Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

MOT alitti riman

Kuinkahan paljon makso seki reissu sitä sihteeriressukkaa kyttäähmään, jolloli toistakymmentätuhatta firmaa johettavana. Mikä järki siinä reissussa oli. 

Ei met tavaliset olla tyhmiä. OIisse riittänykko ois sanottu tuo asia. Entä se Rosbergien homma, ei kiinosta kethään.

MOT sortu just siihen, mihin molhan kyllästytty. Draamaa nostatethaan ja itte asiat ja kuviot ja taustat jää sinne samhaan hämährään, missä nolikki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ongelma on - kyllä! - sama kuin Venäjällä. Valtiollisen median täytyy noudattaa omistajansa tahtoa. Mitään poliittisesti arkaluontoista ei nosteta esiin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ja se hypetys ennen ohjelmia tuon lisäksi, ala-arvosta.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tämähän tiedettiin jo heti kättelyssä.
Tuli vaan yksi uusi "Tiitisen lista"

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2148...

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kaimani, täyttä asiaa. Mitähän, jos nyt ihan oikeasti puututaan villinä rehoittavaan, Suomessa vallalla olevaan veronkiertoon...Perintäyhtiöt, tietyt pankit ja erityisesti terveydenhoitoalalla rehottava veroparatiisiveronkierto vie Suomen valtion kassaan kuuluvaa rahaa miljarditolkulla Suomesta pois. Tätä aihetta ei ole 90-luvun jälkeen kukaan päättäjistä ottanut vakavasti, vaikka näyttö on aukoton. Panamaan asti on turha mennä mm. Nordean kuvioita setvimään, kun niillä riittää settvimistä ihan kotimaisissa kuvioissa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #64

Joo nuista Hilkan sanomisiako aattelee, niin hoksaa, ettei net toela käsitä tai non ilkeitä ja tuhmia?

Siis mie jaksan ihmetellä näitä Sato Oyitä ja VVOita, jokkon menestystarinoita ja jokka jopa meän vähävarasten asumistuella ylläpiettään (ko vuokrat on pilvissä) eli verorahoilla tuettaan isoja firmoja ja siis ay-liike ja eläkerahastot omistaa net ja veroparatiisit käytössä!

Tsemppiä Hilkka, sie olet syvvyyssuunnassa tutkimassa ja teet hyvvää työtä!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Koko jutttu on ihan kuin Tsernobylin onnetomuuden saastelaskeuma. Sehän uutisten mukaan kiersi Suomen, eikä aiheuttanut meille minkäänlaisia ongelmia.

Kyllä me ollaan päteviä !

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

STUK:in ilmentyminen tänäki päivänä on epäloogista ja epäluotettavvaa, melkein jokhainen ulostulo.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Taisipa YLE raportoida siitä vasta kun NL oli virallisesti kertonut onnettomuudesta. Se oli sitä aikaa. Nyt kai Yle tekee tutkivaa journalismia muiden mediatalojen mukana. Ei siinä pääse revittelemään ellei ole näyttöä. Pelkkä toive saada suuren rahan rikolliset ja veronkiertäjä tilille, ei riitä. Miten muuten mahtaa rva Laronia todistaa, ettei hänellä ole veronkiertotiliä paratiisisaarella? Pitäisikö siis keltaisen lehdistön lööpata: "Laronia ei pysty todistamaan syyttömyyttään veronkiertoon?" Laronian juttu on mieletön, länsimaisessa oikeuskäytännössä todistustaakka on syyttällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oli siinä sisältöä. Esim se että valtavat määrät maailmantaidetta on kalterien takana Panamassa on melko merkittävä ja suurelta yleisöltä pimitetty asia. Museot ovat sen tienneet. Jos he yrittävät lainata jotain teosta joltain sen nimelliseltä omistajalta näyttelyä varten mutta vakuutussumma jota nimellinen omistaja vaatii on miljardiluokkaa on kysymys Panamasta.
En tiedä kumpi on pahempi Isis joka myy kansallisaarteita rahoittaakseen toimintansa tai joku Puolimatkan tyyppinen kähmy joka piilottelee kansallisaarteita juuri sellaiseen taloon kuin miten Roopen rahavarastoa kuvattiin klassisessa Ankkalinnassa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Miksikähän tuota ilmiötä kuvailttiin ja esitettiin siis niin epäselvästi!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

STV auttoi. STV playn eilisessä Kulturnyheterna on siitä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ohjelma oli mitään ratkaisevaa tietoa antava. Ei ollut kerrottavaksi sellaista, jolla olisi Suomeen minkäänlaista taloudellista merkitystä. Miksi ohjelmassa otettiin kantaa jo vuosikymmeniä sitten lakkautettuun (lakkautettuihin?) veroparatiisiyhtiöön? Tarkoitan puhelua ex-F1 kuljettaja Rosbergille. Eikö tutkivajournalismi osaa erottaa nykyaikaan vaikuttavia seikkoja vuodetusta aineistosta? Onko nyt käsitettävä siten, ettei olekaan Suomea koskevaa aineistoa?

Ohjelmasta sain käsityksen että aineistoa on vielä läpikäymättä. Pitikö näitä kahtakaan ohjelmaa lähettää ko.tiedoilla joita kansalaisille annettiin? Tyhjänpäiväisillä tiedoilla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo, suorempaa puhetta oisin mieki halunu.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kerro miten? Kerro esimerkki? Mitä tarkoitat?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä se oli taas vähän impivaaralaista uutisointia. Yritettiin tikulla tonkia, että josko löytyisi jotain suomalaista kytköstä, vaikka historiantakaistakin. Kiinnostavampaa ja hyödyllisempää olisi ollut rakentaa kokonaiskuvaa siitä, mitä nyt toistaiseksi tiedetään. Olisikohan syynä tämän näkökulman käsittelyn vaisuuteen ollut se, että tällä sektorilla kunnostautuneilla näyttää esimerkiksi Financial Timesin uutisoinnin mukaan olevan hyvin vahvat poliittiset taustat ja kytkökset. Sieltä löytyy Keski-Afrikan diktaattorien, Lähi-Idän vallanpitäjien, Kiinan poliittisen eliitin ja Venäjän poliittisen johdon lähipiirejä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Hyvä idea tutkia näitä väärinkäytöksiä, mutta olen kyllä samaa mieltä ohjelman laadusta. Parempi kuitenkin tämä kuin ei mitään? -Olen kuitenkin vähän pessimistinen sen suhteen, mitä EU haluaa asialle tehdä, koska EU olisi jo voinut tehdä jotakin jos sitä todella kiinnostaisi. Nämä eivät ole uusia asioita.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kyllä ja EU:n issoin johtajahan on veroparatiisimaasta!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ohjelmassa käsiteltiin nimeltä Puolimatkaan liittyen taulukauppaa, johon Puolimatka on vastannut toimittajalle sähköpostitse; "Puolimatkan sähköposti: En ostanut tuota mainitsemaasi taulua, en suoraan sanoen muistanut edes koko huutokauppaa. En valitettavasti tiedä, kuka sen tuolloin osti tai nykyään omistaa.

Asiakirjojen mukaan Rapu Globalin omistajalla, eli Rauno Puolimatkalla oli ainakin aikomus ostaa taulu vuonna 2008. Mutta taulu näyttää menneen jonnekin muualle."

Puolimatkalla on ollut Pnamassa tili nimellä Rapu Global, joka on perustettu vuonna 2005 ja lopetettu 2015. Aineistosta ei ole selvietty sellaisia tietoja, joilla olisi Suomeen verotuksellisia vaikutuksia. Onko ne salaisina jätetty kertomatta? Miksi ylipäänsä vellotaan henkilö yksilöimällä salaisilla tiliasioilla julkisuuteen ennen asioiden perusteellista tutkimista ja mahdollisia julkistettavia toimia?

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/11/historian-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Saahan sitä epäillä ja tutkia. Eihän se asia ollut tuulesta temmattu. Jos Puolimatka olisi irtautunut koska joku toinen tarjosi enemmän kuin hän oli halukas se olisi ollut aika helppo ilmaista. Oli miten oli taidekaupan roolia kulttuurielämässä on hyvä avata. Puolimatkan tarkoitus oli kaapata työ pelkän rahallisen arvon takia. Kaapatut työt eivät enää kierrä näyttelyissä kuten ylempänä selostin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikös se Puolimatkan yhtiön tarjousvaltakirja ollut 880 000 £, ei sillä juurikaan pärjää kun voittava tarjous oli Ylen uutisten mukaan lähes 3,9 miljoonaa €. Ei kai tuossa jäänyt mitään epäselvää? Eihän siinä myöskään ilmennyt mitään laitonta, joten tuntui todelliselta vesiperältä. Saipahan ohjelmaan tunnetun nimen "paljastuksen". Knus-Galánilla on tällä näytöllä hyvät edellytykset jatkaa uraansa Seiskassa tai IL:n viihdetoimituksessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Aivan lain kirjainten sisällä olevat teot voivat olla vailla legitimeettiä. (lainasin hienon väitteen Joel Bäckstömin haastattelusta hbl 10.4)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Anteeksi, en saanut koppia. Mistä teosta me keskustelemme? Väitteestä olen toki abstraktion tasolle samaa mieltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Yrittää lukita Tanssikengät pankkiholviin ja pois esim taideopiskelijoiden silmien edestä tai mallina olleen tytön jälkeläisten katseista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Miksi oletat niin automaattisesti tapahtuvan? Ohjelman esimerkissä Nahmadin perhe toimi täysin päin vastoin, toivat yleisesti näytille Modiglianin teoksen, jota eivät luonnollisestikaan voineet myöntää omistavansa. Nahmadin moraali ja rikos ovat sitten ihan erillinen keskustelunsa, joka ei ymmärtääkseni kuitenkaan liity Rauno Puolimatkaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Sopimuspaperi (alustava) oli mukana ohjelmassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Mikä sopimus, säilytyksestä? Minä en huomannut muuta kuin Sothebys'lle osoitetun ostositoumuksen 880 000 £ maksimihintaan. En ymmärrä miten siitä voi päätellä että taulu jemmataan holviin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Jos se on panamalaisessa lakitoimistossa se viittaa omaisuuteen jota on tarkoitus säilyttää siellä. Miksi se muuten siellä olisi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Ajatteletko että homma toimi kuin Panaman lipun alla purjehtivillla laivoilla, että ne eivät poistu Panamasta? Vai poistuisivatko kuitenkin... Vakavasti puhuen, olihan se ohjelmankin Modigliani New Yorkissa. En usko että kovin moni panamalaisyhtiöiden omistamista tauluista olisi fyysisesti Panamassa, miksi olisivat kun kyse on vain verojärjestelystä tai omistuksen piiloittamisesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Geneven uskon heti, en oikein keksi syytä raahata niitä Panamaan. Voihan siellä tietysti olla niin paljon edullisempi ilmastoitu holvivarastointi että se kannattaa, mutta silloin pitää jo hillota pitkäksi aikaa... En silti ymmärrä miten teoksen sijainnille olisi relevanttia, mikä omistavan yhtiön kotipaikka on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Jokatapauksessa on absurdia että huipputaidetta säilytetään säilöissä joista mikään museo ei pysty niitä lainaamaan. Tutkijat vielä vähemmän. Kuitenkin taiteen rooli on jotain muuta kuin rahan tuotto.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

Ymmärrän näkemyksesi, mutta pelkäänpä pahoin että kullakin hetkellä museoiden holveissa säilytetään enemmän huipputaidetta kuin yksityisissä. Saatan toki olla väärässäkin, kunhan heitin lonkalta.

Asia ei kuitenkaan ole ihan niin yksioikoinen että museo hyvä - taidekeräilijä paha. En usko hetkeäkään että Puolimatka tarjosi juuri Schjerfbeckin Tanssikengistä 880 000 £, koska uskoi sillä olevan sen arvoisista tauluista parhaan arvonnousuodotuksen maailmassa. Olen aika varma että vahvana vaikuttimena olivat kansallistunne ja kulttuuriarvot. Arvelisin jopa ettei hän olisi taulun saadessaan sitä ikinä myynyt. Helposti oletamme että tuo olisi ollut taloudellisestikin kova kaappaus, kun tiedämme jonkun maksaneen siitä yli kolminkertaisen hinnan. Toisaalta ei ole mitään taetta että Tanssikengistä ikinä maksetaan enää edes Puolimatkan tarjoamaa summaa...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #66

Taidemuseokkihan rahastaa, ko net lainaa taidetta. Ja yksityiskokielmista lainattaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Just tuosta emmiekhän tykkää, että käyään kiini yksilöihin eikä tutkita ilmiöitä sinänsä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valtiovarainministeri Alexander Stubb vetoaa Yleisradioon, että Panama-aineisto toimitettaisiin myös Verohallinnon ja Poliisin tutkittavaksi, kertoo Twitterissä Stubbin erityisavustaja Pasi Rajala. Tämä on myös ulkoministeri Soinin ja ehkä myös pääministeri Sipilän asia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olen Stubbin kanssa samaa mieltä. Verohallinnon tulee ensikädessä ratkaista onko ko. vuotodokumenteilla vaikutusta verotukseen ja sitten siihen onko kynnys ylittynyt rikostutkinnan aloittamiselle. Rikospoliisi tutkinee tästä vuotoaineistosta vain ne tapaukset, joissa verohallinto nostaa tutkintapyynnön. En tiedä, mutta arvelen näin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin siis jos Yleisradio ne luovuttaa. Suomen kalleimmat juristit miettivät parhaillaan keinoja estää se. Voidaan väittää, että tiedot on rikoksella hankittu ynnä muuta ynnä muuta. Kukaan ei halua syytettä esimerkiksi viestintäsalaisuuden rikkomisesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Tai sitten sankareiden aika ei ole ohi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

Ylellä "ei oikeutta luovuttaa aineistoa eteenpäin," sanoo Ylen "luovien sisältöjen johtaja." (!)

http://yle.fi/uutiset/stubb_haluaa_panama-paperit_...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Mielenkiintoista muuten että sekä MOT että Spotlight puhuvat vuodetusta aineistosta, vaikka tietävät sen varastetuksi. Kai lähdesuoja pätee yhtälailla vaikka tiedot ovatkin rikoksella hankittuja, mitä tiedostetulla kaunistelulla haetaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #15

Vuodon ja varastamisen raja on häilyvä. Sueddeutsche Zeitung tietänee asiasta jotain. Toimittajat suojelevat lähteitään, mutta verottaja ja poliisi eivät suojele ketään - toivottavasti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Saattaahan tuo olla häilyvä raja, mutta minä ymmärrän vuodon tulevan organisaation sisältä ja varkauden toteutetuksi ulkopuolelta. Ymmärrän toki että teknisesti myös määrittelemäni vuoto on varkaus, mutta ilman sisäpuolen tekijää tietomurto ei liene vuoto. Käsittääkseni Süddeutsche Zeitung on kertonut dokumenttien olevan tietomurron saalis.

Olettaisin Ylen haluavan välttää moraalikeskustelua toiminnastaan, sekä keskustelua siitä mitä tietomurron hypettäminen tekee yhteiskunnassamme moraalikäsitykselle. Taitavat laskelmoida olevansa siltä turvassa, kun huomio ohjataan pahempien (oletettujen) tekojen spekulointiin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #36

Max: "Olettaisin Ylen haluavan välttää moraalikeskustelua toiminnastaan, sekä keskustelua siitä mitä tietomurron hypettäminen tekee yhteiskunnassamme moraalikäsitykselle."

No sanoppa muuta, vastuutonta saaha ihmiset eppäihleen kaikkea. Pysysivät asiallisina ja objektiivisina.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #36

Ota huomioon, ettei Sueddeutsche Zeitung missään tapauksessa kertoisi mahdollisen vuotajan nimeä eikä edes sitä, että vuotaja työskentelisi Mossack Fonsecassa. Kukaan ei halua vastata poliisin kysymyksiin tällaisessa asiassa, jota seuraa koko maailma Putinia myöten. Toimittajien lähdesuojaa on yritetty murtaa tuomioistuimissa ja onhan myös muita keinoja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Kadotin vähän logiikkasi tuossa. Jos lähteen, oletetaan sen olevan yhtiön sisältä, identiteettiä halutaan suojella, tuntuisi itsestäni luonnolliselta puhua tietomurrosta eikä vuodosta? Vuoto-termin luulisi ohjaavan epäilyksiä organisaation nykyisiin ja entisiin työntekijöihin ja siten lisäävän kiinnijäämisen riskiä (jos se on vuoto).

Realistina toki ymmärrän ettei tuo teoreettinen pohdiskelu liene relevantti. Todennäköisesti jossain brain storming -sessiossa keksittiin vain vetävä markkinointislogan: Maailman suurin tietovuoto. Ei se nyt ole niin tarkkaa onko se ihan sanatarkasti totta, nyt haetaan katsojaratingejä ja klikkauksia! Miksei Ylekin saisi hyödyntää lööppiotsikoiden vapausasteita.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #42

Niitä klikkauksiahan se Yle-raukka kerjää eikä älyä, etton verovaroin ylläpietty ja pitäs kuunnella ja palvella niitä, joita varten son olemassa...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #42

Olemme samaa mieltä, ilmaisin se tuossa vain hieman epäselvästi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Odotellaan nyt rauhassa mitä vielä tulemaan pitää, aineistohan on mittakaavassa valtava. Mielenkiintoani herätti niin "Keken" kuin Puolimatkan haastattelussa se, että on itseäni nuorimmilla miehillä vähän pirun huono muisti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä lähden tästä ulos kävelylle koiran kanssa, sää on ihana! Pitäkää putiikki pystyssä ; )

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ja elämä on ihanaa ja piämä toelaki tämäki putiikki pystössä ja ihan ilolla!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Saksassa kaikki taide joka ei tukenut natsien propagandaa siis käytännöllisesti kaikki uudempi taide takavarikoitiin ja pistettiin varastoihin.
Se että maailmantaide nyt siirretään Panaman tätä toimenpidettä varten rakennettuun suljettuun säilöön on samantapainen teko.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Katoittakos tet sen Edward Snowdenin dokkarin, soli vaikuttava ja sen laatustahan tämä homma on ihan kaikkiaan.

Tulevia aikoja varten minua kiinostas, että miten pitäs muuttaa nyt voimassa olevia verotus- ja muita lakeja.

Nythän on Arhinmäestä alkaen kaikki puolueet istunheet hallituksissa, jokkon tehny nuot lait, joilon pelattu ja jopa ilmeisesti rikottukki. Ja verottajahan on avainasemassa siinä rikkomisessa, sitä pitäs kattoa kans, siis verottajjaa. Kuka ketäki suojelee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En ole katsonut. Kiitos vinkistä. Kaikkea ei voi lainsäädännöllä estää. Myös mentaliteetti ja ilmapiiri vaikuttaa. Lait tietty ilmaisevat tahtotiloja.
Voi olla että pian syntyy uustolstoilaisuus. Ihmiset vetäytyvät elämään kunnolla ja kääntävät kyynikoiden yhteiskunnalle selkänsä. Minua kaupungissa pitää kaikki mahtavat opiskelumahdollisuudet, muuten lähtisin johonkin sekulaariluostariin.

Käyttäjän HeikkiJuhaniKaisti kuva
Heikki Kaisti

Miksei dokumentit skannta, Sen jälkeen voidaan hakea niistä mitä tahansa.Nyt on naurettavaa, että esille tuli vain Raimo Puolimatka ja Keke sekä Niko Rosberg.Tyhjää saa pyytämättäkin.Ylen toimittjat saivat matkustaa ja me maksamme sen

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Just niin ja jos tuo oli sitäkö ammattitoimittajat toimittaa meille asiat, ko memmä itte ymmärrä, niin... voi taivas!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt on käräytetty sveitsiläinen asianajotoimisto Baumgartner & Partner. Michael Weiss on tutkiva toimittaja, joka penkoi hiljattain Liettuan asioita. Tässä on linkki Putiniin ja verojuristi Sergei Magnitskyn kuolemaan venäläisessä vankilassa.

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/04/12/p...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Joo, Spotlightin osa 2 on selkeästi parempi kuin MOT:n, mutta kyllä siitäkin jäi pihvi puuttumaan.
http://arenan.yle.fi/1-3083105

Taisto Orre

Paljon melua ja vähän villoja. Vetää vertoja keltaiselle lehdistölle.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Paljon porua ja vähän villoja, niinhän siinä kävi! Ja sitähän meni lankhaan, ko luulin, etteihän net kehtaa hehkuttaa nuin kovasti tyhjää, mutta kehtas net.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Iltalukemistooni kuuluvan, verrattoman hauskan "Jymäyttämisen taito - Strategiaoppeja muinaisesta Kiinasta" - teoksen sivuilta olen tulkitsevinani ainakin, että

A) mitään ei käytännössä tapahdu ilman että jokin taho hyötyy
B) mikä näyttää yhdeltä voikin olla konsanaan toista ja päinvastoin
C) ja ennen muuta, kaikkia tapahtumia tulee tarkastella riittävällä etäisyydellä

Onko ns. pannukakkuilmiö sitä, että on tarkoituskin "vesittää koko juttu", saada se nopeasti kuitatuksi alta pois siirtäen ihmisten huomio taas hetken kuluttua johonkin aivan muuhun -

- tai että juttu tosiaan oli vain pannukakku, tai että -

- alue 51 liittyy tähän jollakin entuudestaan tuntemattomalla tavalla... :)

Mene ja tiedä. Kovin noloahan se on, jos tästä vuosisadan tietovuodosta nyt sitten päädytään siihen, että mitään kovin erikoista ei ollutkaan tapahtunut suomalaisesta perspektiivistä. Tavallaan hyvä, mutta jonkin sortin antikliimaksi kuitenkin.

Toki meillä on korruptiota, kähmijöitä, veron-, tahkon-, maan- ja ties minkä kiertäjiä. Olisi perin lapsellistas edes olettaa jotakin muuta.

Ehkä he vain ovat todellakin niin paljon tuulipukukansaa viisaampia, että nauttivat nytkin laatukonjakkia, viis veisaten Yleisradiosta saati sen ohjelmien vastaanotosta katsojien keskuudessa.

Ei minua ole kukaan koskaan itseni ohella estänyt tekemästä miljoonia.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mikko: "Kovin noloahan se on, jos tästä vuosisadan tietovuodosta nyt sitten päädytään siihen, että mitään kovin erikoista ei ollutkaan tapahtunut suomalaisesta perspektiivistä. "

Nuinhan siinä kävi ja mie tuola toissaalla jo sanoin, että ehkä siinon niinko iso kirja sannoo: ei net tiä, mitä net tekkee eli nolompi homma.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tällä aineiston saaneella kansainvälisellä tomitusdelegaatiolla oli jo ennalta ohjeistus kuinka materiaalin kanssa menetellään. Yhdelläkään toimittajalla joka tuon sopparin rikkoo ei tule olemaan tungosta työtarjouksissa.
Eli vuoto on poliittinen ja junailtu tiettyä tarkoitusta varten. Mikä se on, sitä en osaa sanoa.
Vapaata kansainväistä journalismia tämä ei ainakaan edusta.

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2148...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Vuotajlla on varhmaan luotto tahonsa, mutta kuinka lapsellisesti tämä koko asia esitettiin meille ja houkutelthiin kattohmaan mokomia ohjelmia!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos hienosta keskustelusta, teissä on tyyliä ja syvälle meni, mitei MOT tehny niilä ohjelmilla, minun mielestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset