Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Rauhottukkaa politiikot

Kuule, siis miksi tuntteillaan koko ajan pienten muuttujien mukhaan ylös ja alas, millon kauhistelhaan, milon ilakoihaan ilman mithän suhteellisuuentajua, niin tai tottuutta, ilman kokonaisnäkemystä pitemmällä aikavälillä!

Millon jankattaan, kuinka Oulusta tai Salosta meni 2000 it-työpaikkaa, nyt 1000 uutta Uutheenkaupunkkiin, sehän on normaalia elämää, eikö ookki?

Tämä lapsellinen rimpuilu on lyhytnäköstä ja lapsellista ja sekottaa kansalaistenki päät?

Rahastahan eijjole puutetta ja Suomi ei ole velkaantunu sen enämpääkö muukhaan länsimaiset maat?

Talous toimis, jossei politiikot sekkaantus joka asiaan? 

Rimpuilu ja epävakaa puhheinen ja käytöksinen puoluepolitiikka sekottaa kaiken. Teot ja päätökset ja puhheet täysin eriaparia. Viime hallitusten työntuloksista ei ainakhaan hyvvää voi sanoa?

Antasitta 5 vuotta olla ja alettas tekheen kunnolla ja kauhniisti perushommia ilman kiihkoa ja hysteriaa, sielähän on paljon keskeneräsiä asioita ja valmisteltuja ja tutkittuja asioita, pankaa niitä toihmeen?

Mistähän met sitte löytäsimä ittemmä ja ketkähän sitte ois työttöminä? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hyvä Hilkka! Ei hallitusten toimilla ole oikeasti tässä maassa työllistetty ketään aikoihin. Pitäisikö mielipidemittauksia ryhtyä tekemään ja julkaisemaan viikottain, jotta poliitikot pääsisivät useammin intoilemaan tai pettymään 0,1 prosentin tai jopa suuremmista kannatusmuutoksista?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Juu ja toimittajat pääsis jankkaan tyhmiä kysymyksiään!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tottakai kakku tarvitsee kuorrutuksen...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #6

Hyvin sanottu Tuure!

Just aattelin, että muutama rohkea, ahkera ja tottuudellinen toimittaja riittäs Ylessäki. Ei meile tarttis jankata toistona samoja otsakkeita ko joka puolella, seikkaperänen aamu- ja iltatiedotustunti riittäs.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Eniten minua surettaa Ylen talouskurimuksessa se, että alueuutiset on supistettu neljään minuuttiin päivässä. Olisi mukava jos voitaisiin käsitellä jotakin mielenkiintoista uutista laajemmin, kymmenen tai edes viiden minuutin pätkä mutta nyt se ei ole mahdollista. Helsinkiläisten asioista jauhaa koko valtakunnan mediatalot, eikä heillä tällaista tarvetta ole.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #11

Neki neljä minuuttia on epäpaikallisia!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ko maailmalla mennee lujjaa, pitäs meän rauhottua ja alkaa tekheen rauhassa hommia, mutta eikö pitkin maailmaa olhan hinkumassa viisasteluja muun maailman asioista ja kotimaan päätökset on mitä sattuu talvivaaroja - siis toistankos mie itteä, rauhottukkaa, menkää pöytänne äähreen ja miettikää sipilät, mitä teän pitikhään tehä. Aatelkaa asioita lophuun asti, nyt sois kullan arvosta.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Taidan muuttaa Lappiin. Pääsis vähän kauemmas noista poliitikoista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo ja unoha telkkari, radio ja netti Etelänvareksille!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Meidän paikallislehdissämme pääsee sentään tavallisetkin ihmiset esille ilman että asiaan liittyy joku rikos tai skandaali.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Telkkaria en nykyäänkään katso ollenkaan. Radiotakaan en kuuntele vaan itse valittua musiikkia. Netti vielä joskus häiritsee.
Oon siellä joilla kulkenu 80-luvulta lähtien mutten ole vielä kehannut sinne muuttaa.
Ehkä nyt kun avioliitto purkautui niin olis vapaampi Lappiin lähtemään.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #12

Joo just, sinne vaan, miehän ruukaan sanoa, ettäkö meen laphiin, saan saman tien niinko ittestä kiini, huolet katoaa, putoan kait todellisuutteen. Ussein olen yli kuukauenki yksin yhessä ihanassa mökissä Enontekiön peräkylässä, vesi kaivossa jne... Siis sen tietää se, jokon laphiin kulkeutunu...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Miten tätä yhteiskuntaa hoidettaisiin ilman politiikkoja? Hehän ovat kansalaisten käymän toiminnan tulos. Ja tulosta nimitetään demokratiaksi. Eikä se ihan ilman vääntöä ole syntynyt.
Pitäisikö kansalaisilta ottaa demokratiaan olennaisesti liittyvä äänioikeus pois? Miten sitten yhteiskuntaa yllä pidetään? Siirtymällä takaisin puun oksilla elävien malliin?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Äänestin tekemään asioita, joista oli puhe, nyt sieppautuneet kovvaan vsuhtiin ja joka asiaan!

Nyt et siis syventyny viestiini, joka onki heikko esitys, mutta valitut päättäjät vois rohkastua totteuttaan suunnitellut ja tutkitut asiat, kuten Sipilä alussa ittekki sano ja moitti EU:taki johtamisen ja päätösten toimeenpanon puutteesta.

Nytki maailman meno ja ihan kunnallisvaalit puolueitten omien johtajakaplakoitten kans sekottanu koko pakan!?

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Joo Suomen poliitikot meuhkaa jossakin maailmankolkassa olevan sodan lopettamisesta. Tai jonkin maa pressan valinnasta riittää pulinaa. Lähempänäkin olis korjattavaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Heikki Kela fb:ssä sannoo näin:

En ystynyt kommentoimeen tuothon kirjoitukseesi suoraan, mutta kommentoinpa tänne. Se on tämä politiikan "kvarttaalitalous" joka panee useimpien poliitikoiden päät sekaisin. Tuossa yksi vastasi etttä suosiota pitäsi alkaa mitata viikoittain. Eli vieläkin lyhempiin kvartaaleihin. Kun kannatus laskee kuukaudessa 1% yksikön aletaan politikoimaan ja popylisoimaan asioita. Jos kvarttaali olisi vaikka neljännesvuosi niin kuin yrityksilläniin meno rauhoittuisi huomattavasti. Ne kvarttaalimittauksiin vaikuttavat asiat ehtisi vähän jäähyäkin vlillä. Nyt poliitikoiden pitää koko ajan keksiä uusia asioita joilla seuraavan kvarttaalin "talous" saadaa nousemaan. Tälle kvarttaalitaloudelle eduskunnan lomat näyttää tekevän hyvää, tai pahaa katsantokannasta (puolueesta) riippuen. Popylismilla istuntokautena kerätyt kvarttaalipisteet laskee. Suurin oppositiopuie näyttää olevan istuntokautena 1 ja lomakautena laskee kolmanneksi. Tuo on kvartaalitalouden ilmentymä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset