Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Tämä kansahan saa sen, mitä on ansainnu

Tähän plokiin päättyy minun yhteiskunnallinen sometus ja plokkailu, ellen sitte mee johonki juttuun, johon se kuuluu, mutta yksityisihmisenä, nyt riittää mulle, mie tiän ja tajuan ja tajusin jo 1990-luvulla, että asioita ja asioitten taka ei tavaliset ihmiset halua eikä jaksa nähä. Ei aukasta silmiä ja nähä, miten asiat on ja miksi mitäki tapahtuu.

Sinänsä ei minun mielipitheitä tartte kunnioittaa eikä minusta tartte tykätä, mie tykkään itte jonaki syntymälahjana, mutta mitä mie suututan ihan livekavereita ja ystäviä ihan turhaan ja jopa ihmiset, jokkei ees ole mithän seuraajia tai tuttuja soittaa suutaanko säikkyvät, että hui mitä se taas sannoo.

Mikähän ihmeen maailmanparantaja mie yritän olla, mullei sitä lähetystehtävää ole sinne eikä tänne, jotenka koitan nyt tajuta ja singguttaa sieluni siihen, että kierot ja itsekkäät puoluepukarit junailee pikkujuttuja ja vie toisilta tasavaltamme kansalaisilta, mitä vain pystyvät.

Myötätunnosta puhuvat ihmiset, joilon asiat hyvin ja joilon resursseja puhua semmosta, usseimmilla eijjole.

Pimeitä ja sumeita uutisia kuunnelhaan Yleltä, niinko net jotaki ois, non yhtä höpötystä, niilei luultavasti olekko hämmentämisen tarkotus ja toimittajat yrittää pittää palkansaannistaan kiini.

Mitkään rahat ei tule riittään soteen tai johonki lääkkeissiin, nyt se Orionin hommaki kertoo suorin sanoin asianlaijjan ja ei siittä sitte kysytä enämpää eikä osata lukea elävästä elämästä, että ulalla olhan.

Lääke- ja joku rokoteteollisuus ei hyvvää hyvvyyttään toimi.

Tärkeimmät lääketietteelliset tutkimukset, joila oikeasti säästettäs silkkaa rahhaa jätettään tekemättä, koska nei tuo tulosta, sillä ei ole välilä, että ihmiset vois paremmin tai yhteiskunta säästäs.

Lääketiede ei ole tiedettä ja lääkärikoulutus on lääketehtaitten käsissä, hei haloo, aateltasko sitä, eihän met aatella, sois liian työlästä hoksata, että meän terhveys tuhottaan tällä ns. terhveyenhuollolla.

Ruokateollisuuesta nyt tutkittuna tietona, kuinka köyhiin maihin viety on moskaa. Eikähän tarttekko kattoa meänki S-marketin maitohyllylle, kokoa ja väriä riittää, mutta melkein kaikki pilattua maitoa tai maitotuotetta.

Sotateollisuus on ruokateollisuuenki takana.

Mitähän mie oiken ootan, ettähän tet viitti tutkia, se on näkösällä täälä netissäki. Samhaan soppaan mennee YK ja Ahtisaarenki touhut.

Ajattelu on niin harvinaista, ettei enemmistö meistä siittä tai ajattelijoista tai tiedonvälittäjistä innostu. Sakari Timonen, Mikko Elo, Janne Kejo, Kari Uusikylä, Sirpa Pietikäinen ja ketä nyt hoksaan äähneen sanoa, net kirjottaa asiaa ja jaksaa kuunnella riiviömäistä ihmisten söpötystä tyhjästä.

Terrorismista lakkasin somettamasta jossaki kohin, Turun kohala sorruin somettaan ja joitaki aihheita olen yrittäny hillitä ja nyt valastu meikäläisen tajunta, son sitä sammaa höntitystä, jota vain lietson hyväuskosuuttani.

Pakolaisten vastustajat ja vanhusten potkijat ellää sammaa heikkojen elämää, ei niiltä voi enämpää vaatia, niilton jo viety kaikki.

Mie en muista, miten ajatukseni kulki, mutta pari viikkoa olen kattonu ja seuranu itteäni ja eijjole vaikea nähä, tämä kansa saa mitä on ansainnu, sori vaan.

Joku Heikki Kela kehtaa puolustella bernereita joka ikisessä asiassa ja päpättää positiivisuuen perhään.

Ja joku sukulainenki hermostuu haukkuun kunnioittamiani ihmisiä ihan vain oman oikeassa olemisensa riemussa.

Oikeassa olemisen riemua vaan kaikile,  tämon kait jotaki satiiria tai jopa ivallisuutta, jota en ittekhän kestä, mutta kirjotan tätä taltheen tähän.

No onhan tähän muitaki syitä, mie alan enämpi ittekseni, tai jotenki niin, no heips ja ihmiset kaiken takana jokhainen on hyvä ja tekkee parhhaansa, en yksilöitä syytä, systeemit on syöny meän valtaapitävät.

Siis niin monet tietää paremminko mie, miten asiat on ja toissaalta mie tiän ja ossaan paljon paremmin ihan muita asioita.

En aijjo ennää äänestää, näen, ettei puoluepolitiikka eikä tämä meän järjestelmä, ole sitä, mistä keskustellaan ja valta on muuallako met luulema, miltä se näyttää tai mitä meile sanottaan.

Tähän postaukseen sanon vielä, jos on sanomista, kiitos kommenteista.

Tässä on sitä henkilökohtasta ommaa harmitusta ja pettymystä, jonka kans haluan kattoa mieleni maailmoista, nytko siirryn siihen, minkä ossaan ja missä tykkään olevani hyvä.

– Hilkka Laronia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vahva suositus ja tervetuloa Nukkuviin miettimään miten se "jekku isänmaalle" porukalla tehtäisiin! ;-)

www.nukkuvat.fi

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Elämän tarkoitus:

"Vettää jonku mössykän päähänsä
Pannee kengät jalkhaansa
Mennee ovesta ulos
Kävelee vain etheenpäin

Haistelee ilmaa
Antaa sen tuntua siltä, miltä se tuntuu
Ei iloitte eikä vihastu
Kävelee vain etheenpäin

Tuntee vaatheensa itteä vasten
Antaa painaa tai puristaa
Jättää senki tuntheen sitte siihen
Kävelee vain etheenpäin

Tuntee liikheensä
Tuntee ryhtinsä
Jattää nekki tuntemukset
Kävelee vain etheenpäin

Näkkee valon semmosenako se näkkyy
Aurinko tai katuvalo
Antaa tapahtua, valon olla niinko on
Kävelee vain etheenpäin

Kävelee ja tuntee askelten rytmin
Tuntee kävelemisen tempon
Ei muuta tahtiansa
Kävelee vain etheenpäin niinko kävelee

Kävelee johonki ja sieltä takasin
Tai kiertää reissunsa
Kävelee vain etheenpäin

Tullee ovesta sisäle tai mennee ulos
Lämpötilat muuttuu ja tuulet kääntyy
Tuntee, aistii, kokkee omissa nahoissansa
Antaa aistimusten ja kokemusten jäähä siihen
Kävelee vain etheenpäin

Son semmosta tämä elämä
Kävelhään vain kaikin etheenpäin.."

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämä runosi pitää sisällään Krisnamurtin oleellisimman filosofian.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sano terveisiä Hertalle ja kiitos menneistä ja kiitos tulevasta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Juu, kiitosta vaan omasta ja Hertan puolesta ja methän kyllä jatkama.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Meedioita kannattaisi seurata mahdollisimman laajasti, myös ulkomaisia, jos savo yhtään taipuu. Tällöin ei jämähädä paikoilleen. Siinä on vain vivahde ero mikä on vale ja mikä yksipuolinen näkemys ja siinä miten asiat meille missäkin meediassa esitetään.

Lääkärien ja lääketeollisuuden saatanallinen kähmintä on kauheaa seurata ja vielä pahempaa on tiedossa mikäli Ameriikkaa seurataan. Ihmishenget eivät ole mitään kun joku Oriola vaihtaa tietokonejuttujaan päin seiniä, syistä spekuloidaan, meneekö vain tulevan fuusion piikkiin, kukaan ei välitä. Sekään, että eilen kerrotaan yllättävästä tutkimuksesta, että jos lääkäri ei suomea oikein osaa voi se olla vaarallista, jopa henki mennä.

En jaksa uskoa, että soteen uskoo kukaan. Se, että joku silläkin rikastuu on eri asia.

Pakolaisia vastustaa eniten pakolaiset mikäli on Saksan demariin uskominen. Melkoinen mysteeri siinäkin. "Lautester Ruf nach null Toleranz kommt von Flüchtlingen", suurin nollatoleranssimöly tulee pakolaisilta (Die Welt)

Kaikki on pisnestä ja kaikki myydään pisneksen nimissä pois, koskahan vesikin.

Mutta syvä henkäisy happea, katse suomalaiseen ankeaan syyssäähän, bumtsibum, ja positiivisella pöhinällä tihkusateeseen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Miehän olen aiko sitte älyny, että kriittisyys on aikamme ongelma, mutta sorruin yhteiskunnallisten epäkohtien päpättämisseen, se oli niin vaikea nähä, ettei ihmiset välitä, kohan nettosiaan pumtsipum, ei ole ennää minun homma, eläköön ja kiitos kommentista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kansa ei ole saanut kaikilta osin sitä mitä on tilannut. Pääomapiirien lobbarit tekevät työnsä hyvin ja kansalaiset äimistelee kun heidän kukkarollaan käydään joka puolelta. Mitä pienituloisempi niin sitä varmemmin sinua kuritetaan.

Mutta minä en luovuta. Äänestän niin kauan kun pännä kädessä pysyy, tilanteesta riippuen vielä sen jälkeenkin. Vaihtoehtoja on ja niitä kannattaa tukea jos henkilökohtainen sijoitussalkku ei kaipaa nykyhallituksen kaltaista puolustajaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Se, jolla on eniten rahaa lobata, saa tahtonsa läpi tässä nukkedemokratiassa (ja samalla tuottoa rahoilleen). Rakenteellista korruptiota?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Turhaan tuon kysymysmerkin laitoit. Laillistettua hyvävelimenoa se on, eikä edes lobbarirekisteriä perusteta koska se olisi osapuolille jonkinlainen haittatekijä. Omistusten piilottaminen hallintorekistereihin on yksi osa pääomanhaltijoiden hyysäystä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Eikä net lobatut ees käsitä, että mikä on pelin henki, hyväuskosia net on nekki.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #12

Lobatut ovat sen verran hyvätuloisia ja suurelta osin varmistaneet siviilivirkansa jos eduskunnasta tippuvat tai haluavat lähteä muualle, että heillä on varaa uskoa kermankuorijoita. Virkamiehet ovat tietysti kuviossa mukana mitä suurimmassa määrin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #13

Kamalinta on, että nei ees tajua tuota, uskon niitten viattomuutteen, jopa Sipilän, non sokkeita kanoja.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ei ole vaihtoehtoja. Ne menetettiin aikoja sitte ja nyt toisenlainen meno on niin kaukana ja syvällä tämän maan herravallan takana, ettei toivoakkaan, että puolueita tai ylleensäkkään äänestämällä mikhään muuttus.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Surkeetahan tämä on. Eikä yhtään parane, kun murre vähenee Puheenvuorosta.

Meneeköhän se muuten niin, että kansa, ihan sellainen tavallinen keskimääräinen kansa, lobbaa vain äänestyskopissa. Sitten äänestetyt edustajat saavat vieraikseen parempia lobbareita ja mitä äänestäjille luvattiin, se jää syrjään? Näillä lobbareilla on siten tuhansien äänien pauhu mukanaan eduskuntavierailuillaankin?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin se taitaa jotenki olla, eikä juuri kukhan taijja ees hoksata.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Olen väsynyt kiellä en, kun särkyi lumous
Väsyttää tämä eläinten vallankumous
Ne hirnuu mulle, ne haukkuu mua, ne vetäytyy reviiriin
Ne on jalompia kuin minä, ne kuuluu leijoniin

Jos on heikko ne hyökkää sutena kimppuun
Yksilöön kiinni kuin sika limppuun
Ja tädit kaikesta motkottaa, ne kanana kotkottaa

Katso armeijaa ja katsot tylsään hanhiparveen
Katso johtajaa ja katsot johtajan sorkkaan ja sarveen
On miehiä haukat ja miehiä on myöskin kyyhkyt nää
Vain äiti on äaiti ja lapsi on lapsi ne yhdessa nyyhkyttää

Karsinaan vie lammaslauma politikko ja sanoo hyvaa saumaa
Se on pukki vahtina kaalimaan, se on pantu ihmistä vaalimaan

Ollaan ihmisiksi NO!!
Ollaan ihmisiksi NO!!
Ollaan ihmisiksi NO!!
Ollaan ihmisiksi NO!!

Myös taivainen kynsin ja hampain käy kiinni jumalan karitsaan
Minä vaivainen oon hän laulaa mato matkamies maan
Ylösnousemus jalkeen kaiken, ylösnousemus päivä uus
Ylösnousemus siihen on meillä, yksi ainoa mahdollisuus

Ollaan ihmisiksi NO!!
Ollaan ihmisiksi NO!!

https://www.youtube.com/watch?v=s5uWFIjKtzU

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset