Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Älä ala pikkuyrittäjäksi

Äläkä ainakhaan sen takia, että sois sinun juttu tai saisit tehä sitä, mitä itte haluat ja niinko itte haluat.

Yrittäjiä saa kaikki neuvvoa, arvostella ja kytätä ja monet luulee sitä ja tätä yrittäjien eduista ja rahoista. Virkamiehet ja ei-yrittäjät ei tajua yrittäjyyttä, vaikka kuinka selittäsit.

Yrittäjän pittää itte maksaakko yhteiskunta on määräny tarkastajia syynäähmään, millon mitäki. Ekkä voi sanoa mithänkö tarkastaja kattoo asiakseen tarkistaa, maksat vaan, taas ja taas ja taas ja monelle taholle.

Jos jouvvut työttömäksi, olet vaikeuksissa, kuka auttaa?

Jos sulle tehhään väärin, olet vaikeuksissa, kuka auttaa?

Yksin ainakhaan älä ala yrittäjäksi, kuka sinua yksinyrittäjä tukkeeko väsyt?

Eläkeyhtiöt, siis nämät paratiisisaarten kautta kierrättävät ilmariset, tekkee lain mukhan oiken, muttei net ehkä vähästäsi maksamasi maksut nei tuo sulle kunnon eläkettä. 

Kaikki se byrokratia, mitä jouvvut pyörittään, vie sulta aikaa, voimia ja rahhaa etkä oiken kerkiä eikkä jaksa panostaa siihen, mikä on yrittämisen ydintä.

Mieluiten menkää toinen toisellenne töihin ja sillain saatta turvaa ja tukeaki.

Toisen töissä et voi kuvitella yrittäjän ossaa, yrittäjä on vappaata riistaa kenen tahansa ohikulkijan rääpiä ja turvaverkot on täynä pikkuyrittäjän mentäviä reikiä.

Porukalla yrittäminen tai taatusti ja varmasti menestyvä yritys on eri asioitako nämät pikkuyritykset, joita juhlapuhheissa muka kehuttaan ja joitten elämä on tehty niin vaikeaksi.

- Hilkka Laronia

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Yrittäjäksi ryhtyminen on samalla sekä tilaisuus menestyä, että järjestää elämänsä- ja pahimmassa tapauksessa myös läheistensä elämän- sellaiseen kuseen ettei siitä selviä koskaan. Ja samalla hyväksyy vielä sen ettei omat päätökset ole niitä ainoita jotka suunnan määrää. Harkita kannattaa tarkkaan, ja mikään aktivointimalli ei saisi painostaa ihmistä tekemään päätöstä ryhtyä yrittäjäksi, hyvä idea ja osaaminen on oltava perustana.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin just, kiitos, kirjotit totta ja asiaa.

Siis aktiivimallista tullee miehleen, että net työnkysyjät on kans yks yrittäjän riesa, en käsitä, miksei työhönottajat valita sitä, sillonko mie olen semmosessa tehtävässä, oli surkeaako tuli paljon hakemuksia, jokka ei täyttänheet mithän kriteeriä ja joutu käsittelheen ja vastaahmaan ihmiselle, joka halus töitä eikä ollu tarjota töitä hälle.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Arvelen että avoimet työpaikat tullaan vastaisuudessa täyttämään yhä enemmän ns.hiljaisesti. Ainakaan pienillä yrittäjillä ei ole aikaa perata ja analysoida hakemusviidakoita miettien hakijan motiivia, että onko kyseessä halu vai pakko.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #3

Kyllä, nuin mieki aattelen. Yrittäjällei ole aikaa eikä voimia hapuilla, työntekijän ottaminen on muutenki niin vaikea homma, miksikähän tästä puolesta ei puhuta. Eihän mikhän työpaikka ole työttömien torjumista varten.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Työttömien yrittäjyyttä suositaan ja kannatetaan laajasti. Tosiasia on vain että kaikista ei ole yrittäjiksi. Jos itsensä "myyminen" työntekijäksi työnantajalle ja työpaikan saaminen on hankala homma niin ei yrittäjän työpanoksen "myyminen" asiakkaille ole välttämättä lainkaan helpompaa ainakaan kunnon korvauksella. Järkevään yritystoimintaan kuuluu että yrittän työstä pitää saada enemmän rahaa kuin työntekijänä samassa hommassa toimiessaan, muuten homma perustuu "alilaskutukseen".

Jos sosiaaliset taidot ja ammattitaidot eivät riitä työpaikan hankkimiseen niin hyvin luultavasti rahkeet eivät riitä kannattavaan yritystoimintaan. Tietysti yrittäjä voi toimia haluamallaan alalla, mikä helpotta työllistymista. Pitää myös huomioida että yrittäjänä toimiminen tuo erilaisia velvollisuuksia kirjanpidon, veronmaksunja oman sosiaaliturvansa järjestämisen suhteen joiden huolehtimiseen ja järjestämiseen pitää ammattitaito riittää. Ellei yritystoiminta tuota riittävästä tuloa niin kunnollisen sosiaaliturvan järjestäminen on vaikeaa tai mahdotonta. Minimi YEL:llä olevan pienyrittäjän sosiaaliturva on paljon huonompi kuin "sosiaalipummilla". Yrittäjyyteen sisältyy pahimmillaan kohtuuttomia riskejä omalle ja muiden taloudella.

Riippuen toimialasta niin yleensä yritystoiminnan aloittaminen vaatii jonkin verran pääomaa että saa hankittua tarpeellisen välineistön, maksettua vuokratakuut toimitiloista yms. Täysin rahattomana ja valmiiksi maksuhäiriöisenä on hyvin vaikea aloittaa yritystoimintaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Totta, ei kaikista vaan ole kaikheen, kiitos huvästä kommentista Jani!

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

200€/kk. on kai pienin yrittäjä-eläkemaksu, joka pitää maksaa. Moni maksaa vain sen pienimmän mukaan, johtuen juuri vaatimattomasta tulotasostaan.
Tällä summalla ei saa kuin 600€ yrittäjäeläkkeen kuukaudessa.

Monet entiset yrittäjät täällä meillä ovat pettyneitä eläkkeeseeensä, vaikka raatoivat 40v. turkisalalla. Ja nyt on kroppa paskana ja pitää minimieläkkeellä sinnitellä. Kuntien toimeentulotukimenot tulevat kasvamaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin on, hyvä kommentti Markku, elävästä elämästä ja se eläke ei juuri nouse maksamalla sitä maksua enämpi. Yrittäjiä kupattaan siinäki.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei yrittäjäksi kannata ryhtyä jos ei ole kanttia eikä mitä myydä, on tyhmä tai ei muuten tiedä, miksi on yrittäjä. Muuten kyllä kannattaa.

Kaikista ei vain ole siihen että teet mitä muut sanovat. Jos rohkeutta, ideaa ja taitoa löytyy, olen itse päin vastoin kannustanut ihmisiä yrittämään. Tiedän useita tapauksia joissa umpiulkomaalainen on tullut Suomeen kieltä osaamatta ja nyt he ovat yrittäjinä Suomessa huipputasoa ja rikkaimpaan kymmenykseen kuuluvia. Jos täysin kieltä osaamaton ummikko pystyy pärjäämään Suomen byrokratiassa yrittäjänä, suomalaisten on turha veisata itkuvirsiä siitä, että kaikki on paskaa eikä yrittämistä tueta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Enkös mie jo tässäki plokissa sanonu, että harva pikkuyrityksensä varassa elävää ymmärtää ja ylleensä son toinen pikkuyrittäjä. Jos leekailee eläkheensä lisänä yritystoimintaa tai on toimitusjohtajan rouvva ja pittää pikkuputiikkia, ei voi tietää, sitä liskua, mihin yksinyrittäjä ja hänen perhheensä joutuu ja koko elämäksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset