Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Onkosse sylttytehas tuossa pankit -nimisessä ilmiössä?

Miten se on nuitten pankkien kans? Kuka net omistaa ja mitä net tekkee? Saksassa niitten pikkupankit mennee nurin, siis pikkusia saksalaisten omia pankkeja Saksa antaa mennä nurin, mutta Saksa ei pyyä Eurostoliitolta apua, miksei?

Niitä meän verorahojahan mennee pankkitukkiin sinne Kreikan lainoista alkaen? Entäskö joku seuraava nyt sannoo, että het ei halua eikä ossaa eikä maksa pankkilainoja tai valtioitten välisiä lainoja, maksamako met taas? Saksa hoitaa itte hommansa, mutta jokku muut ei?

Entäs tämmönen pikkuihminen pikkutalloutensa kans, pankki hoitaa kaikki raha-asiat miten hoitaa. Pakko ottaa, mitä ja miten annethan, palvelu on rahan myyntiä. E-laskut ja tilitapahtumat sielä jossaki jako vaihat pankkia, kaikki katoaa. Käteistä ei kohta ennää ole olemassakkaan.

Mikä tuo pankkien valta ja voima on. Tämä rahan perässä juoksutus ja juokseminen on jotaki mystistä.

Jutta Urpilainen kauhistellee ja dramatisoi, kuinka lomallansa säikähti kansantuotteen huonoutta.

Mitä tekkee Jyrkit ja Jutat lomalla, jos meän maa on kerta hädässä? Nomuttako kansa on niin huonoa, eikä usko eikä tottele heitä, on viesti heiltä?

Suomi hättää kärsimässä ja Jutta ja Jyrki lommailee ja Juttaki vasta lomalla tutustuu asioihin. Mitä net meni lomale, mitä net milhän lomala teki, ko tavalisekkaan ei sais ottaa kait ees palkkaa työstään eikä vähäväkiset tukiansa ilman kikkatyöllistämisiä?

Kiitos aamuseurasta, tämoli ämmin aamupäivittely, voikaa hyvin kaikki, tavaliset ja tavattomat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onko pankit yksityisiä? Siis pankit on yksityisiä? Yksityistäminen on paha sana aina välistä, mutta nyt uutiset sannoo, että maksullinen korkeakoulu. Se kait on yksityinen korkeakoulu, joka itte hoitaa hommansa. Mie en hahmota tätä hommaa pankkien kans.

Marjut Korpela

Kaikella ystävyydellä, murteesi ei oikein toimi otsikossa, tuo lähinnä mieleen lukihäiriön..(;_))

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos opastuksesta ja jospa mullon vielä seki, pösilö ja lisäksi lukihärö!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset