Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Rokotteensa voi itte valita - vielä

Minua ihmetyttää tuo hätä ja kiihko nuitten rokotusten kans ja vielä enämpi pakkorokotusten haluaminen.

Älkää rakhaat kansalaiset halukko kelheen valtaa mihinkkään ylimäärässiin pakkoihin!!?

Eiköhän jokku YK:n ihmisoikeuekki ole tiukilla kaiken maailman suuntausten ja vallanpitäjien kans, aatelkaapa jos joku hitleri sais päähänsä rokottaa köyhät pois maailmasta, pakolla. Nojoo tuli hitlerkortti, mutta kuitenki, aatelkaa nyt kuitenki.

Kuka teistä tietää, mitä rokotukset on, siis sisältää ja vaikutukset, koska nykyrokotuksista eijjole pitäviä ja pätevästi tietteellisiä tutkimuksia, jos teilä oikeasti on semmosia, laittakaa kommentiksi.

Kaikki rokotteet tullee amerikkalaisilta lääkefirmoilta ja Suomen THL:n pääjohtaja Eskola on, siis tutkikaapa kuka hän ja mitkä tahot häntä on sponssanheet, julkista tietoa.

Enkä sano, että kaikki lääkheet ja rokotukset on pahasta, tutkikaa itte, kaikkia ei tartte ottaa.

No ja joku tuhkarokko, mistä ne kuolleet tietää, ne tilastot on heipparallaa ja ussein ne valitettavasti on ihmisiä, joilon jo paljon saihrauksia.

No mitä hiiskattia mie muka opetan, en ole mikhän viisas vaan tyhmä, mutta jos nämät ihmisten pelottelut ja hyyssäämiset ja pakottamiset ei meitä herätä, mie eppäilen, että meän hyvinvointi on joka mielessä vaarassa.

Nouskaa nyt aikusen ihmisen mittoihin ja rauhottukkaa ja aatelkaa ihan itte asioita, tiedostakkaa oma pelkonne.

- Hilkka Laronia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Kuka teistä tietää, mitä rokotukset on, siis sisältää ja vaikutukset, koska nykyrokotuksista eijjole pitäviä ja pätevästi tietteellisiä tutkimuksia, jos teilä oikeasti on semmosia, laittakaa kommentiksi."

Kaikki ne tietävät asiasta, jotka osaavat lukea. Ei rokotusten sisältö tai sivuvaikutukset ole mikään salaisuus. Ja rokotteitahan tutkitaan koko ajan. On aika outoa väittää, ettei näin olisi.

Tuosta voit lukea rokotteiden turvallisuudesta.
https://www.healthychildren.org/English/safety-pre...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Nouskaa nyt aikusen ihmisen mittoihin ja rauhottukkaa ja aatelkaa ihan itte asioita, tiedostakkaa oma pelkonne."

Tässä on blogistille yksi hyvä neuvo. Rauhoitu, mutta älä ajattele rokotepelkoa itseksesi vaan kysy asiantuntijalta.
https://thl.fi/fi/web/rokottaminen

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"No ja joku tuhkarokko, mistä ne kuolleet tietää, ne tilastot on heipparallaa ja ussein ne valitettavasti on ihmisiä, joilon jo paljon saihrauksia."

Niin, eikö olisi hienoa jos voisimme yhteisönä suojella niitä, jotka kuolevat muita helpommin tauteihin, joita voidaan yksinkertaisin keinoin estää leviämästä. Vai oletko siis oikeasti sitä mieltä, että vauvojen ja vakavasti sairaiden nyt vaan pitää mieluummin kuolla kuin ihmisten rokottautua.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tuhkarokkorokote on yhdistelmärokote, annettaan 12-18 kk ikäisenä.

Ulkomailla käynti pitäs kieltää, tuhkarokkoa on maailmalla ja tarttuu ja kulkeutuu helposti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mieluummin siis kielletään ulkomailla käynti kuin rokotetaan väestö? Oletko tosissasi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kun tällaista idiotismia esiintyy, tarvitaan pakkoa. Maan laaja lainsääädäntö hallitsee kansalaisia pakolla, joten ei ole mitään perusteita meuhkata vapaudella tilanteessa, jossa ihmishenget ovat vaarassa ihmisten tyhmyyden johdosta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Eniten tässä blogissa kiinnostaa, että mitä lähteitä lukemalla blogisti on tullut siihen johtopäätökseen ettei rokotusten sisältöä tai vaikutuksia tiedetä, niitä ei tutkita pätevästi ja tilastot kuolleista ovat heipparallaa?

Jos blogisti osaisi vähän valaista lukutottumuksiaan niin se olisi aidosti tervetullut kontribuutio tähän rokotuskeskusteluun.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Lääkkeissä muutenki yleinen ongelma, niitä ei tutkita tarpheeksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Rokotteita tutkitaan koko ajan. Mikä tutkimus mielestäsi uupuu?

Voitko vastata kysymykseen, että mitä olet lukenut kun olet tällaisiin johtopäätöksiin tullut?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

vaihtoehtoiseen-, luonnon- ja kiinalaiseen lääketieteeseen verrattuna niitä tutkitaan valtavasti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä blogi on heipparallaa. Blogistin asenteella saamme kaikki vanhat taudit takaisin muutamassa vuodessa. Heipparallaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Kaikki rokotteet tullee amerikkalaisilta lääkefirmoilta ja Suomen THL:n pääjohtaja Eskola on, siis tutkikaapa kuka hän ja mitkä tahot häntä on sponssanheet, julkista tietoa."

Paha juttu. Varmaan ovat rokotteeseen ujuttaneet "jenkkigeenin" joka tekee meistä länsimielisiä. Tasapuolisuuden toteuttamiseksi puolet rokotteista pitäisikin ostaa Venäjältä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Rokotteet vois olla yksinkertasua eikä yhistettyjä kuten tuhkarokkorokote ja valmistaa Suomessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miten tästä hyödyttäisiin?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Tuhka­rokkoa vas­taan alettiin ro­kottaa vuon­na 1975. Ro­kote muut­tui tuhka­ro­kolta, siko­tau­dilta ja vihu­ri­ro­kolta suojaa­vaksi yhdis­tel­mä­ro­kot­teeksi vuon­na 1982.

THL:n mu­kaan MPR-ro­ko­tu­soh­jelma mak­saa noin 700 000 eu­roa vuo­dessa. Pel­kän tuhka­rokon hin­ta olisi vuo­sittain mil­joonia eu­roja enemmän. Epi­de­mia­vuo­sina si­täkin enemmän.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Tuhka­rokko on tap­pava tau­ti

Yk­si pelot­ta­vim­mista ja nopeim­mista palaa­jista on tuhka­rokko. Ky­seessä on hy­vin her­kästi tart­tuva, vammaut­tava ja tap­pava tau­ti. Tarttu­vuu­desta ker­too jo­tain se­kin, et­tä en­nen rokot­teita lä­hes kaik­ki suoma­laiset sairas­tivat tuhka­rokon lap­sena.

On­gelmia aiheut­tivat myös tuhka­rokon jälki­taudit, ku­ten kouris­tukset, keuhko­kuume, väli­kor­van­tu­lehdus ja aivo­tu­lehdus.

Tuhka­rokko Euroo­pasta

Jos roko­tukset loppui­sivat, tuhka­rokko saa­puisi Suo­meen luulta­vasti hy­vinkin äk­kiä, sil­lä vii­me vuo­sien ai­kana Eu­roopan mai­den roko­tus­kat­tavuus on huonon­tunut. Vuon­na 2010 tuhka­rok­ko­ta­pauksia to­dettiin Euroo­passa noin 30 000, joi­hin liit­tyi yli 20 kuole­man­ta­pausta."

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/jos-...

Tuhkarokon aiheuttamien jälkisaiauksien määrää sekä niiden aiheuttamia vammaisuuksia ei ole kovinkaan paljoa tilastollisesti
rekisteröity, mutta niitä on useita tuhansia..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Et sinä keskustele. Esität ihmeellisiä väitteitä ilman perusteita. Levität samalla kansanterveydelke vaarallista asennetta.

Ainoa hyöty tästä blogista olisi jos kertoisit mitä lukemalla olet tähän päätynyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Heipparallaa-Hilkka,

Ne köyhät saadaan pois maailmasta kun jätetään ne rokottamatta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kaiken kukkuraksi yrität epämääräisesti vihjailla Eskolasta jotain muttet viitsi edes kunnolla yrittää. Hänen maineensahan puhdistettiin.

https://yle.fi/uutiset/3-6041713

Kenen lauluja sinä Hilkka täällä laulat? Yksinäsi et ole näitä väitteitä keksinyt.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Rokotettahan ei oteta yksinomaan itseä varten. Se otetaan siksi, että riittävällä rokotekattavuudella pandemia ei pääse puhkeamaan.

Vaikka itse selviäisi jostain taudista, voi sairastuessaan silti tulla tappaneeksi monia sellaisia, jotka eivät taudista selviä. Taudilta suojautuminen on siis kädenojennus näitä heikompia kohtaan. Siitä joutuu maksamaan hinnan, niin kuin mistä tahansa muiden huomioimisesta itsensä kustannuksella. Toistaiseksi tuo hinta ei ole ollut kovin korkea.

Jos sellaista ei halua tehdä, silloin pitäisi olla joku muu toimiva suunnitelma taudin leviämisen estämiseksi. Karanteenisaarien lisäksi tällaisia suunnitelmia ei ole esitetty.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tämä blogi on oppikirjaesimerkki totuudenjälkeisestä ajattelusta. Taidan pistää talteen ja käyttää opetuksessa.

Blogistin mukaan kukaan ei oikeasti tiedä mitään rokotteiden sisällöstä ja ja vaikutuksista eikä niitä edes tutkita. Mutta ei hätää, jos aikuistuu, rauhoittuu ja ajattelee itse niin totuus valkenee. Tällainen solipsismi vetää vertoja rapakon takaisen erittäin vakaan neron aivoituksille.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ottakaa kaikki rokotukset, mitä haluatta ja uskokaa kaikki pelottelut, mutta jos joskus kiinostutta, tutkikaa vaikka maailman ruoka- ja lääkebisnestä!

Niin ja eikös sitä saa asioita miettiä ja tutkia ihan itte, sanon omia höpinöitäni ja seison sanojeni takana, ottakaa rauhallisesti ja koittakaa sietää.

Muuten se Partanen, se unitohtori, joka tutki sikapiikin seurauksia, se sannoo, ettei sais ainakkaan flunssasena tai heti flunssan jälkheen ottaa flunssarokotetta, mutta terveyenhoitajat ei sitä kuuntele, non niin asiansa takana hekki.

Voikaa hyvin ja luin kyllä joka kommentin, kiitos kaikile!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Voitko antaa edes muutaman lähteen joka on muokannut ajatteluasi tähän suuntaan? Tämä olisi oikeasti tärkeä tieto.

Muista sinä Hilkka myös sietää kritiikkiä. Jos tällaista vaarallista höpönlöpöä kirjoitat jatkossakin niin sitä varmasti tulee paljon.

Ja pitäisikö sinun mielestäsi terveydenhoitajien toimia aina oman mielensä mukaan vahvistamattomien teorioiden perusteella vai seuraten THL:n ohjeistusta?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Mie en ossaa väitellä, olen varhmaan niin pöljä ja yksinkertanen ja jo kauan sitte aloin aattelheen, että elämä on jotaki arvokasta ja että lääketeollisuus perustuu kyllä elämän kunnioittamisseen, mutta siinei aina aatella lopputulemana potihlaitten parasta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #24

Ei tarvitse osata väitellä. Kerrot vain rehellisesti, että miksi sinulla on sellainen käsitys ettei rokotteiden sisältöä ja vaikutuksia tiedetä, eikä niitä tutkita? Jos olet rehellinen, niin se riittää. Et sinä yksiksesi ajatellen ole näihin päätynyt. Voitko kertoa mistä lukemalla olet ajatuksesi saanut?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Onko minun höpinät vaarallisia, ei voi olla, jos kerta olen väärässä, mitä vaaraa tässä on? Uskokaa minun puolesta tietenki mitä haluatta, mutta saan kait mieki sanoakko niin monet haluaa sanoa mulle rokotuksista sitä ja tätä ja kysellä epäkunnioittavasti niinko tyhmiltä kysyttään.

Asiat, joihin perustan ajatteluani on julkisesti jaossa täälä netissä, helposti löyettävissä, jossei ole valhmiiksi ottanu kannaksi puoluestella THL:ää tai jotaki.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Onko minun höpinät vaarallisia, ei voi olla, jos kerta olen väärässä, mitä vaaraa tässä on?"

Levität asennetta, ettei kannata uskoa rokotetutkimuksiin ja epäilystä, että ne olisivat vaarallisia. Ihmiset jättävät lapset rokottamatta. Lapset sairastuvat ja kärsivät.

"Asiat, joihin perustan ajatteluani on julkisesti jaossa täälä netissä, helposti löyettävissä, jossei ole valhmiiksi ottanu kannaksi puoluestella THL:ää tai jotaki."

Voitko kertoa mitä ne lähteet ovat? Ja ehkä valaista meille miksi ne ovat mielestäsi parempi tiedonlähde kuin THL?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Älkää vain uskoko minua, aatelkaa itte, se on viestini.

Enkä ees usko, että kukhan uskos minua ja sanos, ettäkö se yks ämmi sano niin tai näin!!?

Ei molla kiinostunheita ymmärttään toisten viestiä, niinhän se on, en tarkota levittää omia eppäilyjäni tai ajatuksiani sinänsä, tarkotan levittää sanomaa, että tutkikaa ihmiset näitä rokotusasioita, älkää uskoko nuin vain mithän, älkää ees rokotuskutsuja, harkitkaa itte.

Rokotevaurioista muuten melkein aina ihmiset vastaa yksin itte, eikähän kukhan toinen voi kohata niitä puolestasti, jos huonosti käy eikä juuri ole tahoja, jokka tulis avuksi ja pelastas, jos jotaki ilmenee.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #28

Miksi kannattaa mielestäsi ajatella itse, eikä uskoa THL:lää? Miten itse ajattelulla pääsee lähemmäksi totuutta rokotteista kuin kuuntelemalla mahdollisimman puolueetonta asiantuntijaa?

"Enkä ees usko, että kukhan uskos minua ja sanos, ettäkö se yks ämmi sano niin tai näin!!?"

Puolustuksesi täysin perustelemattomalle rokotekriittisyydelle on, ettei kukaan usko sinua. Onko tämä mielestä hyvä lähtökohta osallistua kansanterveyden kannalta tärkeään yhteiskunnalliseen keskusteluun?

"Ei molla kiinostunheita ymmärttään toisten viestiä, niinhän se on, en tarkota levittää omia eppäilyjäni tai ajatuksiani sinänsä, tarkotan levittää sanomaa, että tutkikaa ihmiset näitä rokotusasioita, älkää uskoko nuin vain mithän, älkää ees rokotuskutsuja, harkitkaa itte."

Minua kyllä kiinnostaa aidosti miten olet kantoihisi päätynyt. Sinä levität sanomaa, jossa THL:ään ei kannata luottaa mutta epämääräiseen internetistä löytyvään tietoon kannattaa.

Sinä myös suoraan väitit, ettei rokotusten sisältöä ja vaikutuksia tiedetä, eikä niitä pätevästi tutkita. Tämä on selkeä vale.

"Rokotevaurioista muuten melkein aina ihmiset vastaa yksin itte, eikähän kukhan toinen voi kohata niitä puolestasti, jos huonosti käy eikä juuri ole tahoja, jokka tulis avuksi ja pelastas, jos jotaki ilmenee."

Suomen terveydenhoitolaitos ei siis mielestäsi auta potilaita, joilla ilmenee sivuvaikutuksia rokotuksista? Mistä sinä keksit näitä väitteitä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässä totuuden jälkeisessä ajassa liikkuu hurjia huhuja että Putinin ystävät levittävät kaikkea mahdollista valhetta jolla vain saavat länsimaiden kansalaiset riitelemään keskenään ja epäilemään kaikkea mahdollista.

Jos et rokota omia lapsia, se on oikeanlaista vapautta, olet vapaa ja viisas. Ja varsinkin kun ne rokotteet rikastuttavat amerikkalaisia imperialisteja, jotka pommittavat viattomia ihmisiä joka puolella jne...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Sekin minua kiinnostaa, että kun blogisti kuvaa itseään pöljäksi ja yksinkertaiseksi - eikä selkeästi ymmärrä paljoakaan lääketieteen lainalaisuuksista -, niin miksi hänen mielestään silloin kannattaisi etsiä totuutta rokotteista nimenomaan internetin epäluotettavasta sekamelskasta sen sijaan, että kääntyisi sellaisen puolueettoman asiantuntijan kuin THL:n puoleen?

Esim. THL:n johtajan kytkökset on tutkittu perinpohjin ja heidän työntekijöiden toimintaa ohjaavat tarkat säädökset, mutta oletettavasti näiden Hilkan käyttämien asiantuntijoiden ei. Minua kiinnostaa aidosti se, että mikä saa sinut Hilkka kääntymään niiden lähteiden puoleen, joihin uskot? Haluaisin tietää, että minkälainen lähde sinut on vakuuttanut.

Jos lupaan etten soimaa sinua lainkaan niiden lähteiden käytöstä näissä kommenteissa, en esitä jatkokysymyksiä tai haasta väittelyyn, niin voisitko laittaa muutaman lähteen, joita pidät uskottavina. Haluan oikeasti tietää.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Minua saat soimata, eikähän kait soimaamisesta ole kyse, vaan lienet vilpitön kysymyksesi kans, mutten aio perusteluksi esittää julkisessa jaossa olevia tietoja.

Yrität saaha minua selittään asioita, joihin kehotan ihmisiä itte perehtyyn ja aattelheen ihan itte.

Etkö käsitä, että minusta ois aina tärkeää itte tutkia ja son siinä, haloo!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos ne ovat julkisessa levityksessä niin mikä estää esittämästä? Ja enhän minä voi tutustua itse jos sinä et kerro mihin tutustua.

Sama koskee syytöstä Eskolaa kohtaan. Väität todella halpamaisesti, että hän olisi jotenkin jenkkifirmojen nuorassa mutta et anna mitään perustetta. Tuollainen luihu käytös minua pistää erityisesti vihaksi. Nimeät henkilön ja esität epämääräisen syytöksen muttet löydä selkärankaa esittää perusteluja.

"Etkö käsitä, että minusta ois aina tärkeää itte tutkia ja son siinä, haloo!"

Etkö sinä ymmärrä kysymystäni? Miksi epämääräiset internet lähteet ovat sinulle luotettavampia kuin THL?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Virusperäisiä sairauksia vastaan taistellaan immuniteetillä. Ennen se immuniteetti hankittiin sairastamalla, joka tuotti sitten taudista riippuen enemmän tai vähemmän kuolonuhreja.
Joten rokottaminen on liki pitäen luomutoimintaa. Viruksen heikentäminen ja eristäminen vaatii kuitenkin lääketeollisuutta. Silloin toiminta on mahdollisimman turvallista.
Joten kotimaiset rokotusohjelmat ovat hyvin perusteltuja ja riittävä kattavuus takaa hyvän turvan myös heille, jotka syystä tai toisesta voi ottaa rokotetta. Se kestää myös tietyn määrän periaatteellisia vapaamatkustajia.
Sen sijaan voi pitää edesvastuuttomana viedä vaikkapa rokottamia lapsia suuren tartuntariskin alueelle. Aikuiset ottakoot riskin halutessaan mutta lapsi ei pysty tekemään valintaa.
Itse en ota influenssarokotetta, ainakaan vielä. Mutta sikainfluenssaan otin rokotteen mahdollisen epidemiariskin takia. Juuri tuon kattavuuden takia, sillä lähipiirissäni on myös henkilö, joka ei voi ottaa rokotetta, jossa on mahdollisesti antibioottijäämiä. Jo pienikin määrä väärää antibioottia voi aiheuttaa anafylaktisen shokin.
Joten sellaisten tautien ja poikkeustilanteiden osalta, joihin liittyy epidemiariski, on edesvastuutonta, että perusterve henkilö itsekkäästi jättää rokotteen ottamatta. Vielä edesvastuuttomampaa on kieltää se omilta lapsilta.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Kysypä 50-luvulla polion takia ivalidisoituneilta , mitä mieltä he ovat rokotuksista.

Jos ei asioista mitään tiedä, ei pitäisi kirjoittaa tällaisia harhaisia blogeja,

Olen lääkärinä nähnyt potilaan kuolevan jäykkäkouristukseen ja tukehtuvan kurkkumätään.

Haluat ilmeisesti takaisin keskiajalle, kunt tiede pelottaa.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Rokotevastaisuus on huolestuttava ilmiö, mutta rokotusten vapaaehtoisuus on kuitenkin tärkeä periaate. Pakkorokotukset murentaisivat ihmisten luottamusta valtioon. Luultavasti tämä tuhkarokkotapaus osaltaan saa inmisiä rokotusten kannalle.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

En muista tarkasti mutta olikohan Salkinoja-Salonen joka aikoinaan varoitteli näistä nykyisten rokotusten ottamisista, että Suomen kansalaisia ei enään suojella kansainvälisten lääkefirmojen rokote- tai lääkeainekokeiluista. Vaan suomalaiset olisivat nyt kokeiluriistaa mitä tulee rokutuksiinkin. THL tietenkin muka suojelee kansalaisia mutta samalla sallivat suomalaisten käytön koekaniineina. Suomella kun on vielä sellainen etu lääkefirjmojen kannalta, että meistä löytyy tervestiedot jo pienestä pitäen, että jo tuonkin perusteella ollaan haluttuja koekansalaisia suurten lääkefirmojen voittojen tavoitteluissa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onko se todenperäinen näkemys vai onko se kenties putinistien informaatiosotaa? Kaikenmaailman salaliitot ja epäilyt ovat tärkeitä informaaatiosodassa, suomalaiset pitää saada riitelemään keskenään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset