Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Hoitaja tukistaa - poliisiasia?

Eikö tässä maassa piä tehä pahoinpitelystä ilmotus poliisille?

Eikä milheen omalle organisaatiolle tai Aville tai Valvira tai Finavialle vai mitä net nytkysotet on!

Ihan turhaan Rehula loiventeli eileniltasessa #yleastudio keskustelussa, ettei ala neuvvohmaan ammatti-iihmisiä, koska joutu sanohmaan, että sielä on ihmisiä. Potihlaat on ihmisiä.

Muutenki keskustelu, että potilaita pittää kohela ihmisinä on minusta hälyttävä. Ei pitäs joutua sanohmaan huippuhyvin koulutetulle ammattiryhmälle, että kohelkaa asiakkaita hyvin, puhukaa potilaille kuin ihmisille. 

Ja varsinkiko kysseessä on kipeät ihmiset.

Minun pienellä kokemuksella Suomessa lääkärihoitajat on niinko virkamiehiä, Ruottissa net ihan järestään koulutuksista huolimatta lämpimästi kohtaa potihlaan. Jopa päivystävässä akuutissa ulkomaalaisen eli minut. Suomessa jotenki kylmiä ja varovat rassut varhmaan virheitä, pakenevat kansliaansa, joku on toela hullusti meän kans.

Rakkautta kehhiin Suomen soteväki, vai koulutukset on menny piehleen järjestään eikä uuet määräykset muuta mittään. Rakastakkaa pieniä potilaita, vaikkoisivat vanhoja ja ilkeitä, non kippeitä. Ei kait tässä ole mithän keskustelemista, rakastamista vain. 

Ihan hakoteillä koko homma. Niinko tämä natsihommaki, alettaan järjestöjä ja valokuvia kriminalisoihmaan, ihan tyhjänpäivästä lääräilyä ja vesittämistä. Väkivalta on rikos.

Siis itte teoista ja uhkailuista lain mukaset seuraukset tekijälle. Ei kait laki salli ees uhkailuja? No ei varhmaankkaan, siis noudatama lakeja ja lopetama höperrys.

t. hilkkapien onnentyär ämmi suurpösilö tältä samalta ihmeelliseltä kauhniilta pallolta, ko sie itte!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Rakkautta ja lohutusta kaikile ja siis heti sain kuulla, kuinka potilas potkassu hoitajaa naahmaan, siis kuinka vaikeaa työtä, selvät sävelet sinne soteen ja sillain kans, ettei huonoista kolleegoista ainakhaan tarttis kärsiä, ko kipeät potihlaat ussein ihan hirveitä!

Jukka Laine

Huono työilmapiiri johtuu usein huonosta johtamisesta. Hoitajat eivät koe että heitä arvostetaan ja ymmärretään. Siinä ei auta teennäiset palaverit. Alalle myös ''ajaudutaan'', mikä näkyy turhautumisena? Myös sosiaaliset ongelmat kasaantuvat varsinkin sairaaloiden päivystyksiin?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Johto on ihan pääasia, mieki uskon. Ei lääkärit ja hoitajat välttämättä itte ole ees hyviä johtajia. Linjajohtajat ja pääjohtajat pitäs olla ihan ammattijohtajia, mutta mitähän net sitte ois. Nythän lääkärit ja hoitajat johtaa sairaaloita.

Ja totta, ei pikkupalaverit ja satunnaiset vaihtelevat työnohjaukset auta mithään, rahan ja ajan hukkaa.

Niin ja päivystykset on oma lukunsa, sielähän on vartijat, käsittääkseni, ainaki täälä Oulussa. Ja putkat.

Äärettömän vaikeaa työtä, sehän on selvä ja kunnioitukseni sille, että sielä on tekijänsä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hilkka Laronia kirjoitti: [Johto on ihan pääasia, mieki uskon.],
-mieki uskon, että "kala mätänee päästä"!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #11

Viola, siepä sen sanoit, kiitos ja syänmerkki!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Muutenki keskustelu, että potilaita pittää kohela ihmisinä on minusta hälyttävä. Ei pitäs joutua sanohmaan huippuhyvin koulutetulle ammattiryhmälle, että kohelkaa asiakkaita hyvin, puhukaa potilaille kuin ihmisille.

ooo

Tällaisia itsestäänselvyyksiä joudumme kuuntelemaan radiosta päivittäin. Haastattelija nukkuu kun ei esitä vastaväitettä.
Kaikkeen meidät saadaan alistumaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Aivan tosi tuo on, tyhjiä puhheita ja toistoja joka puolella ja mie eppäilen, että net pillaa meän aivot nuila toisto-yle-uutisiksi-sanotuilla-lausheilla! Ja ajattelun ainaki. Järki sumenee ja alistus varmistuu.

No emmä anna periksi ja panema ration kiini.

Minunkhaan ei pitäs sortua nuita tyhjänpäiväsiä atudioita kattoon, sielunsaastetta!

t. ihmettelykaveristi

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

– Meillä ei ole yksiselitteistä ohjetta siitä, missä kohtaa pitäisi tehdä ilmoitus Valviralle. Asia jää työnantajan harkintaan. Ohjeistusta valvontaviranomaiselle ilmoittamisesta pitää nyt selkeyttää ja yhtenäistää.
Valvira -09-16 on
Sosiaali ja terveysministerien vastuulla:Hyssälä/Rehula (kesk)/Risikko/Räty (kok)/Mäntylä/Mattila (ps)

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/848886/Potilaita+...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No mie ihmettelen sitä kans, ettei ees Valviralle ja sitte, ei muutako normaali poliisiasiaksi ja oikeuenpäätös. Ei mithän leikkimistä pahoinpitelyillä eikä muilakhaan laiminlyönneillä.

Taijjat olla ihan alan ihminen Marja-Liisa, mie toivon sulle voimia ja kirkasta rohkeutta sulle sielä tärkeässä ja vaikeassa työssä!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suurpösilö kirjoittaa suuria sanoja;)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Eikä net suuret sanat suuta halkase!

t. se sama pösilösuuruuenhullu ystävälleen Arille määrittelemättömälle, yllätykselliselle, luovuushulluuskaverille!

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kun ihminen työskentelee liukuhihnalla, hän vaistomaisesti haluaa juuri niitä tapauksia, jotka menevät jouhevasti eteen päin siellä hihnalla. Kaikki poikkeamat ovat hankalia kokemuksia, mutta niihin ei ole aikaa tärvätä... Jokainen hoitaja, joka kipsaa humalaisen nilkkaa tai otsaa, tietää, että ihminen on tällöin aivan väärässä paikassa vaikuttavuuden suhteen. Turhauma siitä tulee.
Sitten tämä alalle valikoituminen. Nyt on muotia pitää SOTE:t savuttomina ja hoitajattarien (pitää olla homo, että siellä mies pärjää) nutturat tiukalla... Sitten tulee tätä "töks-töks" asiakaspalvelua. Sääntöjä juuri ja juuri noudatetaan, mutta sydän on siitä kaukana... Ja sitten ne kaiken desinfioijat! Leikkausosasto ja karanteeniosastot on erikseen ja vanhusten, mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten palvelukodit ovat koteja, joissa pitäisi antaa normaalisen bakteerifaunan kehittyä...
Puolet hoitohenkilökunnasta on ylisuorittajia, jotka ennenpitkää sitten katkeaa täydellisyydenkokemuksen karkaamiseen näköpiiristään... helvetinmoista kilpailua, kuka on se paras hoitsu... ja sitä nakitusta ja muuta, mitä naistyöyhteisöt ovat pullollaan...
Ja sitten nämä yksiköt, joissa työmoraali on jo romahtanut. Näistähän sitten saadaan lukea iltapäivälehdistä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sie sanot totta, eikö nuita asioita voijja kattoa jo!!!?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Sairaanhoitaja ei ole omalla alallaan, jos ei ymmärrä, että ihminen kipeenä ei ole oma itsensä ja saattaa kiukutella.
Minä tosin käyttäydyn kipeänäkin kauniisti.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Näin on, komppaan tätä kaikkien hoitajien ihannesuosikkitaphausta!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Hoitolaitos ei voi ilmoittaa potilaan pahoinpitelystä poliisille ilman hänen lupaansa. Valviralle ilmoittaminen on täysin vapaaehtoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset