Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Kyllä riittäs alkoholiholhouspälätys

Hyvä oisko lopetettas tuo jatkuva suomalaisperänen alkoholiongelmointi, niitä jokka juo liikaa, niitei estä hinta eikä saatavuusongelmat, alkoholisti juo ja löytää juomansa, tavalisia ihmisiä ei pitäs holhota alkoholismin nimissä.

Ja on tosi kaksnaamasta myyä Alkossa pidennetyllä aukioloajalla vahvaa ja heikkoa alkoholia ja sitte vikistäkkö siton kaupoissaki.

Annettas ihmisten olla niinko arvokkaasti ja vaphaasti ja kunnioittavasti järkeviä hyviä kansalaisia eikä kiusattas ja häirittäs, niin että ihmisten päätki siinä sekoaa.

Toistan vielä, alkoholiongelmaisen juomista ei estä raha eikä kauppapaikat, jossettä tiä, voin kertoa lissää, miten alkoholisti tekkee, se juomansa löytää ja on löytäny aina.

- Hilkka Laronia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tekohyveellinen hurskastelu ja teeskentely voitas siis lopettaa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kyllä se asia kuule Hilkka noin on. Alkoholin veronnosto vähentää verotuloja ja lisää matkustajatuontia. Selitäppä tuo asia poliitikoille; vuosikymmenin on tullut julki, että hinnannosto vain vähentää alkoholiverotuottoa ja edelleenkin nykypoliitikot uskovan kaikenmaailman Pekka Puska-asiantuntemiseen.
Suomen kansanedustuslaitoksen olisi tullut tämä asia ymmärtää silloin kun kieltolaki kumottiin; vaan ei, ei mitään ymmärtämisen hiventäkään.
Sinänsä minua ei koske mitenkään nämä kotimaan alkoholikiemurat; siksi usein Eestissä käyn. Jos taas hinta olisi suomalaisessa kaupassa edes lähes yhtä edullinen, en pulloakaan toisi, pl meillä ei saatavat erikoisuudet.
Eiköhän meidän poliitikoillamme olisi hieman tärkeämpiäkin asioita ratkottavaksi kuin alkoholiprosentin nosto n yhdellä yksiköllä?
Miten se olisikaan aina syvenevä kansan kahtiajako, köyhimmän osan pahoinvointi, työhaluttumien töihin saaminen, osa-aikatyön suitsiminen järkeviin mittoihin...pitkä lista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Just nuin, allekirjotan joka sanan, kiitos perustelluista ajatuksista Kalle!

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Niin ja noista edellisistä poiketen; unohdin kysyä, mitäs Hertalle kuuluu?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hertta voi hyvin ja onniin täyellisen sulonen söpö rakhauspakkaus!

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Niin ja noista edellisistä poiketen; unohdin kysyä, mitäs Hertalle kuuluu?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hilkka, olen aivan samaa mieltä. Ja uskoisin, että nuo meidän poliitikot, jotka haluavat holhota kansalaisia, nauttivat itse ulkomailla vapaasta alkoholikulttuurista jne. Täällä vaan sitten hurskastellaan....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"tavalisia ihmisiä ei pitäs holhota alkoholismin nimissä."

Kaikki alkoholistit olivat tavallisia ihmisiä ennenkuin heistä tuli alkoholisteja.

Alkoholistiksi tulee juomalla viinaa.

Tavallisia ihmisiä pitäisi suojella tulemasta alkoholisteiksi.

Tavallisia ihmisiä ei voi suojella tulemasta alkoholisteiksi muuten kuin koettamalla estää heitä juomasta viinaa, ettei heistä tulisi alkoholisteja.

Tämä hallitus ja tämä eduskunta haluaa edistää alkoholismia, tarjoamalla tavallisille ihmisille mahdollisuuden juoda viinaa, entistä väkemvämpää viinaa, entistä halvemmalla.

---------------

Tämä hallituksen toimi onnistuu varmasti paremmin kuin kiky.

Tavalliset ihmiset tarttuvat varmasti tilaisuuteen ja juovat enemmän viinaa, nyt kun sitä viinaa saa, väkevämpää viinaa ja entistä halvempaa viinaa.

Entistä useammat tavalliset ihmiset muuttuvat alkoholisteiksi tämän hallituksen tekemän ja eduskunnan siunaaman tomen seurauksena.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Sen "tavallisen kansan" kannattaisi piipahtaa muualle Eurooppaan oppimaan sivistyneimmille tavoille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Siellä sivistyneessä Euroopassa alkoholin haitat ovat samoja kuin täällä sivistymättömässä Suomessa, joten ei seltä mitään oppimista ole.

Vähitellen ovat siellä "sivistyneessä" Euroopassakin havaitsemassa alkoholin ja alkoholismin haitat, ja ovat kiristämässä lainsäädäntöään näiden haittojen torjumiseksi.

Meillä sivistymättömässä Suomessa tehdään nyt päinvastoin kuin pitäisi ja mikä hyväksi olisi.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Viinit tulevat kauppoihin seuraavaksi 5.5-oluen jälkeen (joskus tulevaisuudessa)

Huolimatta siitä, että suomalaiset eivät tunne olevansa ”eu-identiteetinomaaviakansalaisia”, lähestyminen eurooppalaista identiteettiä tulee tapahtumaan. Yksi seuraus on alkoholijuomien vapauttaminen kauppoihin ja alkon monopolin mureneminen.

Esimerkiksi punaviini on tulossa (muiden viinien ohella) nelosoluen jälkeen:

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

Laitoin linkin ( https://www.tapionajatukset.com/124 ) samalla kun nautiskelin (lääkärin määräyksestä) punaviiniä. Tämän ”reseptin” sain jo noin 15 vuotta sitten alentuneen HDL:n (”hyvän kolesterolin”) johdosta, joka olikin kohonnut reilusti yli viitearvon. ”Lasillinen tai pari punaviiniä päivässä, mutta ei pidä ruveta ryypiskelemään” on edelleen lääkärini sanomana kirkkaana mielessäni.

Tässä modernia tekstiä: https://www.tapionajatukset.com/27613

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lasillinen tai pari punaviiniä päivässä, mutta ei pidä ruveta ryypiskelemään” on edelleen lääkärini sanomana kirkkaana mielessäni."

Juu, nämä punaviinit voisi siis ihan hyvin laittaa apteekin hyllylle, josta niitä saa ostaa jos lääkäri kirjoittaa reseptin, kuten kannabista ja muitakin huumeita, lääkkeeksi tai kivun lievitykseen.

Minulla muuten on vaivana liian alhainen verenpaine, joka aiheuttaa huimauksen tapaisen olotilan. Jos innostun kuntoilemaan vähän enemmän, tämä huimaus alkaa vaivata.

Eräs lääkäri sanoi joskus, leikillään varmastikin, että tähän vaivaan sopisi kalja ja suolainen lenkkimakkara.

Lenkkimakkarakin joutaisi minun puolestani sinne apteekin hyllylle, sillä muuhun en sitä tarvitse kun verenpaineen kohottamiseen. :)

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Suola (natriumkloridi) on tietysti eräs verenpainetta kohottava kemiallinen aine. Sen vaikutus on kuitenkin riippuvainen siitä, mikä elimistössä oleva geneettinen toiminta sen alhaisen tai korkean verenpaineen aiheuttaa.

Salmiakin syöminen kohottaa verenpainetta, sen sisältämän ammoniumkloridin vaikutuksesta.

Koska en ole lääkäri, en saa suositella mitään, kerron vain verenpaineongelman kemiallisesta taustasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

Pitääpä kokeilla tuota salmiakkia.
Sitäkin sai ennen apteekista, muistaakseni,
niin että ei kai se voi kovin haitallistakaan olla.

Kiitti vinkistä.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

#11
Jos holhousta lievennettäisin jatkossakin samaa huimaavaa tahtia (4,7 % -> 5,5 % ajassa 48 vuotta), niin tosiaan viinejäkin saattaisi ilmestyä ruokakauppoihin peräti jo seuraavan 400 vuoden kuluessa!

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Vai että lääkäri määräsi punaviiniä ;) kolestrolilääkkeeksi.

Paavali opasti nuorta Timoteusta Raamatussa, " ota vähän viiniä vatsasi tähden" siihen oli myös tutkijoiden mukaan perusteet. Juomavesissä oli sen verran pöpöjä, että viini neutralisoi näitä bakteereja ja epäpuhtauksia.

Itse olen kokeillut kaikki muut keinot hyvälaatuisen kolestrolin nostamiseen ja yksi toimi, jota en edes kokeillut aiemmin, lopetin tupakanpolton.

Kannattaa vasta sitten puhua järkevästä ja eurooppalaisesta alholinkäytöstä, kun pääsemme Italian kulutuslukuihin. jotka ovat Eu alueen pienimpiä. Italia himpun yli 6 ltr ja suomen yli kaksi kertaa enemmän. Ranska on lähes samoissa luvuissa Suomen kanssa ja Venäjä voittaa Suomen mäissä luvuissa. Alkoholista johtuva kuolleisuus on näissä kolmessa maassa kaikkein suurin

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Espanjalainen sananlasku: Le dijo el mosquito a la rana: más vale morir en vino que vivir en agua.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Saatavuuden säätelystä on jo korkea aika siirtyä kysynnän vähentämiseen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Lämmin kiitos keskustelusta, mie en vaan ole kuullu, että ikinä kukhan aikunen ihminen ois holhoamalla päässy riippuvuusongelmastaan, alkoholismista toipuminen ei liene pullon piilotusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Alkoholismistahan ei voi parantua vaikka jotkut alkoholistit voivatkin olla ottamatta jos heillä on kova tahto ja kyky hillitä himonsa.

Meidän pitää olla huolissamme tavallisista ihmisistä, sellaisista jotka eivät ole alkoholisteja mutta joista voi tulla alkoholisteja.

Alkoholistiksi tullaan viinaa juomalla ja ainut keino olla tulematta alkoholistiksi, on olla juomatta viinaa. Jotkut tulevat riippuvaisiksi alkoholista helpommin ja toiset hitaammin, mutta kaikki tulevat riippuvaisiksi jos vain ryyppäävät riittävän paljon ja riittävän pitkään.

Alkoholi ei lisäksi ole mikään terveysjuoma kenellekään, päin vastoin, siitä on haittoja kaikille, ihmissuhteiden kautta niillekin jotka eivät itse juo.

Miksi siis hallitus ja eduskunta yrittävät edistää viinan käyttöä, kun kaikki järkisyyt puoltavat sitä että viinan käyttöä pitäisi vähentää.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Voipi muuten olla, että moni on hakematta Alkosta kirkasta kun kerta kioskilta saa nelosta, jolloin kännääminen jää vähemmälle... en tiijä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"en tiijä"

Se on ihan sama mitä tissuttelee, alkoholin kokonaismäärä on ratkaiseva ja jokainen ryyppy lisää terveysriskejä ja alkoholitoitumisen vaara kasvaa.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Näillä perusteilla suurin osa Eurooan kansoista ja ehkä koko maailman olisivat perikadossa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Ei tarvitse puhua perikadosta, jokainen alkoholisoitunut ihminen on liikaa ja jokainen alkoholista aiheutunut muunlainen sairastuminen on liikaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #24

... Jokainen rasvasta tai sokerista johtuva sairastuminen on liikaa, jokainen urheiluvamma on liikaa, jokainen liikenneturma on liikaa, jokainen väkivaltatilanne on liikaa, jokainen sota on liikaa, jokainen nälkäkuolema on liikaa, jokainen syrjäytynyt on liikaa, jokainen huumekuolema on liikaa, jokainen irtisanominen on liikaa, jokainen huostaanotto on liikaa, jokainen korruptiotapaus on liikaa, jokainen sopupeli on liikaa, jokainen sukupuutto on liikaa, jokainen mikrogramma hiilidioksidia ilmakehässä on liikaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset