Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Kansa ei ole tyhmää

Suora kansanäänestys edellyttää ihmisiltä ajattelemista ja vastuullisuutta?

No nyt twitterissäki fiksut ihmiset sannoo, että tuli niin järkyttävän surkea keskustelu, että siittäki näkkee, että onneksi meilon edustuksellinen demokratia!!!?

Ensinäki somekeskustelijat eijjole kansa eikä sielä äänekhäimmät taijja olla niitä penalin terävimpiä kyniä?

Toiseksi minua kauhistuttaa seki, että meilon hallitus, jonka ministereistä osa on puoluepolitikoinnin ja vallanhimon kukkasia eikä mithän edustuksellisella demokratialla valittuja vai enkö vaan käsitä tätäkhään?

Kolmanneksi tämä meän muutaman puoluepäällikön hallinnoima demokratia ei kuuntele kansalaisia vaan etujärjestöjä ja suuryhtiöitä ja pankkivaltaa, kansaa ei siis ennää kuunnella.

Ei kuunnella muuallakkaan maailmassa ja siittä eijjole hyvä seuranu, kansojen eli tavalisten ihmisten voima ja valta pursuaa tramppien, keltaliivien ja muitten ihmeellisyyksien kautta esile eikä noudata mithän sopimuksia?

No ehkä tärkein, muttei vähäsin pointtini tässä höpötyksessäni on, että kansa, jota ei kuunnella, ei ota selvää asioista, ei innostu tutkiin asiayhteyksiä eikä ennen muuta aattele ihan itte asioita, on vaarallinen kansa ja se voi oistua siis ihan mihin vain arvaamattohmiin hullutuksiin?

Eli jos et aattele ihan itte, et voi ottaa vastuuta valinnoistasti tai ees tekemisistästi, olet nokasta veettävä höntti, papukaijja, jota maailman gurut, mediat ja rahamiehet ja ties mikkä Luontoäitinki viholliset vie sinua niinkö varas vei sitä entistä pässiä narussa. 

Nooh, siis jossei meän sipilät ja niinistöt älyä kunnioittaa kansaa, olis meän tärkeä itte kunnioittaa itteä ja alkaa vastuullisiksi toimiviksi aikusiksi, jokkei suostu pelotteluihin eikä höntityksiin.

Kiitos ja huomenta, voikaa hyvin ja pitäkää hyvvää huolta ittestänne ja rakkaistanne kysseenalaistamalla sitä kaikkea, mitä meile sanothaan. Kattomalla omila silmillä, onko se totta.

Ja ehkä tämäkhän höpinä eijjole totta, miehän olen voinu taas erehtyä, tutki itte siis, usko itteästi. 

- Hilkka Laronia, yks pösilö, jokei ainokaisella äänelhään tue tätä kansaa aliarvioivaa puoluediktatuuria.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huomenta yks pösilö. T: toinen pösilö;)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Hilkka se elämänviisauksia hilkkamaiseen tapaan tuo ja aivan ajatuksella ja oikein. Ei politiikkaa, ei mamuja, ei persuja... vain aitoa Hilkkaa. Hienoa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kallelle sata syänmerkkiä, on ihanaa tulla ymmärretyksi!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Ensinäki somekeskustelijat eijjole kansa eikä sielä äänekhäimmät taijja olla niitä penalin terävimpiä kyniä?"

On kai somekeskustelijat yhtälailla tavallista kansaa kuin muutkin? Ja vaikka ei ole terävin kynä niin eikö ole silloinkin tavallista kansaa ja ansaitsee tulla kuulluksi? Eikö tuollainen ajattelu ole erittäin elitististä?

Vai olisiko perimmäinen ongelma siinä, että kansan ääni on niin ristiriitainen sekamelska, ettei sitä voi oikeasti kukaan seurata.

Ja neuvo, että ajatelkaa kaikki asiat(esim. rokotusten tarve,kuten muistaakseni sinä neuvoit) vain itse, koska media ja rahamiehet huijaa, niin kaikki menee hyvin. Sellaisia ihmisiä vie poppamiehet ja pyramidihuijarit aina nenästä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Varsinainen somen oppikirjaesimerkki, kuinka sanomiset käännethään nurinniskoin, kiitos tästä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jätät aina vastaamatta kysymyksiini. Minkä olen kääntänyt nurinniskoin? Auta nyt hieman edes ymmärtämään mitä tarkoitat.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #21

Missä sanon, ettei somekeskustelijat olis osa kansaa, sanoin, somekeskustelijat ei ole kansa.

Ja eiköhän tämä riitä taas tältä errää sinun ja minun keskusteluksi, kiitos tästä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #23

Kirjoitat, että somekeskustelijat ei ole kansa. Hehän kuitenkin ovat yhtälailailla osa kansaa kuin kuka tahansa.

Kirjoittaisitko, että ihmiset toreilla eivät ole kansa, eivätkä kovin fiksuja?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #26

Voi sinua, sulla on joku ongelma minun kans, kirjota itte fiksujasti, mie en ossaa paremmin, mene asiaan tai meeppois minun plokiltani höpisemästä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #28

Ihmettelen vain miksi koet tarpeelliseksi parjata juuri somekansaa? Ei pidä loukkaantua, kunhan kysyn. Kirjoitat kuitenkin julkiselle alustalle, joten voisi luulla, että siedät hieman myös kritiikkiäkin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #40

En parjaa, älä vääntele.

Sulla oli kaks (2) plokia, mitäsie minun helmoissa roikut, annappa pallaa ja näytä mallia ja luppaan kattoa, jos laitat viestin, että huomaisin sinun alkahneen ihan itte, siis sittekko uskallat alkaa ihan itta kirjottelheen, hilkka@laronia.com!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #43

Kyllä sinä parjaat somekeskustelijoita ihan selkeästi. Miksi muuten haluat erikseen osoittaa, että he eivät ole kansa ja äänekkäimmät eivät ole fiksuja? Sanoisitko niin vaikka toreilla liikkuvista ja keskustelevista eläkeläisistä? Tuskinpa, koska sen kokisit loukkaavaksi.

En panosta omissa blogeissani määrään. Kommenttini ovat yhtälailla minun kirjoituksiani, niitä voit kritisoida, minä en pillastu.

Ja miksi ihmettelet, että kommentoin sinun julkaisemiasi blogeja? Tämän palstan tarkoitushan on käydä keskustelua yhteiskunnallisista aiheista. En roiku sinun helmoissasi, esitin kritiikin yhteen täällä julkaistuista blogeista. Kritiikin vastaanottaminen on osa julkisen blogin kirjoittajan arkea, siihen kannattaa totutella.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #44

Siis twitterissä ja fb:ssä sanottaan: kansa tyhmää ja sen näkkee tästä ja tästä somekeskustelusta. Oletko twitterissä, voin laittaa esimerkin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #45

Osa kansasta on varmasti tyhmää ja uskoo todella ihmeellisiin asioihin. En kuitenkaan menisi yleistämään, että äänekkäimmät somekeskustelijat on tyhmiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kunahan ei vaan ruveta järjestämään mitään kansanäänestyksiä, siihen ei suomalaisten kapasiteetti riitä.

Nykyjärjestelmä toimii kohtuullisesti, ja neljän vuoden välein aina voidaan vaihtaa päättäjiä, ei Suomea saa pilalle kukaan neljässä vuodessa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tsemppiä ja ihhailuni luottamuksellesti nykyjärjestelhmään!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"ei Suomea saa pilalle kukaan neljässä vuodessa."

Ei niin.

Siihen riittää varsin mainiosti jopa puolikas vaalikautta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No koska se on niin pilalle mennyt?

Nyt puhutaan vähän isommista asioista, kuin jotkut kotiinpäinvedot.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos äänestät ja joku rikkoo vaalilupauksensa, niin asia jää muistiin ja vaatii kompensaatiota. Näin puoluediktatuurin luonne tulee ilmeisemmäksi ja sen synnit konkreettisemmiksi.

Jos jätät äänestämättä, voivat puolueet rikkoa lupauksiaan ihan luvan kanssa. Äänestämättä jättäminen on siis kuin antaisi puolueille luvan tehdä sitä, mitä niitä huvittaa. Niinhän ne tekevät joka tapauksessa, mutta jos on äänestänyt, niin asiaan voi vaatia korjausta suuremmalla äänenpainolla.

Suomen politiikassa kuritetaan nykyään suhteellisesti eniten huono-osaisia. Tämä ei ole mikään ihme, koska tuo ryhmä ei vaivaudu juurikaan äänestämään. Blogisti antaa nyt tuolle ryhmälle esimerkin olemaan antamatta "tukensa puoluediktatuurille" ja sinetöimään sitä kautta perikatonsa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ei ees ministerit tai puoluejohtajat päätä oman ajatteluansa ja ymmärrystään tai äänestäjiä kuunnellen, etujärjestöt päättää, siksi en leiki tätä puolueitten äänestämisleikkiä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ite mie aattele asiaa nii, ett eustukselline demokratia o järkevää siks, ett nuo poliitikot ottaa asioist selvää ja pystyy päättämää meijä asioist tosiasioitte valossa. Miul itelläni ei oo aikaa juosta valiokuntii kokouksissa eikä kuunnella asiantuntijoitte näkemyksii. Mie e missää tapaukses haluu lukee mietintöi ja tutustuu eri etupiirie kannanottoihi.

Mie käy merkkaamassa numero lipukkeesee kerra neljäs vuues ja sit nuo eustajat tekee päätökset. Jos e tykkää niist ni kiroon ja pistän seuraaval kerral eri numeron.

Eustajat hoitaa meijä asioit jollai tavalla. Miusta kohtalaise hyvi. Hyö ovat ottaneet ne hoitaaksee. Eikä meijä ees tarvii niille mitää maksaa, joku muu maksaa nii palkat ku heijä kampanjasakii.

Ku miu onnellisuus ei oo heistä kii, mie oo iha tyytyväine omaa osaani ja tyy'y siihe. Miu onni ei asu Arkadiammäel.

Mut antasinks mie valtakirja miu eustamisee Hilkka Laronialle ja muille sellasille kaummiehille, jotka ite yrittää ottaa asioist selvä ja kansaäänestyksis kertosivat, mite miu pitää päättää tai jonku toise? En taitais.

Kansaäänestyksishä pitäis ite ottaa selvää kaikesta. En mie Hilkka-hyvä sinuu nii paljoo luota. Enkä mie ite ala.

Miu onni o muualla. Eläköö eustukselline demokratia!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaitsun kanssa yhtä mieltä, eli iso ei kansanäänestyksille. Kansanäänestyksiä on niin helppo manipuloida, eli tyhmyys tiivistyy ennen vaaleja ja se on vain sen päivän mielipide. Edustuksellinen vaalitapa on vaalikauden mittainen eli paljon tasaisempi mielipide kuin yhden päivän miete.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ihmiset on fiksumpiako, mihin tämä hyyssäys- kyttäys ja määräily antaa ymmärtää, vastuuta ihmisille ittelekkö ittehän net ellääki elämäänsä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ei minunkhan oma onnellisuus riipu politiikoista, mutten äänestä, ko ayliike, ek ja suururitykset kyykyttää politiikkoja!

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Ketkä ministereistämme eivät ole "edustuksellisella demokratialla valittuja"? Miten heidät sitten on valittu? Arpomallako?

Olen myös eri mieltä siitä, etteivätkö "puoluepäälliköt" kuuntelisi kansaa. Kansalla on vain niin monta ääntä ja nekin tapaavat vaihtua nopeammin kuin poliitikot ehtivät takkiaan kääntään.

Viime eduskuntavaalien alla vallitsi varsin yksituumainen näkemys siitä, että velkaantuminen pitää pysäyttää ja kilpailukykyä parantaa. Kaikki puolueet Vasemmistoliittoa lukuun ottamatta kaikki puolueet totesivat, että riippumatta hallituspohjasta, seuraavan vaalikauden aikana joudutaan tekemään menoleikkauksia, ja osa niistä tekee kipeää. Uskottavimmin tätä mieltä olivat ne kolme puoluetta, jotka saivat kansalta eniten ääniä. Tuskin oli muste hallitusohjelmassa kuivunut, kun kansa olikin jo eri mieltä ja oppositio myös.

Seuraavat vaalit käydään ainakin osittain ilmastoteemalla. Kaikki puolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta toistavat vaalikeskusteluissa, kuinka välttämätönä on seuraavalla vaalikaudella pienentää hiilidioksidipäästöjä ja tehdä sellaisia laki- ja veromuutoksia, jotka tukevat päästöjen pienentämistavoitetta. Tuskin ehtii muste hallitusohjelmassa kuivua, kun meilläkin ovat keltaliivit kaduilla vastustamassa politiikaa, jolle juuri antoivat kannatuksensa. Ja oppositiossa istuu puolueita, jotka ovat täysin tyytymättömiä ratkaisuihin, joita itse vaalien alla ajoivat.

Yleensäkin Suomessa vaalilupauksensa pettävät useimmin oppositiopuolueet. Niin myös kuluvalla vaalikaudella - tosiaan vasemmistoliittoa lukuun ottamatta.

Puutteistaan huolimatta edustuksellinen demokratia taitaa kuitenkin olla paras demokratian muoto. Varsinkin tällaisessa monipuoluejärjestelmässä se antaa kansalle mahdollisuuden vaikuttaa, mutta muutokset vain aniharvoin ovat liian nopeita ja sellaisia, etteikö niitä voisi taas muuttaa uudelleen, kun kansan mieli jälleen kerran on vaihtunut.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Olit toela nähny vaivaako kirjotat nuin pitkän kommentin, siis siniset on niitä ministereitä, joita en käsitä demokraattisesti valituiksi.

Kansa ei halua velkaantumista eikä vaikka yritystukia maapalloa sottaaville firmoille jne. ja oikeasti siis mistäpä met tiämä kansan mielipitheen, äänten laskenta jo sinänsä sumentaa kansan äänen...

Pahinta on se, että ek ja ay-liike ja suuryritykset pittää poliittista valtaa tässä maassa. Siis ei puoluepomot toimi omaehtosesti vaan etujärjestöjen ja pankki- ja pörssiyhtiöitten uhkailujen mukhan.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Kaikki Sinisten ministerit ovat kansanedustajia ja kansan vaaleilla sellaisiksi valitsemia. Ministerin ei kuitenkaan tarvitse olla kansanedustaja eikä edes minkään puolueen jäsen. Näitä ammattiministereitä olivat Paavo Lipposen II hallituksesa Kalevi Hemilä ja Raimo Tammilehto; Lipposen ykköshallituksessa Jussi Järventaus* sekä Esko Ahon hallituksessa Heikki Haavisto* ja Paavo Rantanen. He nauttivat kansanedustuslaitoksen luottamusta siinä missä koko hallituskin. He olivat edustuksellisen demokratian valitsemia ministereitä.

* jäsenkirjallisia, mutta eivät kansanedustajia

Ministeri voi myös olla, vaikka olisi vaihtanut puoluetta, kuten Eeva Kuuskoski aikoinaan.

Siitä olen samaa mieltä, että ulkoparlamentaariset voimat pyrkivät usein vaikuttamaan politiikkaan ja paliitikkoihin - ja joskus liikaakin.

Sinänsä pidän yritysten ja etujärjestöjen suoranaisena velvollisuutena informoida poliittisia päättäjiä. Informoinnin, lobbauksen ja painostamisen ero on tietysti vähän veteen piirretty. Jos yritys kertoo, eetä tietyn politiikan vaikutuksena voi olla, että siirrämme tuotantomme Keski-Eurooppaan, onko se uhkailua vai informointia? On kai päättäjillä oikeus tietää, mitä päätöksistä seuraa. SAK:n öykkäröinti tällä vaalikaudella menee kyllä minusta jo puhtaasti uhkailun ja lähes vallan anastamisen puolelle, mutta tästäkin on myös muita mielipiteitä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #30

Hupsis, ai sinustakos se sinisten matka meni oiken, juu ja siis minun eppäilykseni on, ettei ihmiset oiken käsitä sitä matematiikkaa, miten siniset on ministereinä, en miekhän. Äänten laskennasta lähtien homma ei hyvä, siinähän jaotelhaan puolueitten mukhan eikä sinisiä sillon ollu?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kiitos tästä linkistä, häin tuskin kestän lukea tuota uuesthaan, olhan met ihmiset sivistymättömiä petoja, voi itkut. Jaan kuitenki somefoorumeille. En tiä, mitä nyt aattelisin, tuo on syöny niin paljon kaikkea, koko toimen koko kuva, kiitos kirjottajille ja sulle.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Esittäisin, että saadakseen äänioikeuden, kansalaisen olisi suoritettava sellainen "kansalais-tutkinto", missä selviää hänen kykynsä yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Myös vaalikelpoisuuteen edellyttäisin. Ikärajat unohtaisin ja jokainen tentin suorittanut saisi äänestää tai olla ehdokkaana.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Siis suorassa kansanäänestyksessäkö? Joo kannatan. Ja tuli tuosta miehleen, että mitenkähän nyky politiikot itte läpäsis tuon, ihan ministereitä tuli miehleen.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kyllä he pärjäisivät, ammattivalehtelijoita kun ovat.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Veikkaan, että kansa aktivoituisi ennennäkemättömällä tavalla ottamaan asioista selvää, jos se voisi vaikuttaa hallitusohjelman sisältöön.

Eduskuntavaalit muutettava hallitusohjelmavaaleiksi

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Mikähän amerikkalainen konsulttifirma on kirjoittanut seuraavan hallituksen ohjelman... lienee jo valmis.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

En kannata suoraa demokratiaa, väärää tietoa asioista on melkein helpompaa levittää kuin oikeaa tietoa.

Muutenkin en jaksa uskoa että valtaosa kansasta kykenee ottamaan päätettävistä asioista tarpeeksi selkoa.

Siihen vielä päälle ne omat lehmät ojassa, meillä kaikilla on sellainen, mikäs kivempaa kuin saada se pois sieltä vaikka muiden kustannuksella. Ei sillä etteikö tätä tapahdu jo nyt.

Sen sijaan että äänestettäisiin henkilöitä, äänestetäisiin sitä hallitusohjelmaa johon puolueet sitten sitoutuisivat.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tuo hallitusohjelma hyvä ajatus.

Ja samase ketä sielon, etujärjestöt ja muut lobbarit senki ohjailis eikä politiikot?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Förloot Oulu murre ei kyl funkeeraa, ei skriivamal saatikas praatamal. Se on santti. Enkä sentäs aanama lähe.

Kansanäänestyksissä on sekin vika että kansaa ei voi vaihtaa jos toteaa sen tehneen huonon päätöksen. Ei edes sitä kansanosaa joka tuota päätöstä kannatti.

Pahimillaan siinä voi olla kysymyksessä sellainen kahtiajako joka ei ihan sukupolvessa tai kahdessa unohdu, kuten historiasta ja vähän nykypäiväistäkin maailmalta tiedämme.

Edustuksellisessa demokratiassa epäkelvolle edustajalle voi antaa lähtöpassit eikä yksikään puolue tai taho saa rajatonta valtaa eli yli puolta kaikista äänistä. Ei ainakaan ihan rehellisin keinoin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No puoluepomothan vaihtas kansan, jos vois? Katainen jo aikoihnaan valittiko kansa niin negatiivisesti hänen touhuista puhhuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset