Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Kuka tarttee armeijan sirkusesityksiä?

Sitä siis molen ihmetelly eilisestä asti, mutta nyt vastako näin Samuli Suonperän, siis hän on pappi, ja siis hän kirjotti, että miksis piispan pittää pukkeutua niin erikoisesti, eikös hän ole niinko sie tai mie!

Niin sillain siinäkö luin Suonperän tviitin, sain näkemyksen, että mitä hiiskatin esityksiä met tarttema ja kuka tarttee.

Sekö on kaunista ja kohottavvaa vai mitä se on?

Siinä armeijan esityksessä, joku paraati(?), niin siinä se isopäällikkö komenteli niitä ja sitte sano, ottakaa lakit pois päästä ja porukka tietenki rivisssä totteli kaiken ja otti lakit päästä.

Miehän olen yksinkertanen pösilö, joten en ees kysy oikeasti, mie en käsittäs teän vastauksia, kohan tässä ihmettelen maailman menoa.

Ja jostaki tasa-arvosta puhumista, eihän toinen parempi toista, kaikki olhan jonku äitin läppejä ja niin kovin pikkusia, eikös met ollakkaan tasa-arvosia, yhtä tärkeitä kaikin?

Ihanaa päivää rakhaat ihmiset, maailma on kaunis ja hyvä ja päivä päivältä parempi, miehän uskon sillain!

Ja siis miehän uskon ihmiskunnan suuhreen syähmeenki, vaikka se armeijan hommahan on tappamista ja kotien särkemistä ihan konkreettisesti ja tosiasiassa ja yhä vielä leikittään tuommosia sotamiessirkuksia, voi voi, en käsitä.

- hilkkapien

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Näinhän se Hilkka menee. Niin kuin tiedät, entinen sotilas kun olen, en minäkään näitä sotilassirkuksia osaa oikein kovin arvostaa. Kymmenissä ja kymmenissä olen ollut osallisena mutta käskettynä, en omasta halustani.
Voin ihan suoralta kädeltä sanoa; miltei pasifisti olen, joskin mielestäni kyllä meillä kunnollinen puolustus pitää olla mutta oma. Ei enää vieraita "rautasaappaita" suomen kamaralle.
Paraatit ovat kautta maailman eräänlaisia "pullistelutilaisuuksia", tosin ei Euroopankaan kaikissa maissa paraateja järjestetä edes yhtä vuodessa.
Kaunista kevättä, miltei kesää; Kalle

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Oih kuinka hieno kommentti, siis Yrjö Kallinenhan sano tai kirjotti, että oikea sotilas on pasifisti ja käsittää oikeasti mitä sota tarkottaa, no siis kiitos ja ihanaa kessää sulle kans Kalle!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Se organisaatio niitä paraateja tarvitsee ja tv ja radio yms.

Suomen 100:ta itsenäisestä vuodesta on eletty rauhassa yli 90 vuotta, nyt yhtäjaksoisesti yli 70 vuotta. Rauhaa ylläpidetään arkista työtä tehden.

Tänäänkin töihin lähti vajaat 2, 5 miljoonaa suomalaista.
Se on komeaa paraatimarssia kun vaan suostuu näkemään.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Niin se ihmisten arkinen aherrus on kohottavvaa ja kaunista paraatimarssia, hienosti sanottu, kiitos Jorma!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomen armeijahan ei olekaan mikään paraatiarmeija. Sitä on kautta aikojen kritisoitu taitamattomuudesta suoriutua paraatinomaisesta joukkokäyttäytymisestä. Sellainen ei oikein sovi suomalaisen metsäsissin rooliin. Meitä on ehkä hiukan liian vähän, jotta olisimme milloinkaan oppineet luottamaan joukkovoimaan tai -esiintymiseen tai arvostamaan sellaista. Suomi luottaa Koskelan Jussiin, Jukolan Juhaniin, Rokan Anttiin, Lauri Törniin ja Simo Häyhään.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Meidän armeijamme erikoisjoukkojen ja kaikkien aselajien kyvyistä eivät tiedä kukaan muu kuin armeijan ydin. Me siviilit taas elämme omaa elämäämme- he eivät.

Käyttäjän MattiVillikari1 kuva
Matti Villikari

Sotajoukkojen tunnuksena on aina ollut lippu. Sen tarkoitus oli näyttää omien joukkojen sijainti.

Nytkin 4.6. puolustusvoimain lippujuhlan päivänä näytettiin "omien joukkojen sijainti" Seinäjoella.

Pullisteluahan se tietenkin on samoin kuin linnanluhlat 6.12.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

No mihin vappumarssia tarvitaan,,?,,-seta;n idiootttimaisia tasa-arvomarsseja ?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Luterilainen perintömme on kuitenkin säästänyt meidät pahemmilta klomeruuleilta noissa seremonioissa. Kustaa Vaasa ymmärsi kerätä ajoissa kirkolta ylimääräiset kimallukset valtion kassaa paikkaamaan.

Noita sotilasparaateja osasi ilkkua aikoinaan Pentti Haanpääkin Kenraali Impolan hahmon avulla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset