Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Nato vie meät...

Millä oikeuella net tekkee tämän nämät meän herrat...

Mitä me ollaan puhuhmaan demokratiasta tai kansan haluamisista tai pilkkaahmaan Venäjän tai minkhän maan kansalaisia tai putineita. Meilon omat porthaat lakasematta, apua...

Olen vihanen, meitä kusetettaan päin naamaa ja met vain hymisemä, vaikka herrat on viemässä meitä sotahuuluutensa kans...

Aijjettä minua raivostuttaa...!!!!

http://yle.fi/uutiset/suomi_sopimassa_naton_kanssa_valmiudesta_avun_vast...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Itseäni ei raivostuta, koska haluan elää oman elämäni (ja etenkin haluan lasteni elävän) ilman sotia. Kovin sotkuisia ovat sodat meinaan enkä niitä kenellekään toivo. Puolueeton pieni maa on altis sodille enemmän kuin liittoutunut maa. Mutta ymmärrän toki että asian voi nähdä toisinkin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Niin just, mieki ymmärrän, mitä sie sanot, mutta Suomihan ei ole ennää puolueeton eikä Nato ole yhtään sottaa voittanu, sörssiny ja provosoinu emmäkä met ees tiä, mitä kaikkea sotasaa son tehny ja mitä aiheuttanu ihan siviileille.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Itsekin tavallani ymmärrän mitä itse ajat takaa... eli et mitään pahaa. Lähestymme samaa tavoitetta vain eri näkökulmien ja johtopäätöksien kautta. NATO ei ole yhtään sotaa joutunut häviämäänkään eli NATO-maita ei ole valloitettu enkä sitä omalle maallekaan toivo koskaan. Parempi on ettei sotia pääse edes muodostumaan, johon auttaa mikäli omalla puolella on liittolaisia.

Siviiliuhrit ovat aina tuomittavia ja olen esim. USAn lennokki-iskuja kritisoinut useasti... valitettavasti kun aseet otetaan esille, tulee lähes aina myös siviiliuhreja. Siksi olisikin parempi ettei aseita tarvitsisi ottaa käyttöön alun alkaenkaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #6

Tykkään, että jos ihmiset liittoutuu, se on jo soan julistus.
Sillon on net, joita vastaan toimitaan.

Vastustan liittoutumisia minnekkään
ja haluan puolueettoman ittenäisen Suomen!

Jos on vappaa, voi liittyä, mutta liittoutuminen on pahojen voimien käyttöä...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

Näen tilanteen niin, että pienen maan liittoutuminen on suojautumista sodan uhalta eli pyritään sodan uhkan minimoimiseen.

Eihän liittoutuminen ihmistenkään välillä ole sodan uhka toisille ihmisille... mikäli saan ystäviä, niin eihän se tarkoita että olisin suin päin hyökkäämässä jonkun kimppuun. Parempihan ystäviä on olla kuin olla kokonaan ilman ystäviä. Täysin yksin oleva on kaikkein heikoimmassa asemassa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #8

Niin just, sitä tarkoitinki ko puhuin tuosta liittymisestä, ollaan ystäviä ja liitytään yhteen ja porukaksi, mutta ystävät ei liittoudu maailmaa vastaan, siittä ei hyvä seuraa! Vappaa liittymään ja kykenevä liittymään, mutta liittoutunu on ittekki vanki!!!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tässä on perusteluja:

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka eksyi upottavalle suolle

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166244-suo...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Kyseinen sopimus ei vie Suomea Naton jäseneksi yhtään enempää kuin ennenkään, valitettavasti. Tuki se auttaa meitä vastaanottamaan apua jos joku hyvää hyvyyttään haluaa meitä auttaa kriisitilanteessa, oli kyseessä sitten Venäjä tai tulivuorenpurkaus Salpausselällä...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Sieki, voih, siis meilähän on jo Nato valmiuksia enämpikö met tavaliset tiämäkhän, siis vaikka armeija, lentokentät ja ovimitat ja kaikenmoiset standardit kaikkiaan on jo Nato-kelposia. Mitä tämä nyt on, siis pah...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Sopimus saattaa meidät Venäjän maalitauluksi mahdollisessa konfliktissa.
Toivottavasti sopimuksen neuvottelijoilla on tarpeeksi syvät pommisuojat kun alkaa paukkua.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #11

Herrat usuttaa ja tavaliset maksaa henggelhään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

Parempi ettei kukaan maksa hengellään, joten liittoutuminen lienee järkiratkaisu.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Suomi kerjää verta nenästään, koska Venäjän kanssa kahdenkeskinen naapuruussopimus, jonka 4. artiklan teksti estää sopimukset Naton kanssa.

http://www.promerit.net/2014/03/yyan-jatko-naapuru...

Arvatkaa, vaatiiko Venäjä pitämään Suomea kiinni tästä sopimuksesta. Vaikka se itse rikkoisikkin tekemiään sopimuksia.

Eikä Natokaan ole mikään yksipiippuinen juttu.

Kaikki korkeammat voimat varjelkoot meitä Kataisen "viisauksilta" kansalaisten tyhmyydestä (kansanäänestys).

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No just joo jumalat sinua ja sinun ajatuksiasti siunakhoon, tästä meän pienestä kotimaasta ei tule kohta mithän... sie sanoit sen.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Korkein maata varjelkoon.
Poliitikot on testattu ja kelvottomiksi havaittu.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo emmä met ossaa paremmin sanoa!

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Dagavorii pumagii, praktika jest praktika.
Eli suomeksi:sopimukset ovat paperia, käytäntö on käytäntö.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Naton jäsenmaat ovat sitoutuneet YK:n peruskirjan (linkki) periaatteisiin
sekä vuonna 1949 allekirjoitettuun Washingtonin sopimukseen, jossa tunnustetaan YK:n turvallisuusneuvoston ensisijainen vastuu kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämisestä. Jäsenkunnalle keskeisiä arvoja ovat vapaus, demokratia, ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaatteet.
Natoa johtavat siviilit. Naton toiminta, myös sotilaallinen toiminta, on alisteista yksimieliselle poliittiselle päätöksenteolle jäsenmaiden kesken."

Jos 28-maata ovat tähän jo sitoutuneet ja EU:sta, meidän ystävistämme ja liittolaisistamme 22-maata, niin mikä kauhea asia se voisi meille olla? Sitä minun on vaikea ymmärtää? Toki meillä on pitkä raja Venäjän kanssa ja Virolla on lyhyt, mutta mitä eroa se varsinaisesti tarkoittaa kun Nato kuitenkin on näitä kaikkia maita yhdessä turvaamassa Venäjän valtapyrkimyksiä ja hyökkäystä vastaan. Emmehän me pelkää mitään muuta maata kuin juuri Venäjää, jolla on ihan omat arvonsa ,valheensa, epädemokraattinen oikeuslaitos ja arvaamaton tsaari Putin.

Minusta Natolla juuri estetään sotia, ja se luo vakautta ja turvallisuutta, jota me ihmiset eniten kuitenkin kaipaamme. Meidän ei tarvitsisi ottaa yhtäkään vierasta sotilasta omalle maaperällemme, eikä myöskään ohjuksia tai muita aseita, ei ennen kuin sitä itse Naton jäsenenä pyytäisimme, jos ja kun Venäjä olisi hyökkäämässä Suomeen. Olisiko se huono ja pelottava asia? Kaikki sopimukset voidaan neuvotella tarkasti, kuten muutkin maat ovat tehneet. Yksin, Venäjän hyökätessä emme pärjäisi mitenkään, sen paremmin kuin Ruotsikaan. Asiasta pitäisi keskustella enemmän ja kiihkottomasti, vain järkevät faktat huomioon ottaen.

Minusta päättäjät ovat erittäin huonosti tiedottaneet Suomen kansalle, mitä Natoon kuuluminen meille oikein merkitsee ja mitä asioita meidän pitäisi Naton hyväksi tehdä. Se, jos mikä on ollut valtion taholta erittäin huonoa politiikkaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kaija, Venäjä on suomalaisille läheisempi uhka/ turva kuin Nato.

Tässä kopioituna osa Suomen laista Venäjän ja Suomen välisestä valtiosopimuksesta, joka uusitaan aina 5 vuodeksi kerrallaan.

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992...

"Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välinen SOPIMUS suhteiden perusteista

Suomen tasavalta ja Venäjän federaatio, joita jäljempänä kutsutaan sopimuspuoliksi,

korostaen Euroopassa tapahtuneiden syvällisten historiallisten muutosten merkitystä,

tarkoituksenaan kehittää ja lujittaa hyviä naapuruussuhteita ja kaikinpuolista yhteistyötä maittensa ja kansojensa välillä,

vahvistaen osallistuvansa demokraattisen, rauhanomaisen ja yhtenäisen Euroopan rakentamiseen Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin Helsingin päätösasiakirjan, Pariisin peruskirjan ja muiden ETYKin asiakirjojen mukaisesti,

ilmaisten halunsa työskennellä kahden kesken ja yhdessä muiden maiden kanssa arktisen alueen, Pohjois-Euroopan ja Itämeren piirin hyvinvoinnin kehittämiseksi,

korostaen kansojensa historiallisia yhteyksiä ja jatkuvaa tarvetta avoimeen kanssakäymiseen,

vahvistaen noudattavansa tinkimättömästi oikeusvaltion periaatteita, ihmisoikeuksia ja perusvapauksia sekä kansallisten vähemmistöjen oikeuksia ja edistävänsä ihmisten välisiä yhteyksiä,

antaen erityistä merkitystä demokratian ja taloudellisen vapauden kehittämiselle,

tuntien vastuunsa elinympäristönsä säilyttämisestä ja maailmanlaajuisesta, alueellisesta ja toistensa ympäristöturvallisuudesta,

ilmaisten pyrkimyksensä vahvistaa kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta sekä toteuttaa oikeudenmukaisuuden, inhimillisten perusarvojen ja kestävän kehityksen periaatteita Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan mukaisesti,

ovat sopineet seuraavasta:

1 artikla

Sopimuspuolten suhteet perustuvat YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan mukaisesti kansainvälisen oikeuden periaatteisiin kuten täysivaltaiseen tasa-arvoisuuteen, pidättymiseen voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä, rajojen loukkaamattomuuteen, alueelliseen koskemattomuuteen, riitojen rauhanomaiseen ratkaisemiseen, sisäisiin asioihin puuttumattomuuteen, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamiseen sekä kansojen oikeuksien samanarvoisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen. Sopimuspuolet täyttävät vilpittömästi kansainvälisen oikeuden velvoitteet ja edistävät hyvän naapuruuden hengessä keskinäistä yhteistyökumppanuuttaan sekä yhteistyötään kaikkien maiden kanssa.

2 artikla

Sopimuspuolet käyvät säännöllisesti vuoropuhelua korkeimman valtiojohdon tasolla ja muulla hallitustasolla maittensa kehityksestä sekä keskinäisistä ja kansainvälisistä kysymyksistä.

Ne edistävät kanssakäymistä eri aloilla kansanedustuslaitosten kesken sekä keskushallinnon, alueellisten ja paikallisten viranomaisten kesken.

Ne neuvottelevat kahdenvälisiä suhteitaan koskevista kysymyksistä rakentavassa hengessä ja molempien etuja kunnioittaen.

3 artikla

Sopimuspuolet sitoutuvat säilyttämään yhteisen rajansa hyvän naapuruuden ja yhteistyön rajana ETYKin päätösasiakirjan mukaisesti sen loukkaamattomuutta ja toistensa alueellista koskemattomuutta kunnioittaen.

4 artikla

Sopimuspuolet pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan ja selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan sekä muiden ETYK-asiakirjojen mukaisesti.

Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.

Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle".

Lue erityisen tarkasti tuo 4. artikla ja ajattele, antaako Venäjä Suomen rikkoa yksipuolisesti tätä sopimusta ja tehdä Naton kanssa "isäntävaltiosopimusta"?

Suomi on jo kerran valehdellut EU: lle kun se liittyessään siihen vakuutti purkaneensa kaikki kansainväliset, kahdenkeskiset sopimukset. Silti tämäkin on voimassa. Taitaa seuraava jatko-/ irtisanomisaika olla 2016?

Minun puolesta miten vaan mutta realismi ei ole kiellettyä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Siis eikö tämole järkyttävvää, tehhään mitä sattuu meän kansalaisten silmien eessä ja EU on vain USA:n sylikoira, ei ois luottamista Eurostoliithoon.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kaija,

"Minusta Natolla juuri estetään sotia, ja se luo vakautta ja turvallisuutta, jota me ihmiset eniten kuitenkin kaipaamme." - nimeomaan ja täysin päinvastoin! - ei näytä menevän kaaliisi...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Pelottelu on tehny tehtävänsä, ihmiset laukkoo Naton sylhiin muka turhvaan ja huh!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Huomenta Ilkka-ystäväin!

Mihinkään Nato-maahan ei kukaan, eikä mikään toinen maa uskalla hyökätä, eikä ole hyökännyt. No, idiootti-valtiot ehkä, mutta ne hyökkäävät joka tapauksessa, joten Nato on edes hyvä hidaste. Olet tosi kiukkuinen mies kun käytät tuollaista ikävää ilmaisua kuin kaali-pää?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #39

Kaija,

et ole näköjään kuullut mitään edes "kauhun tasapainostakaan" eikä muukaan tosiasia näytä menevän sinulle perille. Kyse vaan on siitä, onko natolla enää mitään osaa eikä arpaa alueellamme, jos natotuksella - kuten Venäjä monen johtajansa suulla on vakavasti ja moneen kertaan tuonut julki - Venäjä usutettasiin Suomeen. Luuletko todellakin USAnaton kerkiävän Suomeen ennen Venäjän joukkoja ko. tosipaikan tullen?? - ja senjälkeen USA- nato pysyy ylen kaukana kun EUnaton stratrgiset kohteet on nollattu ohjuksin. - Mahdollinen natoutuminenkaan ei tapahdu sekään noin vaaan hetkessä, saati nyt!....

Valitettavasti sinäkin olet kuin pikkupoika ison veljen rinnalla, joka kerjää vain verta nenästään, pyrkii tuomaan vakavan uhkakuvan - miehityksenkin - alueellemme, kun tuota uhkaa ei tänään ole kumpaankaan suuntaan. Järkevää? - Ja samaa "järkeä" - sodan ja asevarustelukilpailun vain kiihdyttämistä! - yrität tuputtaa vielä muillekin vähän joka rakoon...

Pois 21. vuosisadan suurvaltasotien syteuhkista:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1663...

Ei näyttänyt vieläkään menevän "kaaliisi" - en kirjoittanut mitään itse vääntelemästäsi "kaali-päästäsi"...

Hyvää yötä Kaija- ystäväin!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No voinko nyt jo käydä palauttamassa sotilaspassini,kun muut voivat sitten puolustaa joidenkin maata?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juu, voit sinä Vellu sen palauttaa. Ei virolaisetkaan poijaat tarvinneet mihinkään pakolla lähteä vieraisiin sotiin ja ne jotka lähtivät olivat vapaaehtoisia innokkaita miehiä - - kuulemma kaikki eivät edes joukkoon päässeet, jotka mukaan olisivat halunneet.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Pieni Viro on maksanut prosentuaalisesti kovan hinnan Naton sotaseikkailusta Afganistanissa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #28

Emmäkä tiä, mitä vielä Viro maksaa...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #35

Tarkoitan, että Viro on menettänyt kaatuneina miehinä(9 miestä) raskaan hinnan inhimillisesti Afganistanissa.
9 kaatunutta on pienelle maalle raskas uhri.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #28

Viro on kuitenkin onnellinen liittymisestään, kun Krimin kohtalo ei heille ole enää odotettavissa. Näin ovat kertoneet ja vakaasti uskovat.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #40

Kaija,

päinvastoin Venäjän pelossaan natoilustaan huolimatta Viro on etsimässä apua meiltäkin ja jälleen kustannuksellamme - älä unta nää!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kieroilu on järkyttävvää
Kattainen ja muut yrittää viä meät Nathoonki
ja ihan vain vallanhimossaan
ja oman henk-koht-edun tavottelussaan
ja joku puhu Afganistanista,
Luoja paratkoon tutustukkaa Afganistanin asiaan
Afganistanin onni ei ollu Naton ja USA:n apu
Meitä höntitethän
Net umpikierot likasielut ei meistä välitä
EI KATAINEN YM. VIE MEITÄ NATOON HYVVÄÄ HYVVYYTTÄÄN
Lakatkaa olemasta Kataisen opetuslapsia ja morsiamia
Meitä haukuttaan ja moitithan huonoiksi kansalaisiksi
Ja mitä meile tehhään
Kattokaa itte ja AATELKAA ROHKEASTI JA IHAN ITTE
TUTKIKAA ASIOITA!
T. ämmi hilkkapien ja kiitos hienoista kommenteista ja keskustelemisesta

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Eli(suomen)olisi vetäydyttävä afganistanista ja annettava talebanin heitellä happoa koulutyttöjen silmille ?
Miten te sen selittäisitte oppimishaluisille tytöille ??
Suomi tekee siellä humanitaarista työtä,joka on verrattavissa kehitysapuun !

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Eivät suomalaiset rauhanturvaajat saa puuttua suoraan esim.siihen jos näkevät afgaanimiehen hakkaavan naista kadulla.
Näin on kertonut minulle paikanpäällä palvellut rauhanturvaaja.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Afganistanin onni ei ollu Naton ja USA:n apu
Meitä höntitethän
Net umpikierot likasielut ei meistä välitä..."

Afganistaan meni kyllä ensin Neuvostoliitto ja vasta sen jälkeen USA ja muut rauhanturvaajat vain aikomuksenaan palauttaa maahan Talebanien terrorin jälkeen demokratia. Ja mikä minusta on tärkeintä, naisten orjuuden poistaminen ja koko maan valuminen satoja vuosia taaksepäin keskiaikaan. Se ei näytä onnistuvan niin kuin piti, mutta länsimaat ovat ainakin yrittäneet luoda maahan vakautta ja naisten tasa-arvoista mahdollisuutta käydä koulua. Sääli, että on kai pakko jättää maa taas terroristien käsiin?

Natosta on meillä puhuttu ennenkin, eikä sen ole katsottu olevan Venäjää vastaan, sen paremmin kuin muidenkaan Nato-maiden yhteydessä.
Voimme olla edelleen ystäviä ja kuulua Natoon siinä kuin EU:nkin? (Olihan Merkel ja Putinkin ylimmät ystävät ja tekivät molemmille osapuolille tärkeää yhteistyötä ja kauppaa.)

Nyt kyllä Hilkka annoit Kataiselle vähän liian kovaa kyytiä. Suomen turvallisuus ja itsenäisyys on meille kaikille se tärkein asia, mutta nähtävästi keinot ja luottamus Venäjän johtoon ovat meillä täysin erilaiset. Krimin valtaus sai tämän kaiken jälleen monilla nousemaan pintaan, siis pelon seuraavista Mainilan-laukauksista.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kaija,

"Natosta on meillä puhuttu ennenkin, eikä sen ole katsottu olevan Venäjää vastaan, sen paremmin kuin muidenkaan Nato-maiden yhteydessä."

Miksi jälleen vääristelet Venäjän johtajien lausuntoja, heidän kannanottojaan mahdollisen natoilumme suhteen??? - Varsinaista todella vääristelevää pravdailuja hela tyynni yritelmäsi, hyi häpeetä sentään...

Se "viimeinen pisara":

Venäjältä Nato-varoitus: ”Vakava uhka”:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/68416-venajalta-n...

Putin, Medvedev, kenraalit, jne. ottaisivat natoutumisen avosylin vastaan??? - Älä hyvä nainen unta nää!

Imperialist Hypocrisy And Lies On Eastern Ukraine Protests:

http://www.informationclearinghouse.info/article38...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pitää vielä omin luvin kopioida tuolta toisesta Nato-keskustelusta pätkä Harri Monosen tekstiä, johon minäkin yhdyn. Olemme toki vähemmistössä vielä nyt, mutta kunhan tieto ja ymmärrys lisääntyy, niin muutoskin on mahdollinen.

Harri Mononen:"Hämmästyttävintä minulle on ollut huomata viime viikkoina, kuinka eräitä syntyperäisiä supisuomalaisia kiehtoo tämä Venäjän missio niin voimakkaasti, että he asettavat sen oman maansa ja kansansa edelle, vaikka mitään proletariaatin internationalismia tai maailmanvallankumousta ei enää olekaan edistettävänä. Vaikeasti käsitettävää joukkoa, enpä voi heistä muuta sanoa.

En näe syitä, miksi Suomen olisi vaikeampi kuin vaikkapa Norjan olla samanaikaisesti Naton jäsen ja Venäjän hyvä naapuri. ""

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Etkö ymmärrä, että Usa käyttää piskuista maatamme vain pelinappulana saavuttaakseen ylivallan maailmanhegemoniassaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Markku,

ei, jankuttaen jankuttaa samaansa vain...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kaija,

ei pitäisi olla vaikeaa ymmärtää, että ei pitäisi tieten tahtoen tuoda, oikein Kaijankin tavoin usuttamalla usuttaa kaikenmoisia kärhämiä alueellemme - heikon ihmisen isommalla "kostomentaliteetti" - kun meillä on nykyisin täällä rauha maassa, ei uhkakuvia kumpaankaan suuntaan, ainoastaan nämä russofobiset metelöivät hysteerisinä. - "Tyhjät tynnörit kolisevat entiten." - René Descartes: ”Järjenjuoksu vajaa liukkaampaan laukkaan leuat ajaa”…

Sokea ei näe eikä ymmärtämätön halua ymmärtää...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ilkka: "Sokea ei näe eikä ymmärtämätön halua ymmärtää..."
"... ainoastaan nämä russofobiset metelöivät hysteerisinä."

Voihan tuon noinkin sanoa, mutta itse tunnen olevani kyllä ihan rauhallisella mielellä, eikä hysteriasta ole tietoakaan. Olen kai aikaisemmin jo maininnutkin, että meillä on aivan upeita ystäviä Moskovassa ja itse tykkään kovasti venäläisistä. Ei ole heidän vikansa, että Kremlin johto on nyt sitä mitä on ja pelottaa pieniä kansoja rajojensa takana. Kukaan ei puhuisi Natosta mitään, jos Venäjällä olisi länsimainen demokratia.

Niinpä, tyhjät tynnyrit kyllä kolisevat enemmän! Tuli ihan mieleeni, että katsotko minun olevan ystäväsi dosentti Johan Backmanin toisinto vastapuolelta rantaa? Tekstisi vaikutti ihan siltä, mutta onneksi meitä ihmisiä sentään mahtuu vähän joka junaan:) Minäkin vielä sentään johonkin..

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Keskustelkaa ja puhukaa, niin ittekki kuuletta, mitä mielessänne, herrat ei meitä taijja kuunnella, nethän luulee tietävänsä, mikä on meän parasta.

Olisima reiluja ja rakentavia kaikkia kohthaan, jopa Venäjää kohtaan. Amerikkalaisperänen Natoki sais olla, muttei meän pitäs liittyä eikä mitenkhän veljeillä, olla vaan luottamuksellinen kaikkia kohtaan ja pittää hyvvää huolta ittestä.

Kyllä tet tiättä, olla rauhallinen ja suhtautua hyvin, nyt tämä suhmurointi sais riittää Suomen herroilta!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hilkka: "Olisima reiluja ja rakentavia kaikkia kohthaan, jopa Venäjää kohtaan."

Miten me pieni Suomi olemme olleet epäreiluja Venäjää kohtaan? Ainahan me olemme olleet hissunkissun ja toivoneet vain rauhallista rinnakkaiseloa venäläisten kanssa. Olemmehan kiltti, rauhaa rakastava ja sopeutuva naapuri olleet aina kaikille ja samaa kohtelua toivomme muiltakin.

Putinin uhittelut ja Krimin valtaus olivat yksi uusi sykäys toiveeseen, että pääsisimme vain turvaan jonkun isomman ryhmittymän selän taakse. Ja vain siinä tapauksessa pyytäisimme muilta apua, jos naapuri hyökkäisi tai vaatisi alueita Suomelta. Muuten maamme olisi sopimusten mukaan vapaa vieraista joukoista ja vieraista aseista. Eihän se olisi silloin uhka kellekään?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Rauha sinun kanssasti Kaija, jokhainen saa minun puolesta aatella niinko haluaa, mutta tämmösen tviitin sain ja tähän voin liittyä "Suomalainen media luo kyllä Venäjäpelkoa ja sotahysteriaa. Joka ei sitä näe, on sokea."

Toimituksen poiminnat