Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Suomi on rasistinen maa

Ja Suomi ensin ja Rajat kiini ja MV:t saastuttaa minun mieltä, niitten puhheet painuu johonki verkkokalvolle, en viitti tuhlata enkä usko, että se auttaskhaan mithän, tuhlata elämänvoimiani semmosella tietosuuella, olisin toivonu, jos kerta olhan turvallisuuesta puhumassa, niin viranomaiset ois puuttunheet, mutta feispuukissaki on semmosia ryhmiä ja sivuja, etten käsitä, kuinka ne saa jatkaa toimintaansa ja puhua sillain.

Siis en sano, että häipykää rasistit, ko miehän aattelen, että tet että tajua, mitä tet puhutta sieltä sontaluukusta kurkkiessanne pelokhaina millon ketäki viehraampaa ihmistä tai ihmisryhmää.

Nato ja ydinvoima ja muut kannattajat ja vastustajat senthään puhuvat siistiä kieltä, mutta tämä rasismi on sillä tasolla, että olen pettyny muka-turvallisuus-poliissiin ja eduskuntakihan ja hallituski on rasistinen, niin en voi syyttää, pettyä vain.

- Hilkka Laronia

#EUrostoliitonSuomi100v

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Viime vuosina muutkin suomalaiset ovat huomanneet, että Suomi ei ole kummoinen maa missään asiassa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ja kaikkein rasistisimpia ovat helsinkiläisnaiset kun ovat antaneet pelolle vallan.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005176195.html

MYÖS Turun yliopiston ihmismaantieteen professori Hille Koskela pitää naisten kokemaa turvattomuuden tunnetta suurelta osin kaupunkia suurempana asiana.

”Se liittyy laajasti rasismiin ja seksismiin."

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Käänsit sitte yltympärhiinsä minun kirjotuksen tarkotuksen, siis emmie sanonu pelkääväni rasisteja.

Juuso Hämäläinen

Toki rasismi on aivan luonnollinen ja positiivinen ominaisuus ihmisessä, mikä johtaa yhteiskuntien kehitykseen kohti parempaa. YKn määritelmän, kun luet rasismista niin asia on sillä selkeä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tarkotan sitä ihmisten kuolemasta tai ihmisten kuolemista nauraen toivomista jne. en tiä mihin kysymykseen tuo on vastaus!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"... Suomi ensin ja Rajat kiini ja MV:t saastuttaa minun mieltä..."

Ei kannata saastuttaa mieltään kaikella saastalla, mitä netistä löytyy. Eihän kroppaansakaan kannata tuhota laittamalla kurkusta alas kaikkea mitä kaupasta löytyy.

Voin kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa, että oma henkilökohtainen hyvinvointi kohenee huomattavasti kun lakkaa lukemasta/kuuntelemasta/katsomasta uutisia. Jos kerran vuodessa selaa Ylen nettisivun tuoreimmat uutisotsikot läpi, niin voi varmistaa sen, että mitään oleellista uutta ei ole tapahtunut, vaan sama vanha kehitys jatkuu. Ei ole pakko masentaa itseään joka päivä lukemalla ne samat uutiset uudelleen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

""... Suomi ensin ja Rajat kiini ja MV:t saastuttaa minun mieltä..."

Noita linkkejä en ole itse edes koskaan lukenut, joten voin hyvin säilyttää mielenrauhani vain lukemalla tätä Puheenvuoroa...

Kaikkia syntymäkiukkuisia ja sairaita ihmisiä kuulemma kirjoittelee nimettöminä nettiin mitä ilkeimpiä juttuja ja joita jopa jotkut täälläkin joskus muinoin toistelivat, mutta onneksi ovat sen jo lopettaneet. Niistäkin jo voin pahoin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No ihan kaverit jakkaa kommentteina esimerkiksi fb-seinälläni tai täälläkihän, jos on kirjottanu jostaki aihheesta, niin on rumia puhheita ja linkityksiä.

Enkä tarkottanu, että mie menisin niistä pilalle, kysyn vaan, ettäkö täällä holhottaan joka asia, kuinka rasistit saa paahtaa niin hirveää tekstiä ja toivotella kuolemaa. Ei minua pelota, mutta minunki seinällä on käsketty mennä kuolehmaan ja mie kyllä sivuni ja kommenttini siivoa, mutta olen täysin tietonen, että aivan hirveää ja kiihkeää ja väkivaltasta tekstiä ja hallituspuolueen jäsenetki. Minusta se on väärin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No sehän on riittänykkö on omalla sivulla sanonu jotaki pakolaisten puolesta, siihenki tullee ryhmäjakoja, joista jokku jopa luulee, että mie itte jaan.

Enkä sanonu, ettenkö kestä, vaan että tarkotan sanoa, että son sopimatonta ja täälä rajotettaan vähemmästäki, miksi jokku saa kirjotella ja puhua ihan omalla nimellä niin hirveitä toisista ihmisistä. Onko se ihmisoikeukset allekirjottanheessa maassa sopivaa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Blogisti on väärässä. Suomi ei ole kollektiivisesti rasistinen maa. Suomessa asuu rasisteja siinä missä muissakin maissa ja meillä se ilmenee kourallisena alatyylistä paskaansa suoltavia feikkiprofiileja kirjoituksessasikin mainitsemilla verkkoalustoilla, mutta tämä ei riitä määrittämään koko maata kansoineen rasistiseksi. Siinä se.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No just sain viestin, että saisin kiittää Sipilääkö se tuhosi persut, kyllä meilon hallituksessaki rasistinen puolue eli persut eli komenttoijja on itte väärässä, mutta kiitos kommentista.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

En luultavasti oivaltanut vastauksesi punaista lankaa. Saamasi viestin perusteella tulisi kiittää pääministeri Juha Sipilää siitä, että hän jollain henkilökohtaisella panoksellaan tuhosi perussuomalaiset, ja tämän johdosta meillä on hallituksessa rasistinen puolue, eli perussuomalaiset?

Ymmärsinkö nyt varmasti oikein?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #17

Ei henkilökohtasesti vaan siten, että Sipilä otti persut hallitukseen ja sillain persut menetti kannattajiaan, jokka oli uskonu asioihin, jokka hallituspuolueena ei totteutunheet tai meni päinvastoinko oli luvattu.

Ja mie itte sanon vieläki, minusta persut on rasistinen puolue, ei kaikki, mutta osa.

Ja jossie olet persu, tai siis perussuomalainen, mie pyyän antheeksi, en väen vänggällä halua juupas eipäs väittelyä, kunnioitan ihmisten valintoja enkä halua henkilökohtasuuksiin mennä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #18
    "Ja mie itte sanon vieläki, minusta persut on rasistinen puolue, ei kaikki, mutta osa."

Ei ole sen suurempaa syytä pyydellä anteeksi. Esittämäsi väitelause vaan sattumoisin sisältää perustavanlaatuisen ristiriidan.

Väität "persuja" kollektiivisesti rasistiseksi puolueeksi, mutta seuraavaksi viittaat jäsenistöön, eli yksittäisiin toimijoihin, ja heidän intresseihinsä.

Tämä taas ei liity mitenkään Juha Sipilään hallitustunnustelijan roolissa keväällä 2015.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Terve Hilkka,

Kyllä sä olet ahdistunut kun vertaan sinua muutaman vuoden takaiseen iloiseen ja energiseen Hilkkaan täällä usarissa ja facebookissa. Kannattaako niitä feissarinkaan nuijia juttuja lukea. Sulla on muistaakseni kavereita poliittisesti laidasta laitaan kuten mullakin, niin tuleehan sieltä myös tekstiäkin laidasta laitaan:)

Heivaa rasittavat tyypit pois tai ohita jutut, keskity sun oikeisiin kavereihin, joskus seurailin sinun ja kavereittesi ihania, eteerisiä, kauniita ja iloisen henkeviä juttujanne yhtä kauniine kuvinenne, sitä tuli itsekin hyvälle mielelle.

Itse olen kolmisen vuotta noudattanut Janne Kejon kommentin neuvoa ja pitänyt taukoa ulkomaailman mediamyllytyksestä, ei lehtiä, ei uutisia, ei usaria, ei facebookia, vain satunnaisesti käynyt kurkistamassa. Alkoi tylsistyttää sama kiertorata jutuissa, liikaa lööppielämää. Piti ladata akkuja ja ajatella jotakin hyödyllisempää kuin ennalta-arvattavia juttuja ennalta-arvattavilta tahoilta.

Kiva pitkästä aikaa törmätä sinuun täällä, ja ikävä kun olet turhautuneella päällä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No mie olen yrittäny sanoa vain, sitä mitä näen olevan nykymaailmassa ja eikös se Marthin Luther King sanonu, että son kuolema alkanu, jossei sano äähneen sinä päivänäkö näkkee jotaki totta ja väärää elikkä kaikki hyvin ja ihana nähä sinuaki,ei mulla mithän hättää ittelä, mie vain olen vähän tai joskus paljonki dramaattinen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Miehän halusin, ettei sais julkisesti toivoa ihmisten tappamista eikä iloitakko joku kuolee väkivaltasesti, nyt tet sanotta minua niinko negatiiviseksi, mutta aikoihnaan mie vastustin sikaflunssarokotuksia ja Pekka Puskan ravintosuosituksia kans olen kritisoinu, meilon eri näkemys pakolaiskysymyksistä, se se vain on nyt?

Rauha kanssanne ja rakastavia ja kunnioittavia ja lohuttaviaki terhfeisiä kaikile, myös rasisteille, voikaa hyvin ja kukoistakkaa, niin ja ilonen kiitos suosituksista ja kommenteista!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hilkka, en tarkoittanut etteikö pitäisi olla pöyristynyt ihmisten pahantahtoisuudesta, ilkeydestä - silkkaa kiusanhenkeä mainitsemillasi palstoilla ja kyllä se on hyvä tuoda julki. Ite oon niin utelias, että olen käynyt katselemassa sitä törkyä ja naureskellut molemmille osapuolille - rasseille ja antirasseille - molemmat puolet päästään ihan sekaisin.

Ihan kuin virittelisivät veristä veljessotaa - kiihottavat toisiansa ja itseänsä pyhään vihaan - eihän se naurun asia ole, vain mun henkilökohtainen tapa suhtautua fanaatikkoihin. Ei näillä palstoilla ole kyse oikeasti rasismista ja sen vastustamisesta - pohjimmiltaan kysymys on suomalaisten ikiaikaisesta keskinäisestä vihanpidosta - jonka kimmokkeena toimii riita mamupolitiikasta, molemmat osapuolet ovat asettuneet tiukasti poteroihinsa, eivät millään irveellä astu oman kynnyksensä yli, ovat ehdottomasti eri linjoilla siitä mikä on oikein ja mikä väärin, mutta eivät tule yhtään toisiaan vastaan. Yksinkertaisesti, ääri-ihmisiä kiihkotilassa.

Älä huoli, Fobba&kumppanit pitävät tiukasti silmällä, laajensivat just nettipoliisin toimintaa, törkypalstojen aktiivit ovat sen verran rajallinen porukka, että seuranta on poliisille helppo netin rajattomuudesta huolimatta. Normaalit ihmiset kyllä pystyvät keskustelemaan kiihkottomasti kuumistakin aiheista ilman kiusaamista ja uhkailuja.

Netin keskustelukulttuuri on vielä hakusessa, kyllä se vielä tasoittuu - eihän me kasvotusten heitetä toisillemme shittiä päin naamaa vaikka eri mieltä oltaisiin - Ja tämähän on kansainvälinen ilmiö, jokaisen kansan kulttuurisilla mausteilla höystettynä.

Mut hyvä, ettet ole masentunut ja kaikki ok. Mullakin on draamantajua ja sehän kertoo meistä vain sen että olemme tunneihmisiä:))) Terveisiä sun kaikille ihanille kavereille ja ihanaa kevättä sinullekin. Elina

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ihan Elina ja paljon syänmerkkejä!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sen haluaisin vielä lisätä, että tämä Usari on ehdottomasti Suomen nettikeskustelukulttuurin edelläkävijä ja kasvattaja suomalaisessa verkkomaailmassa.

Kiitän koko toimitusta ja erityisesti Huuskoa ja Herliniä että ovat vetäneet johdonmukaista linjaa nimettömyyden ja tunnistettavuuden suhteen, jo se hillitsee pahimmat tunnepurkaukset ja henkilökohtaisuuksiin menemiset.

Olin muutama vuosi sitten niin hölmö, että arvostelin rajusti sitä, ette ihminen voi edes nimettömänä sanoa sanottavansa jos ei kerran uskalla omalla mielipiteitään esiin tuoda. Työpaikan menettämisen pelossa tms.
Minuakin tällä palstalla toiset kommentoijat ihmetelleet kun tulin suoraan omalla kuvalla 2010 ettenkö pelkää työnantajan reaktioita kun julkistan sellaisia mielipiteitä joita silloin varottiin sanomasta julki.

Ajat ovat muuttuneet vapaampaan suuntaan yhteiskunnallisen keskustelun osalta kun puhumme maailman muuttolliikkeestä, mutta keskustelu somessa ko aiheesta on raaistunut rajusti vuodesta 2010. Homma oli ja on kesy foorumi näihin vihafoorumeihin verrattuna. Muuta yhteiskuntapoliittista sensuuria en nyt rupea ruotimaan. Ehkä joskus, omassa bogissa.

Terveisin, Elina

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia
Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kyllä, paras ja rakas, tänne minäkin aina palaan.

Usarin porukka on ollut fiksu ja pitkänäköinen keskustelukulttuurin tulevan kehityksen suhteen ja tehnyt tästä foorumista sivistyneen keskustelualustan. Hyvin toimittu.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei Suomi sen rasistisempi maa ole kuin muutkaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Luettu on. En kirjoittanut, että täällä ei olisi rasismia. Pointtini oli: missäpä sitä ei olisi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ok, joo ja nälkää ja viluaki on ja aina ollu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset