Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Ei kansanedustajien etuja alas

  • Ei kansanedustajien etuja alas

 

Kukas sinne suostus, jos niitä tuostaki puotethaan, mitäse nyt on. Haluan sinne mahollisimman rohkeita, järkeviä, yhteistyökykysiä, lahjakkaita ihmisiä, joilon syän paikalhaan.

Eikä net, joile se nykynen korvaus on iso, ole kovin koulutettuja ja näkemyksellisiä, taitaa olla nyt niin. Fiksut ei tuohon räkhiin taijja helposti lähteä, niilähän on intohimot ja innostukset käytössä jo ihan toissaalla. 

Ja media vois lopettaa vertaamasta kansanedustajien työaikaa palkansaajan minuuttiaikatauhluun ja lomhiin.  Ideahan on, että kansanedustaja ehtis olla vuorovaikutuksessa kansalaisten ja elävän elämänki kans eikä teko-läsnäolla jos missä pyrokraattisessa istunnossa millon missäki. Ja pitäs niilolla aikaa perehtyä ja aatellakki.

Jumalahan jako yhessä saussa kaiken varallisuuen tasan ihmisten kesken eikä menny montaa päivääko rikhaat oli taas rikhaita ja köyhät köyhiä - mietimäpä sitä!

Katheus son semmonen voimavara, josta pitäs varoa ammentamasta. Jos nyt toivosima voimia ja viissautta eduskunnalle ja hallituksellekki, joita on nyt vaikea sietää itte kenenki, niin ei sitä tiä, mitä net ja met hoksaama. Yritämä aatella vähän pitemmällä tähtäimellä. 

Methän oiekasthaan haluama paremman eduskunnan ja hallituksen. Emmä halua semmosta sirkussakkia, joka tänäiltapäivänäki on luvassa meän verorahoilla ylläpietyn laitoksen toimesta!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Ideahan on, että kansanedustaja ehtis olla vuorovaikutuksessa kansalaisten ja elävän elämänki kans..."

On koko joukko edustajia joita ei vuorovaikutus esimerkiksi kesälomien aikaan juuri kiinnosta. Kaikkia ei saa kiinni puhelimellakaan, jotkut taas näyttävät mielellään naamansa erilaisissa kesätapahtumissa eivätkä pelkää puhua politiikasta lomallakaan.

Kovin erilaisilla työ- ja vuorovaikutusmäärillä sama raha kansanedustajienkin keskuudessa tienataan. Toisaalta, elävään elämään tutustumistahan se on sekin jos istuu puhelin kiinni ongella, ainakin jos tappaa hyttysiä tai sattuu saamaan vaikka jonkun sintin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mutta josse sintin pyytäjä saaki jonku ison ajatuksenko sillon siinä aikaa aatella ja kerranki, sitei kukhan häiritte. Niin ja mie en äänestä semmosta, jokei mulle vastaa, muttei tartte heti vastatakko mie keksin kysyä, kohan joskus jotenki saan yhteyen. Ydinvoimasta ei Väyrynenkhän vastaa.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Aivan samaa mieltä olen kanssasi. Parin kolmen tonnin palkalla ei osaavia päättäjiä kyllä saada.

Toinen kovasti kritisoitu asia on kansanedusajien lomat. Taitaisi vain olla niin, että kansanedustaja, joka todella lomaa pitäisi, eli olisi vaikkapa kotonaan, on kyllä yhden kauden edustaja.

Itse en kyllä tuota tehtävää osaa kadehtia. En alkaisi itse tuohon. Kansanedustajan virka ei todellakaan ole laiskan ihmisen työtä -jos sen kunnolla haluaa hoitaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kuinkahan meän media ei nuita pointteja tajua, siis niilon ihan erityinen sarka ja siihen ei monistakhan olis.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kateus on perimmäinen suomalainen synti. Toinen rikastuu omalla yrittämisellä, naapuri kadehtii... Kyllä esimerkkiä päättäjien ja yritysjohtajien pitäisi näyttää esim olla ottamatta vastaan 10000 osinkoja tai palkankorotuksia, jos samaan aika ihmisiä irtisanotaan. Mutta vaikka kansanedustajat eivät saisi penniäkään työstään, ei se Suomen taloutta nostaisi, vai mitä? Tai kadehditaan Soinin Audin takapenkkiä, juu ei kiitos!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tuplataan kansanedustajien palkat ja pudotetaan heidän lukumääränsä sataanviiteenkymmeneen. Näin saamme tehoja ja turhat tarvajävet karsittuja.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kyllä ja sataki riittäs, riittäähänse isommissaki maissa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä en rottia haluaisi sinne nauttimaan suuresta palkasta. Jos joku aidosti kiinnostaa ajaa asioita, pienelläkin palkalla pärjää, jos intohimoa politiikkaan on.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No sinnehän ei pääse ilman vaalirahotusta, seki pitäs kattoa. Intohimoa ja innostusta maailman parantamisseen tarvittaan, mutta myös pittää olle monipuolista taidollisuutta, tietämystä, näkökykyä ja sosiaalisuutta ja ylleensä semmoset eijjole köyhiä eikä kippeitä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tahtoopi vain olla niin, että sellainen, jolla tälle maalle esimerkiksi tietojensa puolesta olisi jotain annettavaa, ei parin kolmen tonnin palkalla lähde ihmisten sylkykupiksi.

Intohimo politiikkaan kun ei ammattitaidosta mitään kerro. Tasokkaampia edustajia voisi olla, mutta todella ammattitaitoiset eivät välttämättä näilläkään palkoilla mukaan lähde.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset