niinko minunki isä, jolla kuitenki oli kohtalona kitumalla kuoleminen, niinko itte ruukasi sanoa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hilkka Laronia ja muut tässä blogissa kommentoineet, pääsettekö mihinkään näistä Usarin tilaisuuksista? Siellä on muitakin bloggaajia, terveysasiaa ja jutustelua.

Tervetuloa!

http://www.uusisuomi.fi/kuntavaalikiertue2012/ilmo...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos ja mie ilmottauin ja alustavasti häätyy minunki sanoa, niinko isokenkäsekki on tehny, mutta luultavasti nähhään Oulu 26.9. klo 18, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, PL 15

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kiitos.
Kyllä kutsu on noteerattu ja allakan sivuja käännetty eestaa.
Helsinkiin en pääse ja kun vaihtoehdoksi laitoin Tampereen ( pojan perheeseen pääsis yökylään), niin yllätys-yllätys: mun pitää seuraavana aamuna olla Helsingissä.

"MediHelii en uskal tähä hättä hälyttä!"

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tästä samasta aiheesta on tehnyt useinkin mieli kirjoittaa,mutta näin
ikuisena "itkijänä" ei ole saanut aikaiseksi.Totta joka sana mitä Hilkka tuossa kirjoittaa.Niin kauan,kuin oli työelämässä mukana,sai hoidon pääsääntöiseti työterveyshuollon kautta.Sen verran,kun yleistä puolta
tarvitsi käyttää,lähinnä yskä et nuha luonteisissa asioissa,ei aiemmin
sen kummempaa moittimista ollut,kunnes tuli eläkepäivät,asuinalueen ja
sitä myöten terveysaseman vaihto...huh ja huh!!
Vaikeaa on ollut joka ikinen kerta,viimeiset kuusi vuotta,ajan varauksesta
alkaen,jossa ko vrkailija tuntuu tekevän kaikkensa todistaakseen,ettei
sitä tarvita..millähän pätevyydellä ...? Ennen totuttiin uskomaan ja luottamaan lääkäriin.Nykyään tunnun tietäväni itse omista jutuistani
enemmän,kuin lääkärit.Tilasin vasta äskettäin kaikki tiedot,mitä terveysasemallani minusta on kirjoitettu ja olihan se aika mielenkiintoista,jos jaksaisi olisi käräjien paikka.Parit esmerkit tässä...jokin aika sitten tarvitsin terveysasemaa saadakseni lähetteen
erikoissairaanhoitoa vaaativassa vanhassa tutussa vaivassa,joka uusiutui jälleen.Kun ajanvarausvirkailija konetta katsottuaan huomasi
perussairaauteni keskityttiinkin siihen ja jouduin jälleen kerran sokeirtautikontrolleihin.Kontrollit tehtiin,menin kuulemaan,ei siinä
sen kummempia,mutta varsinaista asiaani,jonka vuoksi hakeuduin asemalle ei käsitelty ensinkään,josta sitten kysyin lääkäriltä??
Hoitaja kuittasi sen vähättelevällä lausunnolla,kuten teksteistä näin
"potilas kokee jotakin vaivaa..." kyseistä vaivaa lääkäri ei edes tutkinut vaikka se olisi ollut olennaista perussairauteeni nähden.
Näytin,että tossa katos vähän...mikäs toi on...kato koneelta näet mikä se on ja miten ja missä on hoidettu,mitä on vaivan uusiutuessa ohjeistettu...kirjoita lähete ko paikkaan...ei voi sinne kirjoittaa,niillä on siellä niin kiire...sain maksusitoumuksen ja vaihtoehdot yksityisiltä fysioterapeuteilta hoitoon jota kotipaikkakunnallani antaa vain ja ainoastaan ko erikoissairaala ja lääkäri.Ilman asiantuntevutta ko hoito ja myös tk-lääkärin määrämä voisi olla pahimillaan hengenvaarallista.Kun hemmetinmoisen venkoamisen jälkeen pääsin erikoishoitoon,hoito oli asiallista,osaavaa
ja ennenkaikkea tehokasta ensimäisestä kerrasta alkaen.
Toinen...vuosia sitten muista syistä johtuen olin sairaalassa,jossa professorimies totesi toisen sairauden ja antoi ohjeistuksen hoitoon,
kun asia tulisi varsinaisen vaivan muodossa ajankohtaiseksi..no tulihan se sitten ja taas olis tarvittu lähetettä terveyskeskuksesta.
Jouduin kaikenlaisiin muihin tutkimuksiin ja epiksiisissä oli sitten
mainittu ko asia,mutta siinä lääkäri tk-lääkäri toteaa,että asia on huomioitu,mutta siitä ei ole potilaalle vaivaa....siis se syy miksi menin tk:seen...se ei vaivannutkaan minua.Pyysin päästä tutkimuksiin useampaan kertaan..tuloksetta.Otin yhteyttä tk:n ylilääkäriin,joka totesi,ettei asiaa hoideta,ennekuin ,minulla on todella kovat sietämättömät kivut?? Huomattavaa on se,että ko jutussa kovat kivut merkitsevät riskirajan ylitystä,eli voi käydä niinkin,ettei ehditä enää hoitaa.Kun valitin omastalääkäristäni ja hänen suhtautumisestaan
ylilääkäri kehui ko naislääkäriä ja kertoi voivansa,minun niin halutessani järjestää suurpiirteisemmän ulkomaalaistaustaisen mieslääkärin=) Kävin kerran sattumalta akuutisti tällä ko suurpiirteisellä..kieltämättä,joo..kaveri kuunteli keuhkot päällystakin
päältä...tosi on...en huolinut.
Tästä sais juttua vaikka kuinka paljon..tää nyt on tällaista,mutta,kun en edes liioittele..en tiedä onko tällaista sitten muualla..eli ihaan vaan esimerkin vuoksi...eli mikä sitten mättää,onko todellakin niin,että nää tk-lääkärit on sitä ammattikuntansa "huippua"?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No just, siinähän se koko terhveystoimen koko kuva on, pienessä ja isossa.

Huonosta kohtelusta voi tehä valituksia, mutta mie en vielä jaksa, son semmosta kapulakieltä, että vaatii toela energiaa alkaa niille ittele selittään, älkää nyt hulluja olko!

Niin ja, ko itte on siinä keskiössä, ei jaksa huutaa vaikka jossaki näilä plokeilla, että kattokaa nyt tänne, onkos tässä laitaa.

Myöhemmin ei vain jaksa ennää sitä kauheutta muistaa ja ihan oikeasti aatellakhaan tai tutkia itte, että mitesse menikhään.

Ja kukasse auttas.

Onkohan tämä tervheyenhuolto ihan toivotonta ja verorahoja mennee moisseen falskiin bisnekseen ja pörssiyhtiöille, puhumattakhaan siittä, kuka kerrää tyhjänpäivästen toistuvien tutkimusten rahat, niinko sullekki tehtiin tutkimuksia, jokka on sinänsä bisnestä. Mammografioistaki voihaan olla montaa mieltä, mutta ainaki son isoa bisenstä, se on fakta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Rahakhaan ei aina auta ja rahahan se ois se ratkasu, jos se riittäs, mutta olen varma, ettei auta mithään.

Se tolkku ja järki ja sydän on löyvvyttävä sieltä ruohonjuuritasolta. Mutta nethän on aivanko jotaki uskonlahkolaisia, josset tottele, niin sinua ei noteerata.

Hoito on huonoa ja usein jopa hengenvaarallista ja josset tottele, saat jäähä siihen.

En tiä, auttaako tosiaaan mikhään. Verorahojen tuhlaamista ja kansalaisten terhveyen pillaamista ja laiminlyömistä.

THL on ihan kansalaisten pilkkalaitos.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No paanpa tämänki tänne, taitaa olla läpäisyperiaattella sylttyä joka puolelta koko systeemi a la terhveyenhuolto Suomenmaassa.

http://mirjaleenaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kannattas lukea sinunki, kuinka lääkärit valehtellee:

http://www.magneettimedia.com/?p=8586

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset