Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Alama kohtelheen turvapaikanhakijoita hyvin

Olenkos mie käsittäny ja kuullu oiken, Nigeriassa syntyy joka vuosi 7 miljoonaa vauvvaa ja aika äkkiä non 15-20 vuotta ja jossei afrikkalaisten ryöstäminen ja hyväksikäyttö muutu heän auttamiseksi, niin mitä sitte? Kyllä sieltä kattoen meän kolkka näyttää varmasti aika tyhjältä, tillaa ja hyvinvointia on?

Rajat kiini ja Suomi ensin -porukat ei taijja miettiä kovin laaja-alasesti maailman menoa, meän rajat ja jopa EUrostoliiton rajat ei piätä, jos sieltä tulhaan ja ehkä pitäs alkaa aattelheen sitäki, että haluamakos met rauhaa ja rakkautta maailhmaan.

Maailmassa on 50 miljoonaa pakolaista, minusta kans on outoa, että vaijjethaan mittasuhteista, mistä on kysymys.

Outoa on seki, että alettaan rakenttaan muureja ja tekheen keskitysleirejä tänne Eurooppaan? Mikä ratkasu son?

EUrostoliiton pitäs alkaa isoksi ja iloseksi, siivota omat porthaat ja hygienisoijja kaiken maailman kehitysavut ja köyhien riistot täälä ja muualla.

Ei mikhän varat ja rikhauet riitä erottaan meitä maailmasta, pelastaan meitä elämältä tällä samalla pallolla, johon kuluu tosi paljon ihmisiä.

Ja yks ihana rakas ihminen sanoki Suomen sukupuutosta, pitäs antaa pakolaisten tehä töitä ja rakentaa elämäänsä, jos non kerta jo täälä. Ei mikhän ihme, että tulevat hulluiksi, kukapa ei tulis sillä kohtelulla hulluksi?

Sain kuulla olevani ihmisoikeuksien riistäjäkö sanoin tuon, en tajua yhtään, miksi ay-liike estää turvapaikanhakijoita tekemästä töitä halvemmalla jossaki kaupan siivouksessa, ko heilä eijjole mithän tekemistä.

Heitä voihaan vuosikausia tutkia ja mitä virkaa on maksetuilla työntekijöillä, jokka tulkittee lakeja oman päänsä mukhaan, tekkee vääriä päätöksiä ja pitkittää epätietosuutta ihmisten kohtalosta?

Kakistaan pikkukikyjä ja köyhistä ei huolehita ja sotella suojelhaan jotaki isoa rahhaa, ei ainakhaan auteta pikkuihmisiä sillä uudistamisella.

Rahat ei riitä niin eikä näin, jossei luovuta ihmisten ylihoitamisesta ja holhoamisesta, maailma eijjole hillitty eikä hallittu, son elävä iso kokonaisuus ja päivä päivältä kaikki kuitenki paremmin, sillain mie aattelen.

- ämmi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eli liberaali markkinatalous, ilman sääntelyä tai minimipalkkaa? Ajetaanko samalla valtion tuki kansalaisille alas?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nuinkossie käsitit, mitä mie kirjotin, en ossaa sanoa paremmin, mitä tarkotin! En nuila käsitenimityksillä ossaa keskustella ja tuo toinen lause vielä ouvvompi.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Tänne pakkasrajan yläpuolelle jos tulee ihmisiä yhtäkkiä miljoonia lisää, niin olettaisin ettei heille käy talven koittaessa kovin hyvin. Nykyisille maahanmuuttajille ei valitettavasti taida riittää "suo ja kuokka" , vaan ne tarvitsevat sen "Jussin" lisäksi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Oiski hyvä, ettei kenekkään tarttis lähteä kotiseuvvulttaan nälän tai soan takia, mutta Suomiki toimii päinvastoin, Syyriaanki myyhään asseita!

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Nys sie Hilkka höpötät. Meinaakko sie, että Euroopan pittää ottaa kaikki net 50 miljoonaa pakolaista ja kohella niitä hyvin. Suomella oli seittemänkymmentä vuotta sitte 400 000 pakolaista (evakoituja) ja net sijoitethiin omhaan maama ja saman aikasesti käythiin sottaa hyökkääjän pyshäyttämiseksi.

Net pakolaiset ovat pääasiassa nuoria miehiä, miksikä net ei rakena ommaa maata niin, että sielä olisi paremmat elinmahollisuuvet. Nämät nuoret miehet tulevat tänne koska heile annethaan täälä paremat olot kun heilä omassa maassaan on, sen takia net tänne Euroophaan ja Suohmeen tulevat.

Uutisissa ja netissä oli kuinka EU:n rajavalvojitten toimesta eilen pelastethiin yi 3000 tuhatta pakolaista hukkumiselta. Täytyy sanoa, että hyvin toimii rajavalvojitten ja ihmissalakuljettajien yhteistoiminta sillä ko yli parinkymmenen kumivenheen armaata onnistuttiin pelastamhaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nuinko mie sanoin, sullon se oma oikea niin selkeä, niin voikko lukea uusthaan, mitä mie sanoin, puhumako siittä?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tekstisi on hankalaa ja raskasta lukea, murteet ei vaan toimi kirjoitetussa muodossa ja tämä ei ole aku ankka.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ilonen kiitos kommentista, molen ittekkäästi omistanu somekirjotteluni ihan itteleni, kaikila ihmisen oikeuksilla ja kaiken saa kaikki ihan vaphaasti ohittaa eikä varmasti menetä paljon!

En ole suuri ajattelija enkä oiken mikhän pelkkä elämänrikas pikkuihminen ja mie pysyn ittessäniko kirjotan omala kielelläni ja son sen väärtti, pysyn tietosena olemisestani ja ajatuksistani täälä elämän melskeessä!

Ilosin ja rakastavin terhfeisin hilkkapösilöpien!

Ilkka Huotari

Miksei ketään kiinnosta ratkaista suomalaisten lasten ongelmia? Kaikki puhuvat vain maailman ongelmien ratkaisemisesta. Ihan niinkuin Suomi voisi ne jotenkin ratkaista.

"1,5 miljardin korjausvelka, satoja tuhansia lapsia vaarassa - homeongelmista kärsii noin tuhat koulua"

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/1-5-miljardin-k...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ihan niinko en ois kirjottanu tuossa ja ihan niinko Suomi eijjois osa maailmaa ja mulloli jopa ratkasuehtuksia?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikä on tehnyt meistä suomalaisista näin itsekkäitä, ettemme ottaisi vastaan nigerialaisten yhden ainoan vuoden tuotantoa eli 70 miljoonaa vauvaa ?

Äkkiä ne ovat 15-20 vuotta vanhoja ja ....

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Voi voi sinunki kommenttia, niinkö sie luit tuon kirjotukseni?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

No, otetaan vain yhden päivän tuotos eli 190 000 vauvaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#7
Sie tuossa lokissa käsittelit niin laajasti tuota onkelmaa, mielestäni mie ainaki yritin siihen vastausta koota. Mulla on semmonen käsitys Afrikan tilasta, että sielä ei oikeasthaan ees yritetä ratkasta oman maan asioita. Mie olen nähny kuinka sieltä nuoret miehet reistaavat konstilla tai toisella tulla Euroophaan.

http://yle.fi/uutiset/3-9382601

Tuossa on yksi linkki, jos sielä käytettäis tuommonen tarmo oman maan olojen kohetamisheen niin kyllä sieläki olot paranisit. Yhessäki vilmipätkässä näki kuinka nuoret miehet jokka oli onnistuhneet 6 metriä korkean aijjan ylittämhään, verisinä ilosena hyppivät ja näytit voiton merkkiä, net olit pääsheet onnelhaan.

Tuommosten takia mulla on Afikasta tulevia pakolaisia kohtaan omat käsitykseni, """pakolainen""" sana heile on liikaa ei net mithään pakolaisia ole.

Kyllä ainaki meilä täälä Suomessa kohelhaan pakolaisia kylliksi (liianki) hyvin. Jos mie saisin määrätä niin kielheisen päätöksen turvapaikasta saahneet, ja ei vapaaehtoisesti lähe, pantais suljethuun laitoksheen jossa saisit ruoan , puhtauven ja välttämättömän terhveyven hoijjon. Pois pääsisivät jos aikovat mennä kotimaahansa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No kuule, mitäs tästä nykymenosta seuraa, met tulkittema ja kuvittelema mitähän net pakolaisekki muka on ja oikeastihan Suohmeen tulleistaki on kerrottu heikosti. Ei pikkulapsia näytetä telkkarissa. Vai onko sulla kokemusta tarkemmin?

Ja toista ihmistä tai kansaa ei kait voi auttaa omilla ehoilla vaan heän ehoilla. Kristinusko vie niiltä jalat altako niitä otethiin kokonaisvaltanen luontosuhe eli uskonto pois ja alettiin puhhuun ufoja ja tuohmaan omia konheita ja tekniikoita.

Sinne pittää mennä kunnioittaen kysyhmään, tarttettako apua ja tehä sen, minkä meän oma moraali hyväksyy. Minun moraali ei hyväksy asseitten vientiä sinne, Suomi siis vie aseita sinne.

Suomen pakolaisia ehkä kohehlaan joten kuten, mutta turvapaikanhakijoita ei kohella hyvin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Saattehehan te ottaa vaikka 100 lasta kotiinne. Miksi siihen minua tarvittaisiin?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Olipas itsekäs kommentti, et tainnu kovin tarkoin tutustua ehotteluihini?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tahallisesti väärinymmärtäjät ovat lisääntyvä kommentaattorien joukko.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onko, mie ihmettelinki tätä!

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

"Olis hyvä ja olis kiva." Harmi kun reaalimaailma ei toimi noin. Väestönkasvu on syynä, ainakin taustalla, oikeastaan melkein kaikkiin ongelmiin Afrikan ja Lähi-Idän alueella.

Afrikan väestö tikittää 2050 kohti 4 miljardia, optimistisesti uskottiin, että syntyvyys laskee. Onhan niin paikoin käynytkin mutta taas huomattiin, että räjähtämään päin ollaan silti.

Afrikankin olis korkea aika pärjätä omillaan. Ei voi olla Euroopan tehtävä elättää muiden ylijäämäväestöä. Viime kädessä järjestys palautuu varsin nopeasti kunhan annetaan luonnon tehdä tehtävänsä.

Tylyä toki, mutta mitään oikeaa vaihtoehtoa ei taida olla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin, Suomen ja EUrostoliiton pitäs irrottaa näppinsä mm. sotateollisuuen ja sotakouluksen osalta?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Sotavarustelu on ikävä asia kyllä. Lännen nykyiset resurssit eivät riitä kaikkien auttamiseen, vaikka haluttaisiinkin, ja paljolti kiistely pakolaispolitiikasta on kiistelyä siitä, pitäisikö haluta vai ei. Luultavasti julkinen asenne ajautuu seuraavien noin kymmenen vuoden aikana siihen, että "haluaisimme, mutta emme voi". Tällä hetkellä se on "haluaisimme, ja tiedämme, ettemme voi, mutta sisäpoliittisista syistä autamme kuitenkin saadaksemme ääniä puolueellemme". Tilanne voi pahentua, esim. Pakistan ja Intia voivat kriisiytyä, jos tulee pari kuivaa kesää lisää.

Pakolaisten auttaminen voi päättyä myös, jos jokin tutkimus osoittaa pakolaisten vastaanoton aktivoivan äärioikeistoa. Asian osoittaminen sitovasti on vaikeaa, itse katson, että syy-seuraussuhde on päivänselvä. Äärioikeiston nousu voi myös tuoda lisää ääniä pakolaisasioihin erityisesti keskittyville (puolesta tai vastaan oleville) puolueille, sillä sellainen puolue, jolla on "oikea vastustaja", on ehkä kiinnostavampi kuin kasvottomat valtapuolueet.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Noinkohan kävis, joku tutkimus muuttas politiikkojen ajattelun, en usko, ko eihän meän hallitus usko yksinkertasemppiakkaan tutkimustuloksia a la kaiken maailman dosentit, sano sipilä jo aikoja sitte!

Ilkka Huotari

"kolkka näyttää varmasti aika tyhjältä, tillaa ja hyvinvointia on"

Itse asiassa Afrikassa sitä tilaa vasta onkin. http://static.mvlehti.net/uploads/2017/04/Suomi-vs...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kyllä, tillaa maailmassa on, ihmiset vaan riistettään avuttomiksi ja nyljettään tuolla isolla sota-lääke-ruokabisneksellä!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hilkka on oikeilla jäljillä, ellei syntyvyyttä saada hillittyä Afrikan mantereelle ja elämisen edellytyksiä parannettua, tulemme me tai paremminkin tulevat sukupolvet näkemään kansanvaelluksia joihin verrattuna nykisten pakolaisten määrä on mitätön. Sademetsiä hakataan, aavikoituminen kiihtyy, maahdollisuus ihmisarvoiseen elämiseen heikkenee. Pyrkimys rajojen sulkemiseen on tuomittu epäonnistumaan jos nykyinen meno jatkuu, M. Koivistoa lainaten "jottain tarttis tehrä"

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Oujee, kiitos, sie sanot hyvin!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kohdellaan oman maan kaikkia kansalaisia hyvin ja laillisesti. Muukalaisiakin.
Mittasuhteista tuli mieleen muutaman vuoden takaa EU:n työttömyys 26,9 milj. ihmistä:
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001814839.html

Toki lukema on nyt pienentynyt (nyt vajaat 22 milj), jottei joku luule minun peittelevän... :))
25 miljoonaa = yhdistetty väkiluku Suomi + Ruotsi + Norja + Tanska.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Liittyykö tuo jotenki plokini tekstiin, siis tietenki kaikkia pittää kohella hyvin ja jossei auteta vaikka afrikkalaisia, niin mie kuvittelisin, että keskinäiset kisailumme jää sen alle!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllä.
Mittasuhteisiin halusin viitata ahdingossa olevien työttömien (22-27 miljoonaa) määrällä esim. EU:ssa.
Avun tarvettakin löytyy sekä läheltä että kaukaa, vaikkapa Turusta ja Afrikasta, jonne on vuosien varrella viety paljon tukea kehitystyhteistyön kautta.
Kaikkia ihmisiä pitäisi toki kohdella hyvin ja ystävällisesti. Sitten meillä on vielä lait, jotka tarkemmin määrittelevät, millä ehdoilla ihmiset voivat olla täällä ja saada apua täällä ollessaan. Hyvä kohtelu kaikkien ihmisten kesken ei maksa mitään.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Tehdäänkö sopuratkaisu:perustetaan sinne Afikkaan niitä "äitiyspakkauslaatikko-"tehtaita kun tuntuu vauvoja syntyvän niin paljon.Työllistäisi heitä ne tehtaat ja saataisiin apu perille ja kaikille hyvä mieli:)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Varsinki, josse työllistäs niin paljon, että kaikile hyvä mieli ja paljon syänmerkkejä Jaakolle!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Afrikassa lapset korvaavat länsimaisen sosialiturvan, lapsia hankitaan vanhuuden varalle. Katolinen kirkko, joka ei ehkäisyä ja kondomien käyttöä hyväksy, on omalta osaltaan AIDS:a Afrikassa levittämässä

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo kirkot muutenki riistää maata alkuperäiskansojen jalkain altako niitten omat voimavarat sillain kysseenalaistettaan uusilla ihmeopeilla kuten kristitytki tekkee.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Otsikossa mainitaan turvapaikanhakijat, kun tarkoitus lienee puhua siirtolaisista. Turvapaikan saa vain poliittista tai etnistä vainoa kotimaassaan kokenut... Vainoa ei liene se, ettei vihreätä oksaa ole tarjolla kotimaassa, siis puhutaan siirtolaisuudesta.

Toinen asia: Tulipahan mieleeni, että kun nykyisin on tyylinä järjestää tärkeätkin asiat hyväntekeväisyyden ja vapaaehtoistyövoiman varassa, niin miksi ei tämä turvapaikan hakijoiden sijoittaminenkin. Aika kovia hintoja ovat lypsäneet jotkin yritykset ja SPR maahanmuuttovirastolta... laitosterapian vuorokausihintoja... Niin jos Eva Biudet, EK yms. tahot kantaisivat kortensa kekoon ja keräyksen voisi suorittaa tämä Bernerin Anne jo rutinoituneella otteella, niin meniskö vähemmällä huutelulla?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Turvapaikanhakijat oli mielessäni, pakolaisethan on jo saahneet asiansa selviksi täälä?

Ja minusta on ihan hullua just tuo hyyssäys, niile pitäs antaa heti väliaikaset oleskeluluvat, että pääsevat itte tekheen ees ittele ruokaa, nyt kaiken maailman systeemit ja politiikot tekkee ommaa bisnestä pakolaisilla.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Niillähän ei ole hygieniapassia eikä tulityökorttia, että pääsisivät kokkaamaan hellan äärellä...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #36

Niin sanoppa muuta, kyllä sitä saahan ihmeissämme olla!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Asukastiheys EUmaissa on 115 as/neliökilomwtri ja Afrikassa 31as/nkm
Suomen asukastiheys on 15as/neliökilometri ja Kongossa 7,5as/nkm

Tältä näyttää Afrikan kolkka täältäpäin katsoen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset