Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Lopetama tasa-arvoleikki

Ei hyvätuloset tartte lapsilisiä, kotihoidontukia eikä perustuloja. Mie en ainakhaan tajua, miksi hyvätulosille maksettaan, jos kerta köyhimmillä on puute ruuasta, lääkkeistä, hoivasta.

Niin ja jos kerta maa on menossa nurin, miksi leikittään tasa-arvolla, ko voitas panna rikhaat maksaan saihrautensa ja vanhustensa hojjon. Jos siis kerta, Suomi on katastrooffin parttaalla, alettas oikeasti välittään toisistamme.

Suomen pienituloisimpien ja tulottomien elämällä leikkiminen voitas lopettaa ja alkaa rehellisesti hoittaan maan asiat kunttoon eikä kisailla keskehnään tekodemokratiaa eikä ennään teeskenneltäs muka tasa-arvon nimissä. 

Ennen muuta heikoista ja nuorista meän pitäs pittää huolta. Rakhauella ja syämmen sivistyksellä alama hoittaan avuntarvittijoita.

Ja minun mielestä kaikki nuoret pitäs huolehtia johonki kouluihin ja työpaikkoihin, ihan yhteisen tulevaisuuen ja yhteiskuntarauhan takia. Eikä mithän tekosyitä, ettei muka onnistus tai eijjois mahollista, on se mahollista.

Ihanaa viikonloppua kaikile tai siis semmostako itte kellekki mahollista on ja pitäsköhän tämän yhen ymmärtämättömän pöhlöpään lähteä nyt oikeissiin hommiin, pitäs, hei hei pai pai pus pus!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nykyinen systeemi on kaatunut siihen että kaikki pitävät sitä itsestäänselvänä. Se on yksi syy miksi sinun aloittamaasi keskustelua pitää käydä. Poliitikot ja puolueet eivät sitä uskalla käydä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Niin ja käsitteet on vaarallisia, eijjole tasa-arvosta antaa kaikkea kaikile, vaan tarpheen mukhaan tai jotenki niin. Politiikko-onheen Suomi tarttis tosiaan rohkeita politiikkoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan eikä ole reilua olettaa että yhteiskunta kustantaa myös vakavaraisten palvelut. Kuitenkin kaikki tajuaa että hyvät ajat ovat ohi.
Vähintä mitä poliitikot voisivat tehdä olisi poistaa niitä ylimääräisiä eläkkeitä tms joita esim Pia Kauma hyödyntää ja varmaan moni muukin. Jos ei kansanedustajat ole esimerkkinä niin kuka?

Käyttäjän mikkommm kuva
Mikko Merikivi

Perustuloa toki maksettaisiin rikkaillekin, mutta se verotettaisiin pois ja sitten vielä maksettaisiin muidenkin perustuloa sillä verolla. Toinen toteutustapa perustulolle on negatiivinen tulovero, jossa (automatisoitu) järjestelmä pitää huolen, että ihmisille annetaan oikea määrä perustuloa tai veroa, eli perustuloa ei missään vaiheessa edes tule niiden paljon ansaitsevien tileille.

Mikäli järjestelmä tehdään niin, että vaikkapa tietyssä tulotasossa ei saakaan enää joitain tukia tai sen määrä on porrastettu, tämä altistaisi kannustinloukuille, joissa tulojen lisääminen aiheuttaa tulojen putoamisen tai ainakin marginaalisen parannuksen työn vaativuuden tai määrän lisäykseen nähden.

Yleensäkin kaikenlaisten ylimääräisten ehtojen tekeminen lisää byrokratiaa. On syytä epäillä, maksaako se itseään edes takaisin, kun Suomessa on kuitenkin melko hyvä tilanne tulonjaon suhteen.

> Ja minun mielestä kaikki nuoret pitäs huolehtia johonki kouluihin ja työpaikkoihin
Jooh, ainahan töitä voidaan keksiä. Eri asia onkin sitten, onko se keksitty työ mielekästä, jos vaikkapa robotit hoitaisivat sen paremmin. Paltamossa oli sellainen kokeilu kuin Työtä Kaikille melko hiljattain. Sellaisen sivun kuin [1] perusteella laskin, että valtakunnalliselle tasolle laajennettuna sellaisen hinta olisi noin kaksi miljardia euroa vuodessa. Se on siis sekä holhoavaa että kallista.

Perustulo sen sijaan on toisenlainen ajatusmalli, jossa ei mennä jarruttelemaan teknologian käyttöönottoa tarjoamalla kaikille töitä hinnalla millä hyvänsä näin ehkä heikentäen kansainvälistä kilpailuasemaamme, vaan annetaan mahdollisuus elää siinäkin maailmassa, jossa tylsät työt on automatisoitu.

Ihmisillä on tällöin tukiverkko, joka on varmasti pitävä. Se siis pureutuu aika suoraan juuri siihen ongelmaan, että "köyhimmillä on puute ruuasta, lääkkeistä, hoivasta", jonka mainitsit. Vielä suorempi olisi tietysti löytää juuri ne apua tarvitsevat ja kartoittaa, mitä he tarvitsevat, mutta tällainen helposti vasta reikiä täynnä olisikin tai sitten vaatisi käsittämättömät resurssit ja olisikohan sittenkään vedenpitävä?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Miten minusta sinun kommentti kertoo tästä ajanhetkestä ja suunta on huono. Mullon ihan toisenlainen näkemys, minun mielestä sulla on tätä nykykahjoselittelyä ja jos kerta on tosi kysymyksessä, alama tosissaan ja noin niinko esimerkkinä: jätämä apujen verottamisekki pois, älytöntä antaa toisella käellä ja toisella ottaa pois!

Ja nuorille ei koulutusbisnekset siis vois kehittää koulutuksia ja tutkintoja, niinhän se tämä maa toimii, koulutuski on bisnestä, yliopistotki. Näen siis toisin, mikä ois hyväksi meille.

Käyttäjän mikkommm kuva
Mikko Merikivi

Äh, lähdeviite muistui, mutta lähdeluettelo unohtui, eikä Uusi Suomi anna muokata kommenttiani. Tyypillistä.
1. http://yle.fi/uutiset/paltamo_onnistui_loytamaan_t...

> jätämä apujen verottamisekki pois, älytöntä antaa toisella käellä ja toisella ottaa pois!
Veronalaiset tuet ovat kyllä hieman omituisia minulle, mutta perustulo on tyypillisesti esitetty verottomana tukena ja sitä on esitetty rahoitettavaksi esimerkiksi tuloveron nostamisella. Jostakinhan tulot on valtionkin saatava nykyisessä talousjärjestelmässämme, joten en ihan kyllä ymmärrä kommenttiasi. Hyvä on, sen tavan ei välttämätöntä tarvitse olla nimenomaan verotus, mutta aika ison osan valtion nykyisistä tuloista se ainakin tuottaa.

Kuten sanoin, perustulon voi toteuttaa myös negatiivisena tuloverona, jos jostain syystä on tärkeää, että ei mitään edestakaisuutta ole. Täsmälleen sama lopputuloshan siinä on. Negatiivisessa tuloverossa taisi vaan olla Suomessa joku sellainen pieni ongelma, että meillä ei ole tällä hetkellä jotain tulorekisteriä tai jotain. Perustulokokeilun esiselvityksessähän siitä puhuttiin.

> Miten minusta sinun kommentti kertoo tästä ajanhetkestä ja suunta on huono.
Toki ei varmaan kaikilla asiasta päättävillä ole ihan puhtaita jauhoja pussissa, mutta mielikuvat eivät ole oikein väittelyainesta, joten pyrin pysymään omissa ajatuksissani konkreettisista ehdotuksista. Onko puhumani köyhien kyykyttävän byrokratian vähentäminen huono suunta, vai mikä mättää? Vähän lisää olen pohtinut ainakin tätä perustuloasiaa täällä ja jopa vähän siitä, millaisena sen voisi minun mielestäni toteuttaa: http://mikkomerikivi.org/blogi/n-kemyksi-ni-perust...

Tuosta työllisyydestä kyllä olen miettinyt sellaista järjestelmää kuin Tanskan joustoturva. Jokin tällainen voisi olla sekä kansantaloudellisesti että työllisyyspoliittisesti järkevä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Mitä ihmeen tyypillistä että kommenttia ei voi muokata sitten kun siihen on vastattu. Se nyt olisi aivan hullua jos voisi.

Käyttäjän mikkommm kuva
Mikko Merikivi Vastaus kommenttiin #8

Kyllä minulle tulee tarve välillä korjata jotain kirjoitusvirheitä tai tehdä tarkennuksia tulevia lukijoita varten. Kyllä myös sanomalehtienkin Internet-versiot harjoittavat välillä uutisten päivittämistä, eli vaikka heillä on iso organisaatio takana, korjattavaa voi tulla.

Sitten on kyllä kohteliasta laittaa joku esimerkiksi EDIT: -alkuinen ilmoitus viestin loppuun. Ehkä ennemmin jostain foorumeista on minulle tuttu tämä käytäntö. Tietysti ihan uutta asiaa mieluummin tulisi laittaa sitten uuteen viestiin.

Voipi tosin olla, että "muokkausta ei, jos on vastattu" on se järkevämpi tapa. Ainakaan ei voi huijata muuttamalla sanomaansa. Näinkö Uusi Suomi sitten toimii? Tästä kun en tiennyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #10

Onneksi siis kommenttien muokkaamismahollisuus poistuu, ko siihen vastattaan. Toela viisas ratkasu, kiitos siittä UueleSuomele!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #7

Mikko, mie tykkään, että meiton höntitetty ja molema antahneet isokenkästen tehä mitä sattuu. En usko, että pienet kiemuroitten oikasut tässä ennää auttaa.

Molen jo monta vuotta täälä jankanu, että Eurostoliiton meininki on huono ja Suomi ryömii amerikkalaisen raha-lahjus-ajattelemattomuuen ja kaikin puolisen kyvyttömyyen liemissä. Pöytä ei ole puhistunu, vaikka kuinka sensaatiosta sensaatioon kulema. Yhtä höpötystä.

Työllistäminenki on bisnestä. Tekesin hommia ei kaikkien sielu sietäs.

Perustulon pitäs olla noin 1200 euroa kuussa ja tuet ja verot pois. Asukkoon missä haluavat ja tehköön valintansa itte.

Meät on höntitetty avuttomiksi ja tyytymättömiksi ja se kait sitte tullee tapahtuun sillain, että tapelhaan kaikki kaikkia vasthaan ympäripallon ja jokku bildenbergiläiset kerrää rahat ittelheen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset