Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Ylen äkäset naiset

Olhanko met suomalaiset tuommosiako nuot yle1:n töykeästi käyttäytyvät toimittajanaiset väyrysen ja huhtasaaren kans niissä kahenkeskisissä istunnoissa?

Pittääkö Ylen naistoimittajan olla epäkohteliaan näkösiä, vihasesti haastateltavan puhheen päälle tulkuttavia, umpiylimielisesti omien pinnallisten ja töykeitten kysymysten kans jankkaavia ja jopa päin näköä toimittaja sano, hymmyilet ja puhut tuommosia - henkistä väkivaltaa?

Toimittajilta puuttuu tietämystä, miksei kysy asioista, jokka kuuluu presidentin vaikutuspiihriin ja elähmään?

Ajanhukkaa kattoa tuommosia taputusten keskeyttämiä amerikkalaistyylisiä höpötyshaastatteluja? Ja taviksilta kyselyjä, miksikähän, yrittääkö yle itte olla populistinen? Huono show?

Eilenki perättiin huhtasaaren taitoa kuunnella, muttase niinko äksyltä vaikuttava toimittaja ei osanu yhtään keskustella, keskustelhuun kuuluu toisen huomioiminen ja siis kuuntelu? Samoin kävi väyryselle?

Molen kattonu ehkä liian vähän telkkaria tai muuten en vaan käsitä tuommosta kohtaamatonta pinnallista tökkimistä?

Rakhauella vaan ihmettelevä hilkkapien

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Katsotaanpa, Hilkka, yhdessä josko ehdokas Sauli Niinistö saa samaa kohtelua, jooko?

Veikkaan, että silloin nähdään toimittajien hymyä sekä "aitoa, puolueetonta myötätuntoa"..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sitä ennen voi katsoa illalla miten Torvalds vastaa esitettyihin kysymyksiin ja veikkaan että vastaa niihin eikä puhu asian vierestä mitä sattuu, joten toimittajan ei tarvitse kysyä yhä uudelleen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Torvalds onkin varsin selkokielinen, toisin kuin Sauli Niinistö. Siksi odotan Niinistön "grillausta" (jota ei siis tule) suurella mielenkiinnolla..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Veikkaan myös että kaikki muut vielä haastattelematta olevat vastaavat kysymyksiin, Niinistö mukaan luettuna;)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #6

Seija, hyvä. Usko nyt, Niinistö ei tule vastamaan kysymyksiin vaan pitää (taas kerran) juristin kryptopuheensa. Mukavaa huomata, että sinulle tuo kelpaa. Itse olen umpikyllästynyt siihen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Katsotaanko ensin ja arvostellaan vasta sen jälkeen. Huomioithan kuitenkin sen että istuva presidentti ei voi paukautella mielipiteitä muista maista kuten esim. Huhtasaari eilen Kiinasta, vaan joutuu asettelemaan sanojaan. Noin niin kuin karkeasti sanottuna.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #9

Huomioin häntä yhtä kriittisesti kuin toimittajaa, mutta tiedän jo etukäteen, ettei grillausta tule ja juuri se on median uskottavuuden kannalta huolestuttavaa.

Torvalds on fiksu ja kestää illan kohtelun varmaankin yhtä hyvin kuin Väyrynen. Huhtasaari on nuori ja ilmeisen kokematon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Mielestäni Huhtasaari kesti vähintäänkin siinä missä Väyrynenkin, Torvaldsin veikkaisin selviytyvän paremmin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Minä katselin Väyrysen ja hyvinhän se Paavo sen kesti ja näytti siltä että haastattelijalta meni välillä vähän pupu pöksyyn.

Minun pitää myöntää että pelkäsin vähän Huhtasaaren puolesta, enkä siksi viitsinyt katsoa hänen grillaustaan, mutta samalla minusta tuntuu ettei näillä grillijutuilla ole minulle mitään uutta informatiivisista arvoa ja minusta on vaikea katsoa sitä kidutusta kun haastateltavat laitetaan piinapenkkiin.

Siksi taidan jättää haastattelut väliin ja seuraan vain tätä kommenttiosastoa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #10

Sinulta löytyy varmaan malliesimerkki,millä Niinistön grillaus onnistuu.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #31

Tuo esimerkki on BBC:n HardTalk: tylyä menoa, mutta tasapuolisesti kaikille; laatujournalismia.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #33

Ne kuuluisat päärynät ja omenat.Vaalitentti ei keskusteluohjelma.Toisekseen haluan tietää mikä sinusta on se kysymys, mikä saa Niinistön kiemurtelemaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #48

Liittyminen euroon ilman kansanäänestystä sekä isäntämaansopimuksen läpivienti ilman eduskuntaa. Molemmat hyvin tuskalliset kysymykset Saulille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

Ei kai Sauli sitä yksin päättänyt, vaan kaikki hallinnon elimet olivat siinä mukana, vastustajia oli, mutta he olivat vähemmistössä.

Ja sehän on ihan hyvä juttu se euro.

Ilman euroa oltaisiin kiinni uppoavassa markassa
joka olisi menettänyt arvonsa.
Ehkäpä markan myötä myös ruotsin kruunu olisi menettänyt arvoaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #59

Niinistön vastaus alkaa:"Moniko valtiosäännön asiantuntija....."

Toimittaja jankkaa:"Mutta,kun Paavo Väyrynen.."

Tässä vaiheessa yleisö aloittaan naurunremakan ja toimittaja vaihtaa nopeasti puheenaihetta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #62

Mauri: "Tässä vaiheessa yleisö aloittaan naurunremakan ja toimittaja vaihtaa nopeasti puheenaihetta".

Siis juuri mitä me kaikki jo etukäteen odotimme sylikoiratoimittajilta....tuo "nopeasti" oli oiva ilmaisu tässä yhteydessä, Mauri!

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Jos olisi tasapuoliset nuo tentit, niin kaikille pitäisi antaa samat kysymykset. Mielestäni Hilkka on oikeassa sanoessaan, että toimittajanaiset olivat ennakkoluuloiset ja ylimielisen tuntuiset.
Kunhan tuon Niinistön aika tulee, niin sitten on toinen tahti kyselijöillä. Ollaan mielinkielin niin, että ei tiedetä mitenkä päin oltaisiin. Kysymyksetkin on tarkoin harkitusti valittu, että hänen ei tarvitsisi vastata mihinkään pahaan kysymykseen.
Toimittajien on turha jänkätä kysymyksiä, kun kuuntelemalla olisi jo selvittänyt vastaukset.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"Jos olisi tasapuoliset nuo tentit, niin kaikille pitäisi antaa samat kysymykset."

Onhan niitä sellaisiakin tenttejä.

Tämä tentti on henkilökohtainen ja siinä on henkilökohtaisia kysymyksiä.

Kai ne kysymykset pohtii joku toimittajaraati, ei se haastattelija itse niitä tee, mutta voi olla mukana siinä raadissa.

Toki toimittajalla on suuri rooli siinä miten asettaa jatkokysymykset ja miten keskeyttää sivusta puhumiset ja liirumlaarumit.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Toimittajat eri haastatteluissa eri henkilöitä. Vertailua on vaikea siksi tehdä. Olin 1990-luvulla MTV:ssä opettelemassa TV:ssä esiintymistä. Silloinkin toimittaja toi itsestään esille sen terävän ja haastateltavasta ikävälle tuntuvan puolensa. Se kuuluu joissakin asioissa selvästi kuvaan. Ei ole helppoa joutua presidenttitenttiin eikä siinä tentissä kuulu höpötellä mitä sattuu. Ymmärrän kyllä Hilkka loukkantumisesi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tottakait Jan Andersson tai kuitenki ees koira ja vauva sillon Sauli Niinistön kans kehhiin!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Silkkihansikkain toimittaja Huhtasaarta käsitteli, ottaen huomioon ettei Huhtasaari vastannut kysymyksiin joita toimittaja esitti. Ihmettelen miksi asettua ehdokkaaksi jos ei halua tai kykene vastamaan yhtenkään ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviin kysymyksiin, jotka ovat sentään presidentin keskeisimpiä tehtäviä perustuslain mukaan.

Toni Rintala

Katsotaan osaako muut vastata paremmin. Tänään Torvalds ja hän on kyllä terävä kaveri.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Torvalds on itsekin toimittaja.
Toimittajien ei ainakaan tarvitsisi häntä sääliä, eikä helpottaa piinaa, sillä hänen luulisi tuntevan nämä kuviot, toisin kuin Ehkä Huhtasaari, jota ei olisi kai pitänyt ahdistella ihan yhtä vahvasti kuin näitä muita, kokeneempia konkareita.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #24

Arto on oikeassa ja sitä paitsi kuvio "toimittaja haastattelee toimittajaa" on nykyisin ylen valitettava vakiokonsepti (niin radion kuin tv:n puolella), joten hyvinhän tuo menee, väkivahvalla rutiinilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Että kun joku kokematon ryhtyy presidenttiehdokkaaksi niin pitäisi kohdella eri tavalla kuin muita ehdokkaita? Aikuisen nelikymppisen ihmisen pitäisi tietää mihin suostuu, varsinkin presidenttiehdokkaaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

Juu, mutta ei se ole asialle eduksi jos haastateltava saadaan hämmennyksen tai muun tunnekohun valtaan, eikä sen takia pysty asiallisesti tuomaan esiin asioita.

Jos niin käy, niin eihän katsoja tule silloin siitä asiasta hullua hurskaammaksi että mitä se ehdokas oikein tahtoo ja mitä se ajaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Mitähän jos otettaisiin huomioon mihin haastateltavat ovat pyrkimässä: Entä jos kansainvälisissä tilanteissa presidentille tulee tilanne, jossa joutuu hämmennyksen tai muun tunnekuohun valtaan, eikä sen takia pysty asiallisesti tuomaan esiin asioita.

Joiltain kun se näkyy unohtuneen ja moititaan jotain toimittajaa hiillostamisesta;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Entä jos kansainvälisissä tilanteissa presidentille tulee tilanne, jossa joutuu hämmennyksen tai muun tunnekuohun valtaan, eikä sen takia pysty asiallisesti tuomaan esiin asioita."

Aiheellinen asia ottaa esille.

Mutta pitää muistaa että haastateltava on haastattelutilanteessa yksin, ilman avustajiaa, eikä presidentti ole koskaan yksin toimiessaan tehtävässään, vaan hänellä on aina joukko tukenaan.

Kyllähän se niin on että kieroilla kysymyksillä on haastateltavan aivot mahdollista saada umpisolmuun, eikä se ole haastattelutilanteella hyväksi että hasstateltavan aivot on umpisolmussa. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Kyllä ne presidentit käyvät puhelimessakin kahdenkeskisiä neuvotteluja. Pitäisikö sanoa jossain kriisitilanteessa että hetkinen, kysyn neuvonantajalta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Kyllä ne presidentit käyvät puhelimessakin kahdenkeskisiä neuvotteluja. Pitäisikö sanoa jossain kriisitilanteessa että hetkinen, kysyn neuvonantajalta?"

Kyllä, niin pitäisi tietenkin tehdä. Jos presidentti on fiksu niin hän kysyy vielä fiksummalta neuvonantajalta neuvoja ennenkuin puhuu tärkeistä asioista ja sanoo tärkeitä asiota.

Lisäksi on aivan tavallista että jossain neuvottelutilanteessa jotain mitä sanotaan meneekin vähän pieleen. Sellaiset tilanteet voi aina korjata jälkeenpäin. Avustaja tulee ja selvittää presidentin lipsahdukset. Tällaista nähdään koko ajan, avustajat korjaavat mestareidensa vähän pieleen menneitä lausuntoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

"Jos presidentti on fiksu niin hän kysyy vielä fiksummalta neuvonantajalta neuvoja ennenkuin puhuu tärkeistä asioista ja sanoo tärkeitä asiota."

Entä miten voisi ennakoida mitä puhelun aikana nousee keskusteluun?

Niitä pieleen menneitä lausuntoja korjataan yleensä haastattelujen jälkeen, neuvotteluissa pieleen menneiden lausuntojen korjaaminen on huomattavasti hankalampaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #43

Neuvotteluissa on usein advisorit ja adjutantit apuna faktoja seuraamassa ja vinkkejä antamassa..

Niinku tällai kuten Obamalla:
http://www.alamy.com/stock-photo-president-barack-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

Entä jos sattuu joku kansainvälinen kriisi ja saa puhelun Mäntyniemeen kellonaikana, jolloin neuvonantajia ei ole paikalla? - Soittakaa huomenna uudelleen?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #46

"jolloin neuvonantajia ei ole paikalla?"

En tiedä onko sellaista kellonaikaa edes olemassa, että joku ei olis paikalla..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Kyllä ne neuvonantajat pitää olla aina puhelinyhteyden päässä, niinkuin presidenttikin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #50

Ei se vakuuttavaa kuvaa presidentistä anna jos täytyy kysyä neuvoa kesken kiireellisen puhelun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Niitä pieleen menneitä lausuntoja korjataan yleensä haastattelujen jälkeen, neuvotteluissa pieleen menneiden lausuntojen korjaaminen on huomattavasti hankalampaa."

Nojoo, voi se joskus olla niin, voi olla toisinkin, riippuu tapauksesta. ;)

Mutta sitä minä vain tarkoitin että ei se paranna haastattelua eikä vastaa tarkoitustaan että haastattelija saa haastateltavansa vetämään herneen nenäänsä ja aivonsa umpisolmuun, niin että joku raja siinäkin.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Määrätyt asiat eivät kuulu presidentin toimivaltaan, ikävä kyllä. Kuten missä niitä sotaharjoituksia tulisi pitää ja kenen kanssa. Eihän Niinistö itsekään ollut tietoinen tuosta yhdestä harjoituksesta. Ei presidentin kaikkea pidäkään tietää, koska hänhän saa apuja kinkkisiin asioihin muilta. Natojutuista taas on turha kysellä sen kummempia, kun sitkään ei presidentti yksin päätä.
Kaiken kaikkiaaan oli aika tyhmiä kysymyksiä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Olen varma etteivät aikasemmatkaan pressavaaliehdokkaat kuten Tarja Halonen tai Martti Ahtisaari ole osanneet vastata yksityiskohtaisesti kysymyksiin missä sotaharjoituksia pidetään ja kenen kanssa.

Juhani Vehmaskangas

Miten mahtaisi käydä jos Huhtasaaresta tulisi resitentti. Varmasti säilyisi sellainen keskusteluyhteys jollainen minulla on nykyiseenki resitenttiin? Mutta aina pitää toivoa parempaa, kuten blogini otsikossa totean.
En muista koskaan keskustelleeni Niinistön kanssa. Lauran kanssa kyllä. Hyvä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Suosittelen Alffa TV:n asiaohjelmia.

Siellä on leppoisia haastattelijoita. :)

En minäkään tosin jaksa tätä revolverihaastattelutekniikkaa kovin pitkään.
Väyrysen haastattelun katsoin, mutta en enää jaksanut Huhtasaaren piinaa seurata. Liian rankkaa minullekin.

Mutta ei kai näitä haastatteluja voida ihan Alffa- tyyliinkään tehdä.

Jos et tiedä mitä Alffa- tyyli on, niin se on sitä että jokaista haastateltavaa pidetään kuin kukkaa kämmenellä, haastattelijat esittävät vain helppoja kysymyksiä kuten lapselle ja jos haastateltava empii ja hämmentyy, he auttavat, eivät halua että haastateltava joutuu noloon asemaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Alfa-tv on hauskaa vaihtelua. Mitä Alfa-haastattelutyyliin tulee (osuva kuvaus Artolta), siitä Ylen toimittaja ottaa heti mallia silloin kun on Niinistön vuoro. Seuratkaa tarkasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

:)

Alffa TV:ssä jokaista haastateltavaa kohdellaan kunnioittavasti, kuten presidenttiä.

No, katsotaan nyt sitten miten Saulia kohdellaan, mutta veikkaan että Sauli osaa ottaa haastattelijasta niskalenkin yhtä helposti kuin Väyrynen.

Toisaalta, jos haastattelija kovin pahasti pahoinpitelisi haastateltavan, niin se voisi johtaa siihen että katsojien sympatiat menee haastateltavalle.

----------------

Mutta kyllä minä vähän sitä mieltä olen että näiden vaaliohjelmien agressiivisuus tekee niistä turhan raskasta katsottavaa, eikä niissä loppujenlopuksi mitään uutta ilmene, joten, jos haluaa viihtyä ja rentoutua, niin kai ne Alffa- TV:n haastattelut ovat silloin parempi vaihtoehto kuin YLE:n tai MTV:n vaaliohjelmat.

Alffa-TV:llä on oma agendansa, mitä se ajaa, mutta se agenda on toki ihan tuttu agenda, se on se tuttu juttu mihin suomalaisia on aivopesty nyt jo vuosisadan ajan.

En minä sitä pelkää että Alffa- TV minut aivopesisi, mutta parempi on ettei heittäydy tiedonvälityksessä kokonaan sen kanavan varaan. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Ne mainitut ohjelmat, joita olen tuolta kanavalta katsonut, eivät suinkaan ole mielestäni olleet millään tavalla aivopesuun viittaavia. Jospa onkin käynyt niin sinulle ko. ohjelmia katsoessasi, että olet alkanut sisäistämään toisenlaista maailman katsomusta vieraan esittämien argumenttien pohjalta? Toimittajana toimivan en ole huomannut mitenkään manipulontiin syyllistyneen. Kysymykset on esitetty ystävälliseen sävyyn ja joskus tarkentaen lisäkysymyksellä asiasisältöön syvällisemmin.

Mutta kuten aina jokaisen julkisesti käsiteltävän asian kohdalla käy, kukin mieltää omat mielipiteensä niin asiasisällöstä kuin esiintyjistäkin.

Eiliseen ja sitä edeltäneeseen "tenttitilaisuuteen" on itselläni vain todella kriittinen näkemys toimittajien esiintymistavassa eli käyttäytymisessä. Varsinkin Heikel osoitti toimittajakunnan pohjalukeman kehonkielellään, joka oli kaikkea muuta kuin asiallista käytöstä. Vihaisempia katseita saa hakea toivottavasti muualta kuin YLEn toimittamista haastatteluohjelmista, joita niitäkin pakkoverolla maksetaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #56

"Ne mainitut ohjelmat, joita olen tuolta kanavalta katsonut, eivät suinkaan ole mielestäni olleet millään tavalla aivopesuun viittaavia. Jospa onkin käynyt niin sinulle ko. ohjelmia katsoessasi, että olet alkanut sisäistämään toisenlaista maailman katsomusta vieraan esittämien argumenttien pohjalta?"

Ei tuo Alffa- TV:n ideologia minulle mitään vierasta ole, vaan tuttuakin tutumpaa, se on muuten sitä samaa jota edustaa radion puolelta järviradio. Taitavat olla jotenkin kimpassa keskenään.

Ei siinä ideologiassa minua mikään häiritse, muu paitsi se että maailma näyttäytyy sen maailmankatsomuksen kautta liian kapealla sektorilla. Ei se ole häiritsevää, se on rauhoittavaa, kun osa maailmasta on suljettu sen sektorin ulkopuolelle, eikä sitä tarvitse ajatella.

Mutta kyllä se sitten tulisi kovin häiritseväksi jos ei olisi niitä muita kanavia kuin tämä alffa, niistä muista kanavista kun voi seurata sitäkin mitä sen Alffa- sektorin ulkopuolella tapahtuu. :)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Asiaan liittyvät kysymykset pitää toimittajien esittää ja tiukille pitää ehdokkaat laittaa mutta ei kuitenkaan haitaksi olisi jos jossain välissä olisi pieni kevennys ja ihan voisi äkkiseltään pikkuisen hymyilläkkin (lämpimästi).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuollaista tosiaan jää kaipaamaan, mutta en ota kantaa nyt siihen olisiko se asiallista vaalihaastattelussa.

Haastattelijan puolueeton suhtautuminen haastateltavaan on tärkeää ja voi olla ihan asiallista että se inhimillinen puoli jätetään näissä "työhaastatteluissa" vähemmälle. Voi olla parempi että haastattelija suhtautuu kaikkiin haastateltaviin tasaisen töykeästi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Arto: "Voi olla parempi että haastattelija suhtautuu kaikkiin haastateltaviin tasaisen töykeästi.".

Radio Jerevan sanoisi siihen: "Teoriassa kyllä, mutta entäs käytännössä?".

BBC:n HardTalk on piristävä poikkeus. Se on tylyä menoa vaikka vastassa istuu pääministeri, presidentti tms. Itsekin kaipaan silti enemmän hymyä ja inhimillisyyttä, kovan faktan ohella.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

HardTalk eroaa suomalaisista ohjelmista myös siten, että toimittajat on kunnolla briiffattu ja grillaavat kaikkia vieraita tasapuolisesti, siinä missä suomalaiset toimittajat käyvät hakemassa briiffauksen ja ennakkoasenteen haastateltavaa kohtaan omasta some-kuplastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"suomalaiset toimittajat käyvät hakemassa briiffauksen ja ennakkoasenteen haastateltavaa kohtaan omasta some-kuplastaan."

Kuulostaa salaliittoteorialta. Miten voi olla että kaikki YLE:n ja MTV:n toimittajat olisivat samasta kuplasta kotoisin?

--------------

Mieleen tulee yksi toimittaja joka takavuosina näytti olevan ihan eri kuplasta kun kaikki muut toimittajat. Minä pidin Tuomas Enbuskesta, hän ei pelännyt sanoa mitä oikeasti ajatteli. Lisäksi Enbusken huomiot maailmasta olivat teräviä ja oikeita, ehdottomasti oikeita, ainakin minun mielestäni.

Nyt Enbuske on surkeata katsottavaa, enkä katso hänen ohjelmiaan, ne ovat mielestäni ala-arvoisia ja käännän aina toiselle asemalle jos näen kasvot tai kuulen äänen.

En tiedä mikä meni siinä miehessä pieleen, juuttuiko hän johonkin kuplaan, vai määrittelivätkö esimiehet hänen uransa uudelle polulle.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Kuulostaa salaliittoteorialta. Miten voi olla että kaikki YLE:n ja MTV:n toimittajat olisivat samasta kuplasta kotoisin?"

Näyttää Vihavaisen puutteelliselta lukutaidolta, taas kerran. Missä kohtaa väitin, että kaikki toimittajat olisivat _samasta_ kuplasta kotoisin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Näyttää Vihavaisen puutteelliselta lukutaidolta, taas kerran. Missä kohtaa väitin, että kaikki toimittajat olisivat _samasta_ kuplasta kotoisin?"

Sorry, et sanonut niin. Sen vaikutelman kuitenkin sain että sitä tarkoitit, siis sitä punaviherkuplaa, josta aina puhutaan.

Voihan se niinkin olla että olen väärässä, etkä tarkoittanut sitä punaviherkuplaa, vaan jotain muuta kuplaa.

Onhan niitä muitakin kuplia kuin tämä vihervasurit- kupla.

On kokokoomuslaisia toimittajia, keskustalaisia toimittajia ja persutoimittajia. Persutoimittajia on ainakin Suomen uutisissa ja siellä MV- lehdessä ja muissa vaihtoehtomedioissa.

Taitaa vain olla niin että kaikkia eri kuplissa eläviä toimittajia sitoo samat ohjeet jotka on yhdessä laadittu, mikä se nyt oli, joku "julkisen sanan neuvosto", sekö se oli?

Nämä journalismin säännöt sitoo toimittajia vähän kuin lääkärivala lääkäereitä, paitsi jos ei ole sitoutunut niihin sääntöihin. Turkki taisi jossain sanoa että Suomen Uutiset ei ole sitoutunut niihin sääntöihin sen takia että se estäisi lehteä julkaisemasta kaikkea mitä puolue käskee julkaista.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #54

Niillä yhteisesti sovituilla ohjeilla ei ole juurikaan tekemistä sen kanssa, onko journalismi huonoa vai ei. Kunhan jättää räikeimmät valheet väliin, voi ihan rauhassa keskittyä etsimään argumentteja oman vahvistusvinoumansa vahvistamiseksi ja jättää sitä heikentävät huomiotta. Omia suosikkeja kohdellaan silkkihansikkain, ja inhokkeja lyödään kuin vierasta sikaa. Ja tämä koskee melkoista osaa suomalaisesta toimittajakunnasta ihan riippumatta siitä, missä kuplassa pyörivät.

Aiemmin mainitun HardTalkin toimittajista taas ei pysty oikeastaan millään erottamaan, mitä mieltä itse ovat asiasta. Suomalaisista sankareista sen poimii lähes poikkeuksetta hyvin nopeasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #65

"Aiemmin mainitun HardTalkin toimittajista taas ei pysty oikeastaan millään erottamaan, mitä mieltä itse ovat asiasta. Suomalaisista sankareista sen poimii lähes poikkeuksetta hyvin nopeasti."

Mikäli toimittajan oma asenne ei näy, niin senkin voisi tulkita merkitsevän jotain epäilyttävää. En siis nyt sano että siinä olisi mitään epäilyttävää, sanon vain että niinkin voitaisiin tulkita.

Omasta mielestäni se ei ole mikään haitta vaikka toimittajan asenne näkyy jotenkin, sehän on vain rehellistä että se tulee esiin. Toimittaja voi siitä huolimatta tehdä työnsä hyvin, vaikka hän näyttäisikin jollain tavoin oman henkilökohtaisen asenteensa, katsojan ei ole pakko ottaa toimittajan asennetta omakseen.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Voi vain kuvitella millaisissa paineissa haastattelijat olivat haastatellessan Väyrystä ja Huhtasaarta. Juuri heidät kun oli valittu nolaamaan ja nollaamaan valtalinjan vastaiset ehdokkaat. Siksipä molemmat tentit muistuttivatkin enemmän avioriitaa kuin vaalitenttiä. Miten nollata ehdokas joka on kirjoittanut kaikista mahdollisista asioista kirjan? Jalasmökki unohtui, tai sitten pokka ei siihen sentään riittänyt.
Heikelin veteraani- ja varusmiessympatiat värisevine alahuulineen oli liikuttavaa. Suomalainen korpisoturi kun kestää ydinhyökkäykset koska sillä on varustuksessaan sadeviitta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Haastattelun ei pidä olla leppoisa, jos jotain eroja ja ehdokkaiden tasoa halutaan mitata.

Voihan sitä jutella niitä näitä, mutta ei siitä kukaan mitään kostuisi.

Jos ehdokas on heikko, eikä osaa vastata, niin ei hän myöskään kelpaa presidentiksi.

Hyvät toimittajat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos ehdokas on heikko, eikä osaa vastata, niin ei hän myöskään kelpaa presidentiksi."

Toisaalta, toimittajat voivat myös sanallisen näppäryyden keinoin hämmentää haastateltavan ja silloin ei saada myöskään oikeata informaatiota haastateltavan mielipiteistä jos hän on sukkelin sanakääntein saatettu hämmennyksen valtaan.

Kysymysten pitäisi siis olla suoria, eikä kieroja ja harhaanjohtavia.

Kokeneet pelurit, kuten Väyrynen, osaavat toki vastata suoriin kysymyksiin kierosti ja kieroihin kysymyksiin suoraan, mutta tällainen peli ja leikki pudottaa katselijat helposti kärryiltä. :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Hyvä toimittaja ohjaa juttua niin, että ehdokkaasta syntyy oikean näköinen kuva, jossa hyvät ja huonot puolet tulevat esille. Hyvä toimittaja luottaa katsojan arvostelukykyyn. Katsoja tekee sitten omat johtopäätöksensä ja päätöksensä.

Huono toimittaja lähtee siitä, että katsoja on pöljä ja hänelle täytyy tyrkyttää toimittajan oma mielipide. Kun toimittaja sitten antaa ymmärtää, että hänen mielestään se ehdokaskin on pöljä, niin koko ohjelman ainoaksi johtopäätökseksi jää, että se toimittaja on pöljä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hienosti muotoiltu, Jaakko! Kiitos siitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä toimittaja joutuu myös joskus keskeyttämään ja jankkaamaan, kun haastateltava kiertää kysymyksen ja alkaa puhumaan puuta heinää ihan muusta asiasta kuin mitä kysyttiin.

Tällaista likaistakin työtä hyvä toimittaja joutuu siis tekemään, koska ajan rajallisuuden vuoksi politikon ei pidä antaa suoltaa omaa liirumlaarumiaan, vaan pitäisi vastata kysymykseen, jotta voitaisiin jatkaa eteenpäin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kysymykseni oli siis kait siis, että eikö voi kysyä sievästi ja toista ihmistä kunnioittavasti, mie uskon rakkautteen enkä vihan käyttöön.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Menee niin, että toimittajalla on mielipide johonkin jonka on saanut jostain ja jos joku on eri mieltä ottaa herneen nenäänsä, eri mieltä oleva on ensinnäkin väärässä, mutta tämän lisäksi jotain ihmisssaastaa, koska eri mielipiteitä ei suvaita. Moisessa kuviossa on kaikki väärin ja moinen toimittaja kuuluisi saada oitis kenkää mutta näinhän ei käy kun joku verovara Yle juuri kertoo meille yhtä totuuttaan ... On kyllä kuvottava kuvio ...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On kyllä kuvottava kuvio ..."

Herneitä menee nenään vähän väliä, mutta siitä tulee kyllä kuvottava olo jos vihapuheet sallitaan, mitä Huhtasaari ehdottaa.

Jos eduskunnassa puheet olisi vihapuheita, jos täällä somessa kaikki vihapuheet olisi sallittuja. .....

Ehei, kyllä kaikki asiat pitää voida esittää ja vihapuhettakin pitää vähän suvaita

..... mutta jos kaikki puheet muuttuisivat vihapuheiksi, kuten Huhtasaari esittää ???????? vähän niinkuin nuorison V- kieli on jossain äidinkieli, ainut äidinkieli minkä lapsi kotonaan oppii ??????

se on kuvottavaa ja pelottavaa ja säälittävää.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

JÄMÄKKÄ TOIMITTAJA PYSSYY NOLLATUSTI JA OBJEKTIIVISESTI ASIASSA

Jämäkän ei tartte tuntteilla osottaa eikä vahvistaa mithän, puhhuu kiihkottomasti ja keskustelukumppania kunnioittavasti.

Semmosen oisin suonu ehokkaille, joita itte kunnioitanko ylleensäkkään alkavat meän ehokkaiksi.

Juups, siis kiitos ylen äreät naiset -keskustelusta, nyt alan käsittää jotaki, siis voi olla jämäkkä, mutta hierarkinen tai auktoriteettiuskovainen menetelmä on tuota pilkkaavaa, komentelevvaa, alentuvvaa, kohtaamatonta haastattelutyyliä.

Kiitos kaverit ja maailman ihmiset, taisin löytää jonku idean, joka minua toelaki ilahuttiko niin ihmettelin, että mitä olen vailla, jämäkkää objektiivisuutta olen vailla.

Kiitän ja päätän puolestani toimittajien käytöksen ihmettelyn tähän, jee, eläköön löytämisen ilo.

- Hilkka Laronia

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ylen punavihreästä naisista näkee helposti ketkä ovat heidän suosikkejaan ja ketä he dissaavat. Jo naamailmeestä sen näkee. Katsokaa miten he käsittelevät Haavistoa ja Kyllöstä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitähän sen Sanna Ukkolan kasvonilmeistä mahtaa näkyä?
Hänhän on Matias Turkkilan, sen persutoimittajan, parempi puolisko.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Siis en tarkota puolustaa Huhtasaarta, vaan puhun toimittajien käytöksestä. En äänestäs Huhtasaarta missään tilantteessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset