Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Totuus ja valhe!

http://www.hs.fi/juttusarja/kiiskinen/artikkeli/Valheen+paljastamisesta/1135251919763

Palmikkopäisenä totuus maailmaa kiersi, ikkunasta valhe hänet nähdessään huusi, voit levätä luonani, tule sisälle vaan. Totuus noudatti kutsua, valhe peitteli hänet ja avasi samppanjapullon ja punoi suunnitelman, valhe vietti näin iltaa ja lauleli vaan, jos alasti käymme kuin vastasyntyneet käyvät, ei voi totuutta valheesta erotta ainoakaan, hän varasti totuuden leningin ja kellon ja lompakon otti ja kadulle ja juoksi, totuuden hahmossa valhe nyt shampanjaa juo, totuus heräsi, ihmetellen seisoi totuus valheen huoneessa ja alastomana juoksi ulos ja huusi syytön mä oon, valhe on vienyt pukuni, köyhät ja rammat kivitti tottuutta, kunnes poliisi korjasi väsyneen vaeltajan. Poliisi sanoi, me totuuden tunnemme, ruoskitaan jumalaton, totuus itki ja syyttömyyttään kauan vannoi. Nyt hän on köyhä ja asunnoton, valhe kulkee maailmalla kultaisin vaunuin, valhe tamman vienyt on, voit toivosi heittää, totuutta turhaan säälit, vaikka löytyyki hulluja puolustamaan, se joskus voi voittaa valheen, mutta vain jos oppii valheen lailla varastamaan. Usein juot votkaa seurana janoiset veljet, sinä tiedätkö missä yösi oot nukkunut, herää ja itke valhe on paitasi vienyt, valhe on totuus, usko se veljeni vihdoin, katso se kiertää sun puvussas maailmaa, herää ja itke se tammaasi ohjastaa. http://www.youtube.com/watch?v=D3WJjCpJ9rQ

Ja Aatteleppa ite! http://www.youtube.com/watch?v=yCnT4Voc9ZA

Rakastavin terffeisin Hilkka Laronia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun ajattelee valhetta,
kammoksuu ajatuksen kahletta.
Pitäisi oppia totuuden tavoille,
laittaa valhe ja vääryys ravoille.

Kun pysyy asiassa ei tarvitse,
punnita puheitaan.
Riittää jos on itselle suora,
siinä on pieni ohjenuora.

Totuus ei pala tulessa,
mutta valhe palaa juurillensa.
Valhe kiertää sinut helposti alleen,
siinä kaatuu totuus jalustalleen.

Varo siis erehtymästä tiestä,
leiki aina naista taikka miestä.
Ole itsellesi suora ja reilu,
aikuinen ei valheessa heilu.

Timo Elonen (nimimerkki)
Ben Kaergin

Olen aina pitänyt Vladimir Vysotzkysta,tuossa(kin) sanoituksessa on lisäksi suuri viisaus ja -totuus.

Ben

Ben Kaergin

Ps. Malin veljekset Forssasta tekivät tuosta todella mahtavan suomenkielisen version eräälle julkaisemalleen albumille 80-luvulla.Sitä tulee kuunneltua edelleen aina silloin tällöin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Näe sie, tet runoilitta ja tiesittä! Kiitos.

Ei valhe oo viisautta tyhmempää
onko totuus viisas ja valhe kierää
Jos valhe on suoraa ja totuus väärää
kuka valheet säätää ja totuuden määrä

http://www.youtube.com/watch?v=lUxycEg_cdk

Ja laulukki sen tietää, vaikeampi kysymys.

Vastuullinen ja toimiva aikunen voi jotenkuten päästä kiinni totuutheen ja valhheesseen, mutta aikomoista aivojumppaa ja syämen kääntelyä.

Niile,jokka uskoo valmhmiisseen ja annettuun, helppoa kamaa, meille, jokka aattelema ite, täyttä työtä.

Tai Jussi Vaaralan sanoin:
"Suomi on vielä nyt väistöliikeyhteiskunta jossa jonkun asian framille nostaminen saattaa olla yritys peittää jotain sitäkin hankalampaa asiaa.

Se on kuin täysillä normaalia pujottelurataa vetävä pujottelija poikkeaa umpimetsään ja yrittää mennä samaa kyytiä edelleenkin puita väistellen.

Kansa on tuonut umpimetsän keskelle valtaapitävien loputtomaksi uskomaansa fuskupujottelurataa - ja siitä seuraa koko ajan vaikeampaa fuskaaribeleillä vallanpitäjillä - minne tahansa kurssinsa kääntävät niin aina etiikka paukahtaa päin näköä.

Oma vikansa - olisi pitänyt alunperin valita eettinen linja.

Ei Vanhanen ole alkuunkaan ainoa joka tippuu vallan hyllyltä - piiiiitkä rivi lähtee kunhan tässä jatketaan."

http://ejv54.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/07/suomi-...

Että sillä lailla sano Tarvajärvi, mutta fuskaaminen on tiensä päässä ja nyt met näemä ja kuulema ja katoma, kuka liirumlaarumia laulaa eikä Risikot ja Vanhaset vaihukhaan ennää uussiin samanlaissiin tralllalllaallllllllllaa ja Vanhasellahan on toelaki muutako puhthaat jauhot pussissa eikä ollenkhaan niinko met luulema, mie luulen ja pakkasta -27 ja koirala uuvet vaatheet, ei pipoa senttään.

Rakastavin terffeisin Hilkka Anneli Laronia

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ai Kiitos Ben, sieki olet yhtä aikaa täälä, heti aamusta paanoja tutkailemassa, kyllä nyttön hienoa, joo ja niilä on mahtavat sanat nuissa ja net laulaa jotenki niin harthaasti ja niinko sanoilla laulaa ja vakavasti. Soppii mulle.

Piethään pakkasta Ben ja muukki ihmiset ja lukijat mun eikä anneta järjen jäätyä eikä syämen hyytyä. Rakkauvvella Hilkka

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Tulen ääressä sitä tulee usein mietittyä, että eikö valhe,
petos, vääristely ja osatotuus pikemminkin kuin totuus,
ole pysyvämmin vaikuttanut inimisyhteisöjen kohtaloihin
niin suomalais-ugrilaisessa kuin muidenkin heimojen
keskuudessa.

Harmaasusi

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hei Harmaasusi, sie aattelet, että valhe, petos, vääristely ja osatottuus on pysyvämmin ko tottuus vaikuttanu ihmiselhoon.

Hohhoijjaa, mie kyllä pääsen siihen sinun näkemykseen sillai, että monasti kohtalo mennee pitkin nuita tuommosia pitkospuita ja kainalosauvvoja, mutta että syvimmilthään tottuus, tottuuvenmukasuus, oikeuvventunto ja joku pyhä tai hyvvyys ainaski ois sielä pohjalla tai niinko syvällä.

Että nuot tuommoset on ollu se tie ja keino ja siksi ei kannata kovin moraalista kantaa ottaa?

Kaikessa on puolet valhetta, vääristelyä ja osittaista valetta kuitenki? Suunnilheen puolet.

Ja syvin kohtalo on hyvä ja oikein. Että kaikki mennee oikein, ko tapheeksi kaukaa kattoo ja loppujen lopuksi meile hyvin käy.

Niin intomielisesti mie aattelen, muttako met höntitämä ja harhautama koko ajan toisia ja varsinki itteä, memmä taho herätä toellisuutheen, mutta mie uskon, että nyt on vauhti kiihtyny ja met herräämä ja näemä päivä päivältä enemmän ja paremmin.

Ja vielä seki, että itte kullaki on se oma kohtalonsa tai tiensä, ei yhtään enempää. Siksi mie en usko mihinkään lähetystehtävviin, puolueissiin, uskontoihin, tietteesseen, son aina ihmisen mittasta. Ja puolet kaikesta työstä ja ajattelusta on siis potaskaa meilä jokkaisella, suurin piirtein sellaista elämä on.

Rakkauvvella Harmaasuelle sinne tulen äähreen tai jos joku muu lukkee niin sulle kans, ehottomasti kaikki tuo sepustus! Hilkka

M-T Heikka

Rauni-Leena Luukkanen on entinen lapin lääninlääkäri, kait. Hän uskoo ufoihin yms.

Kyllähän mieki uskon, että totta kai on totta, että rahaa tehdään silloin kun mahdollista on, ihmisten sairauksillakin. En kumminkaan usko tuota, että tarkoituksena olisi sentään ihmisten tappaminen. Se menee jo ufoiksi...

Ei helekutarallaa.

M-T Heikka
Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kommendaattori № 8. Ämmi

Yhä enemmän on nojauduttava ikiwanhoihin wiisauksiin:
"On nähtävä mielessään sama minkä silmät näkevät."
(cheyenne-sanonta)

Harmaasusi

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

# 9. ja 10

Merja, niin sehän on seki, että josse tottuus tullee lapsen tai Kalkkimaanpapin suusta, se hoksathaan vasta kauan ajan päästä.

Emmiekhään usko, että net niin sannoo ja aattellee, että tapama puoli-ihmiskuntaa, muttako molhaan niin pimmeitä, että saatama pienemmästäki syystä ko isot rahat ja kullat, niin pienemmästäki syystä met saatama toiselle tehä pahhaa ko miljoonavoitot.

Seki se oman kilven kiillottaminen, että tehemä hyvvää mukamas ja sotateollisuuvessa samat jehut ja firmat, niin näyttää pahalta.

Rakkauvvella kaikille ja erityisesti Merjalle terffeisiä, ko son Vojakkalan peräläinenki, niin ja fanittaa Jopea!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

# 11.

Niin Harmaasusi, son vaikea näin yhtäkkiä saana sanottua, ko tullee tuhat asiaa miehleen ja sata innotusta, ko aattellee nuita asioita.

Niin son, että yhtä tottuutta ei ole olemassakhaan. Osatottuuksia saattaa olla. Mutta aikusen ihmisen pitäs käsittää, että tottuuski on sen, jonka silmät sitä kattovat. Sulla on hyä sanonta.

Niin ja toisella kattojalla ja näkijällä on toisenlainen tottuus. Ja saa ollakki.

Mutta se lusmuilu ja fuskaaminen ja tahallaan toisen harhauttaminen on paha asia, ja molen alkanu eppäihleen näitä meän kaapin päälä, sitä väkeä eppäilen, että net tietosesti höntittää ihmisten enemmistöä niinko sikoja teurasauthoon luvattas.

Ihanaa pakkasiltaa sulle ja mie juon kahvit tämän päälle! Rakhauvvella Hilkka

M-T Heikka

Joitain psykopaattihulluja voi olla sellaisia, joille ei ole väliä kuoleeko ihmisiä, mutta sen pitäisi olla ovela järjestelmä, että muutama hulluspyko voisi sitä ohjailla muiden tietämättä. Lisäksi pitäisi kait olla jokin muukin "aate" sille ihmisten tappamiselle, että siihen useampi yhtyisi. Ehkä jokin linkolalainen vihreä aate tms.

Ei se pelkkä rahanteko oikein riittäisi, se on liika hurja ajatus minusta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

# 14.

No niin minustaki. Vihreitten kanssa son näyttäny tämä ilmastokupla aika surkealta. Niin ja seko net haluaa suojella meän ruoka-asioita ja semmosia ja sitte ei muutako EUvvostoliittoa kannattamhaan. Väyrynen senthään vastusti.

Ai, mie en ole muistanukhaan, tuo Väyrynenhän pitäs haastatellä näistä just änäistä rokotekaupoista.

Mutta se Äkäslompolon Mauri on mahtava. En nyt kerkiä linkkiä hakehmaan, mutta pittää seki laittaa jonaki päivänä. Se Ylitornio juttu on hyäko mikäki.

Rakhaita terffeisiä vännittärelle ja muille kans. Hilkka

M-T Heikka

Kaikki on alkanheet fanittaan Väyrystä!

Kävin ystäväni luona tänään kylässä, ja hän kysyi minulta:kenenkäs sinä tahtoisit Vanhasen tilalle. Se oli yllättävä kysymys, sillä en ole ajatellut, että ystävääni kiinnostaisi politiikka, varsinkaan kepu-politiikka.

Kun sanoin, että ihan sama mulle, niin tämä hyväkäs sanoi, että HÄN TAHTOISI, ETTÄ PAAVO VÄYRYNEN. Voihan linnunmunat haluttais sanoa. Mieki tunnustin, että ei se minuakaan ärsyttäisi, vaikka Väyrysestä tulosokin pääministeri. Että jospa tuo vetäisi tämän aluhheen etua, ja ulkomaalaispolitiikassa vastustaisi Thorsia, ko se on ollu sen kanssa nokkapokkasilla. Mie myönsin, että mieki kait sitten Väyrystä kannata.

Vaikka eihän meän kannattamisia kysellä.

Mie olen vännittäresti, ja son soma että met olhaan tutustuttu näin netin avulla.

Oleksie tätä nähny..ei tämä mitenkhän tähän asihhan kuulu, mie taian olla vähän lapsellinen ko tämäki naurattaa
http://www.youtube.com/watch?v=Ijw6drq_PLY

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hei Merja!

Hitlerin olut-ongelma oli hyvä. Ees jotaki viihykettä, ko net yrittää olla meitä kuuntelematta. Mutta ajat muuttuu kiihtyvhään tahthiin, luiks tuon Vaaralan Jussin kirjotuksen. Mutta met vain naurama ja nyt halhauksin, mulla oli se saunailta tänhään! Hilkka

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tuli miehleen vielä yks asia tuosta tottuuvvesta ja Väyrysestä. Se ossaa kans pelata tottuuven kans ja tietää paljon asioita, joita meile ei kerrota. Siinä on vallan kansalainen, luulen mie Hilkka Laronia.

M-T Heikka

En mie sitä lukenut, mutta miepä luen sen nyt.

P. Perunka (nimimerkki)

valhe ,onko se pahasta jos se toista autta,vai onko aina uskotava ehdotoman totuuden kaikki autuaaksi tekevään voimaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

# 20.

Hei P.Peunka, jos sie multa kysyt, niin ei ehottoman tottuutensa kanssa ko tappaa ittensä ja loukkaa toisia ja muutaki pahhaa voi saaha aikkaan.

Jo tuossa laulussa minusta ilmenee, että täyvvellistä tottuutta ei ole, joka asiassa on totta toinen puoli tai mie uskon nuin niinko sieki vissiin, että viisas pittää olla näitten asioitten kanssa.

Entäs rehellisyys, son kans joskus tyhmän touhua?

Einsteinhan vissiin sano, että kaikki on suhteellista. Niin on köyhyys ja tottuus?

Mukavaa iltaa! Rakhauvvella Hilkka Laronia

P. Perunka (nimimerkki)

niin totuus ja rehellisys ovat varmastkin hyveitä ,mutta mitä sanomme esm. sairaalle tai ehkäpä kuolevalle ,kas siinäpä vasta kysymys.Olen kassasi sammaa mieltä tästä ehdottmasta totuudesta, minusta tuntuu että olmme pääset hyvään alkuun jos voimme olla rehellisiä edes itsellemme .

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hei P. Perunka, jos mie olen se kuoleva, niin mitä sie kuvittelet, että mulle pitäs sanoa? Mie en taijja nyt käsittää, voikko selittää vähän enemmän?

P. Perunka (nimimerkki)

Niin mitä pitäisi sanoa, ei minulla siihen ole antaa vastausta ,mutta jos tämä sairas tai kuoleva ei itse ole tietoinen tilastaan ,mutta ymmärys on tallella, niin tuskin pystyisin sitä hänelle kertomaankaan joten joutuisin "valehtelemaan" .ps. ajatelin kysyä tätä samaa sinulta ,sille tiedolle olis nyt käytöä,vaikeita kysymyksiä mämä totuus ja valhe , en osaa sanoa enempää tästä aiheesta. T: pp.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin, ko mie aattelen, että jos sie tiät, että mie kuolen kohta ekkä sanois mulle asian laitaa, että kuolet kohta, solis väärin. Miehän saattasin haluta vaikka kirjottaa viimisen kirjheen tai sanoa jotaki jollekki tai halata lähheisiä.

Mulla on semmonen kokemus, että minun mummolla oli syöpä ja soli kieltäytyny hoijjoista ja oli ennään pikkumurunen sängyn pohjalla ja järki ko täysin toimiva ja mielenrauha aivan ihmeellinen. No, se soitti, että hän kuolee, tule ja mie menin tietenki. Mummo ei kuollukkaan ja sano sitte, että ei ennää soita, hän kuolee ko kuolee ja niin kävi parin päivän päästä. Siinä kohin tuntu kuolema kauhniilta, vaikka mummo oli minun rakas omaiseni ja kuolema aina niin lopullista.

Mutta jos vaikka ei ole varmaa, että kuolee ja lääkäri sannoo, että kuolee, niin sehän on väärin kans, ko eihän sitä aina tiä. Jos tietää, niin pittää sanoa lääkärien.

Ja sitte jos olet vanha ja sanot, että joutasit jo pois, niin mitä sitä jankkaamaan, antas asioitten mennä. En tiä.

Oi, nämon vaikeita asioita.

Minun paras ystävä kuoli viime kevhäänä ja sen kanssa met puhuima. Tässä on minun kirjotus siittä. http://www.onnistuja.fi/hilkkalaronia/Blogi/Viesti...

Oi voi, koita kestää ja pärjätä ja joskushan ihminen vaistoaa, vaikkei puhu asiasta, ko aattelee ettei net jäljelle jäävät kestäis.

Rakkauvvella Hilkka Laronia P.Perunkalle!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset