Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Ei kiitos Natolle ja amerikkaliselle sotateollisuuelle


Eihän suomalaiset halua amerikkalaisia ollenkkaan tänne eikä halua mithän prosesseja amerikkalaisten kans. Mitä Haglund ja Heinäluoma kyssyy keskustelussa YleYkkösenAamussa ratiossa, mitä ihmeen lapsellista saivartelua?

Emmä siis halua Natoa tänne. Eikö moni tutkimus sano, että suomalaisten enemmistö ei halua Natoa?

Mutta kuuleeko kukhaan, eipä taijja kuulla ja Sipilä taisi sanoa, ettei puhu mithän tästä amerikkalaisten tänne tulemisesta.

Miksi kansanedustajat ei tiä, mitä sotaintoilijat päättää ja tekkee? Miksi Puolustusvaliokuntakhaan ei tieny eikä tiä, kuinka tet siis ylleensäkkään kehtaatta istua jäsenenä siinä ettäkä muka tiä, missä ootta mukana ja vastuussa, minkälaisia herroja toletta? 

Suomalaisia ei kuulla, rahasta vain puhuttaan, höh ja röh!
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Hilkka,

kysypä Paavo Lippposelta, Martti Ahtisaarelta ja Tarja Haloselta, miksi he solmivat kumppanuussopimuksen Naton/Usan kanssa vuonna 1996?

Tuon sopimuksen mukaan eletään. Siihen kuuluvat yhteiset harjoitukset Suomessa ja muualla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin just ja sallaa kansalta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Toimi, jos jotkut päättäjät ovat solmineet joskus tökeröitä sopimuksia, niin eikös uudet ja viisaammat päättäjät voisi net purkaa ja tehdä parempia päätöksiä?

Minun mielestä pitää vaalia hyviä suhteita jokaiseen suuntaan, mutta lähimmät ystävät ja liittolaiset tulee olla läheltä. On järjetöntä haalia sotakavereita toiselta puolen maailmaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuwaitkin vaali hyviä suhteita Irakiin 90-luvun alussa, mutta sitten järjettömyyksissään haali sotakavereita jenkeistä ja joutui luopumaan irakilaisten vapauttajien tuomasta auvoisuudesta.

Etelä-Korea on haalinut sotakavereita merten takaa eikä vieläkään ole päässyt nauttimaan pohjoisen naapurinsa aidosta korealaisuudesta.

Venäläisetkin olivat tyhmiä, kun toisessa maailmansodassa haalivat liittolaisia kaukaa toiselta puolelta maailmaa.

Ja Baltian maat eivät ole älynneet osoittaa kiitollisuuttaan monista yhteisistä vuosikymmenistä velivenäläiselle, vaan ovat haalineet vihamielisiä joukkoja maahansa.

Juu, oikeassa olet ...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #11

Amerikkalaisille kävi hullusti Koreassa ja siittähän se soppa voimansa sai.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Mitähän nyt tuollakin mahdat tarkoittaa? Pohjois-Koreassa kommunistit ottivat Neuvostoliiton ja Kiinan tukemina vallan ja alkoivat vyöryttää sotakalustoaan ja hallintoaan koko niemimaan alueelle. USA riensi kansan avuksi (YK:n mandaatilla!) ja pystyi pysäyttämään kommunistien etenemisen tietylle leveyspiirille, joka edelleen toimii rajana.

Siis mikä ihmeen "soppa"? Sekö, että eteläkorealaiset saavat elää vapaina korkeassa elintasossa edelleenkin?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #19

Tarkotan sitäkö amerikkalaisten asenäytöt epäonnistu ja se palas kotia hävinneenä.

En sitä, että eteläkorealaisilla on vappaampaa ja paremminko pohjosessa. Molen täysin huumorintajuton, en tajua oiken milhään, jossei sanota ihan suohraan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Amerikkalaiset eivät palanneet Koreasta takaisin häviäjinä, vaan ovat siellä edelleenkin aseistettuina kansan turvana.

Taidat sekoittaa Vietnamiin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #27

TArkotan, että amerikkalaiset kärjistää (keittää soppaa) ja sillain olen kattonu sitä hommaa sielä enkä löytäny faktoja näin äkkiä, ehkä olen erehtyny, mutta että amerikkalaisilla semmonen näyttämisen halu ja että jokku ohjuksit oli niile selkeästi iso pettymys, net ei yltäny sinne, minne kehuvat?

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000005999...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #32

Tuntuupa tota näyttämisen halua olevan nykyään paljon ikävämmässä muodossa Puttiinin isännällä.

Jos aatellaan vaikka Georgiaa, Tsetsheniaa, Ukrainaa (Krim)... Rajapyykit kummasti liikkuvat itsekseen, ja pieniä vihreitä miehiä ilmestyy venäläisellä aseistuksella varustautuneina, mutta ilman lippuja.

Samaten kaikki maailman terroristit näyttävät käyttävän jostakin kumman syystä venäläisiä aseita, mistähän lie "kehitysapua" saaneet?

Mitä ohjuksiin tulee, niin eipä ole tiedossa että jotkut amerikkalaiset ohjukset olisivat jääneet kantamaltaan vajaiksi. Linkkaamassasi uutisessahan kerrotaan Pohjois-Korean siirtäneen (vajaakantoisia ohjuksiaan) uhitellakseen USA:lle.

P.S.
Onko siellä Pietarin trollitoimiston luona kaunis ilma?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko maanpuolustuksesta huolehtiminen "sotaintoilua"? Ymmärrän, että on olemassa erilaisia näkemyksiä siitä kuinka maanpuolustus tulee hoitaa ja puolustusliiton kanssa tehtävä yhteistyö on yksi vallalla oleva näkemys. Joskaan, kuten mainitsit, valtaosa suomalaisista ei sitä vielä parhaana vaihtoehtona pidäkään johtuen pitkälti kylmän sodan ajan propagandasta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Maanpuolustuksesta huolehtiminen ei tarttis olla veljeilemistä amerikkalaisten kans.

Omasta puolestani sanon, että haluan rauhaa ja siksi en halua Natoa, en voi sanoa toisten suomalaisten perusteluista mithän.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Melko tyypillistä höpöhöpöä, joka ei johda mihinkään. Et halua tänne Natoa, koska haluat elää rauhassa? Ymmärrätkö yhtään mitä puhut? Eikö Nato-maissa ole eletty rauhassa?

Miten Suomen pitäisi varautua Venäjän kanssa? Elää hiljaa ja myöntyä kaikkiin vaatimuksiin? Onko Suomessa armeija ihan turha ja pitäisikö se lakkauttaa vai ulkoistaa Venäjän hoidettavaksi?

Jos sinun mielestäsi armeijaa edelleen tarvitaan, eikö sen kannata Suomessa olla niin suorituskykyinen kuin mahdollista? Luuletko, että Suomi pärjää Venäjälle yksin, jos Venäjä vain päättää tulla käymään? Vähän niin kuin Georgiassa, Ukrainassa ja Syyriassa? Jos Suomi ei pärjää yksin, miten ratkaiset ongelman? Miten muuten turvaisit sodanajan huoltovarmuuden?

Eikö ole kiva höpötellä noita höpöhöpö-juttuja? Se nyt vaan johda mihinkään rakentavaan. Jos pystyt perustelemaan minulle asiallisesti, miksi Suomi ei tarvitse Natoa, voin jopa vaihtaa mielipidettäni.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #10

"Elää hiljaa ja myöntyä kaikkiin vaatimuksiin."

Kertoisitko tarkemmin mitä vaatimuksia esim. tarkoitat?

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #12

Kannattaa tutustua viimeaikaisiin tapahtumiin esimerkiksi Krimillä.

Suomelta on Venäjä vienyt Karjalan ja Petsamon, ja vie loputkin, ellei osoiteta kunnon maanpuolustustahtoa ja -valmiutta. Siihen kuuluu vakavasti otettava liittolaisuus.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #10

Natolaiseksi alkaminen on minusta oma asiansa.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Puttiiniltako se rauhanarmeija ja rauhantahto sitten löytyy liittolaiseksi mielestäsi?

Harrastaa noita rauhanaktioita ympäri maailmaa, ja näyttää kovasti tarvitsevan maata lisää, vaikkei osaa kunnossapitää edes nykyisiä läänejään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Amerikkalainen tukikohta loisi melkoisen piristysruiskeen Lappiin tai pohjois-Karjalaan.

Prikaatin verran amerikkalaissotilaita vaikkapa Sodankylään tai Lieksaan loisi paikkakunnalle vuositasolla todella tuntuvan, kymmenien miljoonien eurojen ylimääräisen liikevaihdon.

Toisin kuin Suomessa, amerikkalaissotilaat saavat palkkaa, jota he tuhlaavat surutta varuskuntakaupungin palveluihin, missä kulloinkin ovat.

Kaupunkeihin saattaisi syntyä myös sellaisia palveluja, jotka ovat sieltä jo hiipuneet, kuten vaikkapa elokuvateatterin. Poismuuton sijaan alueille syntyisi muuttovoittoa.

Taloudellisessa mielessä jenkkitukikohta olisi enemmän kuin järkevää sijoittaa Suomeen. Se loisi seudulle enemmän liikevaihtoa ja hyvinvointia kuin suurehko tehdas ja kaikki rahat jäisivät Suomeen.

Mutta olisiko se poliittisesti tai sotilaspoliittisesti järkevää, se onkin eri kysymys?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Eikhän sole jo nähty, mitä raha eellä aatteleminen tekkee täälä maailmassa. Se, mitä arvostaa ja rakastaa on tärkeintä, mie rakastan rauhaa ja ihmisiä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kylläpäs on sulla ihmeelliset perustelut.....

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Katsopa Seppo, paljonko Yhdysvaltain tukikohdat tuottavat sijoituspaikkakunnilleen rahaa muualla maailmassa, ennen kuin lässytät enempää ja lue vielä kertaalleen tai vaikkapa kahdesti kommenttini viimeinen lause.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Amerikkalainen tukikohta loisi melkoisen piristysruiskeen Lappiin tai pohjois-Karjalaan."

Aikalailla piristi Irakissakin liikkuvuutta, ovat nyt Suomessa turvaa hakemassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ja pikku kommunistit jeesustelee - tää alkaa tosiaan muistuttaa 1970-lukua.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Vasemmistonuor...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Miepä kysyn sulta Jouni, meinaakko amerikkalaisten hyvvää hyvvyyttään tänne tulheen, hah ja höh!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hyvä kun tulevat. Niitä voisi tulla enemmän ja pysyvästikin niin kuin muualla Itä-Euroopassa. Ruotsalaiset haluaisi hoitaa suhteet amerikkalaisiin Suomen puolesta niin kuin aikanaan, mutta ei siinä tänä päivänä oo järkeä. Ei täällä kannata ihan joka asiaa Putinilta erikseen kysyä, että sopiiko vai ei.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #17

Mitäs jos aateltas vähän laajemmin ja jätettäs amerikkalaisten sotabisnes ja alettas rakenttaan oma rauha täälä päin maailmaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #18

Suomettuneet puhuu kaappauksesta ja puuhaa tästä jotain juridista kysymystä - niinpä niin, kuka hyötyy?

http://www.ristovolanen.fi/118302917/3561850/posti...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #20

Tähän on niin vaikea tarttuakko kansa vastustaa niin net keksii alkaa väittelheen ja ongelmoihmaan juridiseista kysymyksistä.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #23

Minkä vuosikymmenen galluppiin perustat väitteesi, että kansa vastustaa NATOa?

Kansan mieli on nimittäin kovasti muuttumassa.

YLE toki vastustaa ja HS. Mutta nykyihmisillä on muitakin uutisvälineitä, ja avoin netti, mistä voi lukea myös ikäviä totuuksia maailmasta. NATO ei ole enää kansalle peikko, muuta kuin 70-luvulle jämähtäneille toimittajille, ja heitä sokeasti uskoville lampaille.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Miksi pitää epävakauttaa Euroopam rauhallisin maaraja?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie en muuten tajua, miksei EU ala omaksi Usaksensa, miksis met roikuma amerikkalaisessa natossa ja samala amerikkalaisessa rahassa?

Aivan täyellisesti Usa-riippuvainen invaliidi koko EUrostoliitto.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

???
Emme tietääksen ole toistaiseksi roikkuneet "amerikkalaisessa natossa" sen enempää kuin taalassakaan?

Eurostoliiton bryssät ei tosiaan näytä kykenevän kuin tervankielto- ja kurkunkäyryys-direktiivejä rustaamaan.

Juuri siksi USA puolustuskumppanina ja vaikka dollari euron sijassa olisi askel parempaan.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Totesin, että Lipponen, Ahtisaari ja Halonen solmivat amerikkalaisten kanssa sopimuksen, jota nyt noudatetaan. Niin olihan sopinmuksen teossa Vassarit ja Vihreätkin.

Viime kaudella sotilaallista yhteistyötä Usan kanssa tiivistettiin, ei purettu. Kok, Sdp, Vas, Vihr, Rkp ja Kd olivat vallassa.

Nykyhallitus jatkaa samaa politiikkaa.

Pysyviä nato-joukkoja ei Suomeen tule ennenkuin olemme Naton jäsen. Eli ei moneen vuoteen, jos koskaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Faktoja voi aina muuttaa ja kansa yhessä a la vaikka Väyrynen vai?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Toimi Kankaanniemi: "Pysyviä nato-joukkoja ei Suomeen tule ennenkuin olemme Naton jäsen. Eli ei moneen vuoteen, jos koskaan."

Vaikka Suomi olisi Naton jäsen, meitä ei pakotettaisi ottamaan alueellemme pysyviä Nato-joukkoja sen enempää kuin ydinaseitakaan. Tanskalla ja Norjalla on juuri sellainen järjestely Nato-jäsenyydessään. Samanlainen jäsenyysehto sopisi Suomellekin. Pitäisi sopia myös Venäjälle, ellei sillä sitten ole jotain ikävähköjä suunnitelmia Suomen suhteen.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Toimi Kankaanniemi: "Pysyviä nato-joukkoja ei Suomeen tule ennenkuin olemme Naton jäsen. Eli ei moneen vuoteen, jos koskaan."

Vaikka Suomi olisi Naton jäsen, meitä ei pakotettaisi ottamaan alueellemme pysyviä Nato-joukkoja sen enempää kuin ydinaseitakaan. Tanskalla ja Norjalla on juuri sellainen järjestely Nato-jäsenyydessään. Samanlainen jäsenyysehto sopisi Suomellekin. Pitäisi sopia myös Venäjälle, ellei sillä sitten ole jotain ikävähköjä suunnitelmia Suomen suhteen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Mie en muuten tajua, miksei EU ala omaksi Usaksensa, miksis met roikuma amerikkalaisessa natossa ja samala amerikkalaisessa rahassa?"

"http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/174402-sauli-niinisto-astui-esiin-kaoottinen-tilanne-euroopassa"

Niin miksi ei - EU:sta ei ole mihinkään kuten presidentti Niinistö sanoo EU Eurooppa on kaaos tilassa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ehkä son kansan syän, siis sydän, joka puhhuu eikä halua Natoa tänne. On helppo leimata höpöksi kansan enemmistön aattelu ja keskustelu on sitte mitä on.

Sydämmellä aatteleminen ei puhu meän herroille. Mie toivon meile parempaa herraonnea, parempia herroja!

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Kukahan se sanoikaan "Kansa olen minä!"

Ei kannattaisi ihan niin ajatella. Kansa ajattelee aika lailla eri tavalla.

Järjestäpä kansanäänestys, aseta kysymykseksi:
"Luotatko Putinin rauhantahtoisuuteen?"

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No kukas Putinin rauhantahosta on puhunu?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

HilkkaAnneli Laronia kirjoitti: [Ehkä son kansan syän, siis sydän, joka puhhuu eikä halua Natoa tänne.],
- niin se on, että "kansan sydän...ei halua Natoa tänne"!

"Nato.Tuhon tiellä ollaan!",kirjoitin minäkin :

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185875-nato...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Viola on fiksu nainen, jeee ja rakas, se näkkee ja ossaa kirjottaa, kiitos Viola!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos, Hilkka kehumisesta! Ja lämmin halaus sinulle!

Maailmanrauhaa, sanoma joka on aina vain ajankohtainen...laulaa lapsi:

https://www.youtube.com/watch?v=qc5lPGtC1tg
Lintu ja lapsi.wmv

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Emmä siis halua Natoa tänne. Eikö moni tutkimus sano, että suomalaisten enemmistö ei halua Natoa?"
Tämä on vihoviimeisin argumentti jättäytyä NATO:n ulkopuolelle. Kansa, joka ei ymmärrä mitään eikä sillä ole tietoa mistään.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No jopas, jopas siis, kansa ei ymmärrä eikä tiä mistään, mieti nyt ittekki, mitä sie kirjotat.

Meilä on ollu niin huonoa herraonnea, etten luottas sen lajin tietähjiinko, mitä meän kolme ässääki on.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

No ei anna lausumani ainakaan katteetonta optimismia suoran demokratian suhteen... NATO:on olisi pitänyt mennä jo 1995 ja jättää EU väliin, mutta Suomen kansahan oli päinvastaista mieltä... eli täysiä tolleroita. Saatiin moninkertainen byrokratia ilman turvatakuita... Halvalla viinalla, halvoilla autoilla, halvalla ruualla ja katteettomilla turvatakuilla kansa huijattiin kansanäänestyksessä... Norjan tie, paras lie...

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

2008 Razumkov Centren mielipidemittaukset kertoivat, että 63.8% krimiläisistä halusi erota Ukrainasta ja liittyä Venäjään.

Maaliskuussa 2014 Crimean Institute of Political and Social Research mittasi 77% krimiläisistä äänestävän Venäjään liittymistä.

Saksalainen GfK mittasi samoin maaliskuussa 2014 70.6% aikovan äänestävän Venäjään liittymisen puolesta.

UNDP suoritti Krimillä 7 kappaleen sarjan mielipidemittauksia 2009-2011 joissa kaikissa 65% tai yli kannatti liittymistä Venäjään.

Toukokuussa 2014 Gallup mittasi 82.2% sanoneen kansanäänestyksen osoittaneen useimpien krimiläisten tahdon.

Pew Research Center mittasi huhtikuussa 2014 91% krimiläisen pitäneen äänestystä vapaana ja reiluna ja 88% sanoi että Kiovan hallituksen tulisi hyväksyä tulos.

Saksan suurin markkinatutkimusfirma GfK mittasi tammikuussa 2015 82% krimiläisen kannattaneen täysin Venäjään liittymistä ja 11% antaneensa osittaisen tukensa liittymiselle.

Miten voi kukaan näitä tuloksia vastaan argumentoida, että Venäjä on jollakin tavalla kaapannut Krimin, kun kyseessä on paikallisten asukkaiden vuosikausia jatkunut tahto?

Pitää olla nauttinut jotakin erikoista, jos edelleen menee se soopa läpi että kyseessä ei olisi paikalliskansan oma tahto.

Samaan aikaan jenkkien sotateollisuus nettoaa miljardeja, kuten se on tähänkin asti netonnut, jatkuvista konflikteista ja asekilpailusta.

Idiootit nielevät sieltä tuotetun kiillotetut hevosenjätökset, ja ovat valmiina kutsumaan tämän todellisuutta vääristelevästi esittävän kerhon kalistelemaan sapeleitaan Suomeen.

USA:n ulkoministerin Colin Powellin esikuntapäällikkö Lawrence Wilkinson on julkisesti kertonut suoraselkäisenä miehenä hävenneensä valheita, joilla käynnistettiin mm. Irakin sota ja sepitettiin tarinoita olemattomista massatuhoaseista.

Samankaltaista tuubaa ollaan nytkin syöttämässä, ja tietämättömät vihaa rakastavat ihmiset tarttuvat siihen kuin hullut puuroon.

Lawrenceltä on loistava haastattelu vuodelta 2014 jossa käydään läpi nimenomaan ketä on USA:n ulkopolitiikan takana, ja kuinka he hyötyvät sodista ja varusteluista riippumatta kuinka konflikteissa edes lopulta käy.

Lyhyt vastaus on oligarkit, jotka omistavat teollisuuden ja rahoituslaitokset.

https://www.youtube.com/watch?v=NZW8T4NA3Is

Pidä järjen, sydämen ja totuuden ääni korkealla, Hilkka!

Kaikkea parasta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos Kalle ja jättisyänmerkki sulle yhele tottuuenjyvien löytäjälle!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset