Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Olemakos met suomalaiset petoja

Kyselytunnila jauhethiin palkansaajien tillaa, no onhan se surkeaa seki, ja nyt ministerit luopuu viikon palkasta tai jotenki niin, mutta meän maailmankolkassa on kansainvaellus ja kuulkaako Oulun poliisilaitokselle lappaa koko ajan uusia ihmisiä, pakolaisia. Net on jo Suomessa ja joku tuhatta tääläki. 

Ja tänhän ilmotettiin, että mennee vuosia, siis monta vuotta, ennenko niitten tuhansien ihmisten lupa-asiat on käsitelty. Ja se entinen puoli vuottaki on liikaa.

Ensin net oottaa ruokaa ja patjaa ja sitte patjan paikkaa. Sitte net makkaa siinä patjansa kans monta vuotta eikä saa eikä voi tehä mithän. Hetihän niile pitäs alkaa keksiin töitä ja tekemistä, nyt net vain makkaa patjoilla ilman tietoa ees, saako jäähä Suohmeen. 

Suhteellisuuentajua ja asioitten tärkkeysjärjestyksen tarkistamasta nyt kaikilta. Nyt just ja heti niitä sopimuksia tekehmään EU:n kans ja kesken, mitä tehhään pakolaisten kans.

Ja Suomessa se kotouttaminen nyt heti ykkösjutuksi. Turha son sitte vikistäkkö net ihmisraukat on ensin päästetty tänne ja sitte hylätty patjoillensa moneksi vueksi.

Non monet ihan koulutettua väkeä, niitä ihmisiä ei saa pilata, ei milhän tekosyyllä, meän on hoijjettava se niitten alkkuun pääsy, net jää kuitenki tänne. Vastuuta ja toimintaa niinko aikusilta suomalaisilta voi oottaa!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Toisessa blogissa kerrottiin hallituksen lisäävän vastaanoton ja kotouttamisen määrärajoja seuraavalle viidelle vuodelle niin että voidaan ottaa kolmekertaa enemmän kiintiöpakolaisia. Budjettia kuvaillaan kaksinkertaiseksi verrattuna ruotsiin ja tanskaan. Toivotaan ettei kyseessä olisi mikään perätön huhu.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin just, mutta tässähän ei ole kyse kiintiöpakolaisista, nethän ihan valittaan sieltä lähöpaikasta ja tulevat virallisia teitä, nyt tänne tullee pakolaisia jopa ilman papereita, ihan tänne pohjosseenki ja yöt on jo kylmiä ja kohta on talvi ja niitten aisoittten käsittely voi viä jopa neljä vuotta tämän hetkisillä voimavaroilla.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Meitä kielitaitoisia maailmalla liikkuneita eläkeläisiä voisi pikakouluttaa ja pistää vaikka pohjoiseen auttamaan. Voisin olla valmis tehtävään. Siis arviointeja tekemään ja kirjaamaan tulijoita, ettei tarvitse muutaman hengen voimin toimia. Meitä lie vaikka kuinka paljon "sissi hommiin" tai "lotta hommiin". Ehkä näin saataisiin sumat purettua pikasesti ja rahaa säästymäänkin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No niin just, ihan mahtava ihminen olet ja teitois varmasti monta. On vain tämä meän byrokratia herätettävä ja ettei vain ois just joku pakolaistulva se asia, joka pakottaa joustavammaksi ja nopeammaksi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset