Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Meän tavalisten kodit!

Niin moni vanha omakotitalo
on osottautunu arvottomaksi
jo ennenki.
Se täytti tehtävänsä kuitenki
ja komeasti.
Joka talo on jonku koti
joka talolla on oma toiveikas tarina.
Isät rakensi perheelleen kodin
ja sitte läpit lähti
kaupunkkiin
tehtaalle töihin
tai Ruottiin.
Voi net syrjäseutujen harmaat talot
peräkylien rintamiestilojen pikkumökit
järvikylien asutustilojen mummonmökit
lauat ikkunoitten päällä
katot jo kallelhaan
navetan ovet rempallaan
kotipihlaja nurin
ja kuloheinikot ympärillä,
hei hei aika entinen
ei tartte palata!

Rahahan se rallaa Ylen uutisissa
yksisilmäsiä ylleistyksiä
ja paljon ja äkkiä menoa ja meininkiä
ja kurjuuksien kauheuksia riittää.
Kaikki on bisnestä.
Kaikki mitattaan rahassa.
Pankkimiesten äänihän se kaikaa.
Pankit kaiken takana.
Ja ison rahan jäljet johtaa kauas
kauas pois kotomaasta.

Mutta mepä emmä anna periksi.
Olkaa niin negatiivisiako haluatta
mediat ja rahamiehet,
met tavaliset käsitämä asioita
ja ossaama ellää
emmäkä anna periksi,
met elämä etheenpäinki
maalla ja kaupungeissa
ja keksimä aina jotaki.

Ja muuten tiedoksi
niin monet vanhat
kuolee vaivattomasti kotona
tai vain muutaman päivän sairaalahoidolla,
vaikka tet tehettä draamaa
vanhusten hoijjoista.
Emmä met ole rasitus,
molhan ilo ja voima
ittele ja tälle ihanalle Suomelle!
t. ämmi onnentyär hilkkapien 61v

http://yle.fi/uutiset/moni_vanha_omakotitalo_saattaa_osoittautua_arvotto...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin sehän jäi tuosta pois, että siis miten aliarvioivasti meitä tavalisia puhutelhaan saati sitte kohehlaan, mutta jatkettaanpa ja nähhäänpä!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Eipä huolta, Hilkka. Mekin asumme täällä korvessa erämaajärven rannalla eikä yhtään haittaa, että joku pääkaupunkiseudun pankkiherra luulee juuri nyt olevansa rikas. Täältä ei lähdetä mihinkään; päinvastoin. Tänä kesänä kesannoidaan 60 aaria maata ja ensi keväänä pannaan siihen mansikkaa. Kanoja on ja pian taas lampaitakin. Järvessä on kalaa riittävästi. Katsotaan kuka on rikas jos/kun joku maailmanlaajuinen kriisi iskee (toivottavasti ei). Syökö pankkiherra silloin optioita vaiko powerpointin käyriä?

Suomen korpi ja maaseutu ovat elämisen arvoisia, myös tulevaisuudessa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Tänä kesänä kesannoidaan 60 aaria maata ja ensi keväänä pannaan siihen mansikkaa. Kanoja on ja pian taas lampaitakin. Järvessä on kalaa riittävästi. Katsotaan kuka on rikas jos/kun joku maailmanlaajuinen kriisi iskee (toivottavasti ei). Syökö pankkiherra silloin optioita vaiko powerpointin käyriä?

Suomen korpi ja maaseutu ovat elämisen arvoisia, myös tulevaisuudessa."

Kuulostaa upealta ja asenne kohdillaan, ihan niin kuin Hilkallakin on kirjoituksessaan!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo asentheet meilon kohihlaan ja kiitos Vesa-Matti!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No ei tosiaan huoltako tekki tehettä tuommosta, jess ja onnea ja ihana kuulla!

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Täysin selväähän tuo on, että sivukylän asukki on yksi kuntaliitosten maksumiehistä. Kiinteän omaisuuden arvo katoaa keskustaajamien kasvaessa.

Jos kylällä ei ole kauppaa, ei koulua ja ja tiet ovat yhtä kuoppaa, niin miksi sellaisesta paikasta kukaan vaikkapa omakotitaloa ostaisi. Ja jos ostaa, niin todellisella alehinnalla.

Tästä asiasta ei vain suuremmin ole puhuttu. Kuntaliitosten hyvistä puolista - niistä harvoista - on kyllä puhetta riittänyt. Ja tottahan sekin on, että nykyisellään ei jatkaa voi.
Se vain ikävää, että moni on paikkansa taajamien ulkopuolelle rakentanut, uskossa, että siellä on hyvä lastenkin kasvaa ja iän lisääntyessä voisi kiinteistön/tilan myynnillä varmistaa taajamaan muuttomahdollisuus. Noin se ei vain nykyään mene!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo ei sole bisnestä eikä ole ollu ennenkhään ja arvot ja tekemiset on toiset, jos aikoo maalla ellää, kuten varmasti tiätki, ei sielä ooteta valmista.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tässähän ei ole jätetty mitään sattuman varaan, koska EUn yhteinen maatalouspolitiikka tyhjentää maaseudun vääjäämättä. Pankkien printtaamalla rahalla kasvukeskusten poliittiset isät ja äidit keksivät yhä uusia tapoja asuttaa, viihdyttää ja rahastaa luonnottomassa ja kuolleista materiaaleista rakennetussa lumeympäristössä ruuhkaista ihmismassaa.

Toivon totisesti, että tästä ei tule katkera lopputulos, koska vastaava varautumattomuus johti reilut 100 vuotta sitten pahaan nälänhätään ja aliravitsemus yhdessä kulkutautien kanssa tappoi 10 % väestöstä.

Nykyinen yltäkylläisyys on puhdas illuusio, joka voi rikkoutua hyvin nopeasti luonnonolojen arvaamattomiin tapahtumiin ja aivan varmasti ongelmia alkaa ilmetä tuotannon suuresta riippuvuudesta fossiiliseen energiaan.

Suomalainen maaseutu nousee vielä suureen arvoon, kunhan nykyinen alennustila väistyy. Oma urani on keskittynyt jokseenkin kokonaan maaseudun elinvoiman kehittämiseen. Tulokset eivät ole ankarasta työstä huolimatta mairitelleet vihamielisen toimintaympäristön paineessa.

Toivottavasti viimeisin valintani verkostoitua maaseutua ja omaa elintarviketuotantoa arvostavien humanistien kanssa Itsenäisyyspuolueeseen antaa parempia mahdollisuuksia avata silmät maaseutumme mahtavalle elinvoimalle.

Sitä siellä nimittäin on ja ihmisten häätäminen luontaisesta elinympäristöstään on lopulta ainoastaan poliittinen ja taloudellinen valinta.

Kiitos Hilkalle hienosta maahengen nostatuksesta!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sulla non niin komeat porinat aina, kiitos tästäki ja onnea matkhan kanssa ittenäisyyspuohlueen tai mitä millonki näet järkeväksi ja kiitos, jess ja mie tässä ootanko pääsen taas lapin peräkylhiin, sielä se järki pallaa päähän ja saan taas ittestäni kiini, nythän mie juoksen itteni perässä pitkiä päiviä...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Arto Paasilinna on profetioinut tulevaisuutemme kirjassaan maailman paras kylä.

Fiksuinta olisi ostaa maapala jostain syrjästä, jonne suuret massat eivät hevin löydä, kun kupla puhkeaa.

Siellä sitä sopisi maata yltäkylläisyydessä ja kaukoputkella katsella kaupungeista pois virtaavia rääsyläisten karavaaneja.

Toki kättä pidempää tulisi olla ulottuvilla, jotteivat kaupungista pakenijat tyhjentäisi aittaa vastikkeetta.

Rahahan siinä vaiheessa kelpaa enää käymälän kuivikkeeksi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo tuota Paasilinnan menttaliteettia soisin Suomen päättäjillekki, kyllä meistä on niin moneksi ja rahat joutaa kyllä hyysikän alle.

Markku Ollikainen

Hyvin olette kuvanneet kaupunkilaisen tulevaisuuden. Eihän asfalttia ja betonia voi syödä.
Mitä suurempi kaupungista tulee sitä kalliimmat on tontit ja talot, mutta samalla sitä haavoittuvampi tuo kaupunki on. Jos ja kun joku diktaattori vielä saa systeemin haltuunsa, niin siitä se riemu ratkeaa: voi vedättää asukkaita jopa ruoalla!

Maalla taas on - maata! Aikaisemmin historiassa ihmisoikeuksien se viisaampi lista piti sisällään oikeudet elää, olla vapaa ja omistaa mm. maata. Nämä kaikki toteutuvat maalla.
Maalla on paljon asioita, jotka arvoina peittovat kivikylän betoseinät 6-0.

Käy oikein kaupunkilaisia sääliksi. Heidän oikeutensa ovat irronneet maasta. He joutuvat tyytymään oikeuteen elää, olla "vapaa" ja oikeuteen tavoitella! onnellisuutta.
Ilmeisesti onnellisuutta ei ole, koska sitä täytyy tavoitella. Näin käy kun joutuu eroon ihmisen alkuperäisestä elinympäristöstä: lähtee ilo irti elämästä.

Maalla on mukavaa! sanoo lauluntekijä. http://www.youtube.com/watch?v=amPNh1q6oY8

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mitä kalliimmaksi käy kaupunkien asunnot, sitä halvemmiksi pankit arvottavat syrjäkylien töllit.

Sehän tässä ristiriitana on, kun väitetään koko Suomea haluttavan pitää asuttuna, mutta arvot ovat päälaellaan.

Meidän väkimäärä ei riitä pitämään täydellistä infraa koko Suomen alueella, joten totuus olisi nyt kaivettava esiin, muuten elämme valheessa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onse vissiin vaikea käsittää, mitä met ihmiset tarttema, ristipistotöitä ja kaalia ja sipulia vain. Kiitos juutuupista ja eikö olekki mahtava keskusteluketju!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Oooh ennää kolme viikkoa ja sitte todellistuu mulle tuo juutuupi, lähen laphiin enkä tiä, koska tulen takasin.

Jonne Sirén

Kyllähän tässä itsekukin haaveilee lottovoitosta, jotta voisi muuttaa johonkin riistaisaan/kalaisaan periferiaan eikä tarvitsisi olla ratas urbaanin keskiluokkaisessa koneistossa.

Joskin muutaman vuoden kuluttua siihen ei tarvita edes lottovoittoa, edellyttäen että duunit pysyy. Sitten voikin downshiftaista rankasti pudottaen omaa elintasoaan hallitusti. Toki tuolloinkin pitää tehdä työtä, mutta mieluummin jotain yksinkertaista ja ei-niin-tuottavaa.

Kuten sanottua, ainoa mikä estää pudotuksen nyt on jälkikasvu olemassaolo. Että sieppaa huomata olleensa yksi niistä lukemattomista hölmöistä jotka menivät keskiluokkaiseen miinaan, näin nelikymppisenä on oppinut ettei siinä elämäntavassa ole mitään tavoittelemisen arvoista. Vähentää huomattavasti pelivaraa tehdä omaehtoisia irtiottija kun on "parikolme palloa jalassa". Tämän takia puhunkin nuoremmille jolpeille suoraan tästä asiasta ja pistän miettimään, olisiko sittenkin jokin muu vaihtoehto mieluisampi kuin se "pakollinen" muija, pari muksua, piski ja (velkainen) OK lähiössä. Sillä se sitoo turpeeseen ja yhteiskunnan työmuurahaiseksi 100% varmuudella useammaksi vuodeksi, sen sijaan että pitäisi itsellään pelialoitteen...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Voi miten tuttuja aatoksia sulla on, mie muistanko Oulun kaupungin virassa maksoin asuntoa jako kuopus lähti kotoa, luovuin ja aloin hiihteleen taas niinko parhhaaksi näen ja mullon ollu tuuriaki, en käsitä, miten elämä on niin ihanaa. Nooh siis kaikki aikahnaan, välilä sitä vaan on tehtävä, mitä on tehtävä ja sitte taas pääsee valitteen toisin... Onnea matkhaan sulle Jonne ja rakkaasti!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos hienosta juurevasta järkevästä ja syämmellisestä kommenttiketjusta ja nyt mie vuorostani tarjoan teile juutuupin, kyllä minua nauratti tämä kuningas taas: Väyrysen lohutuslaulu Urpilaiselle! https://www.youtube.com/watch?v=aEEp4S87iSw

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset