Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Eikö ees pientä tason nostoa

Kirkko ei vieläkhään nouata maallisia lakeja niinko paavi 1520 sano, kuninkhaat ei kirkkoa määräile, ja Suomessaki evlut kirkolla on vieläki omat lait ja sanktiot omile työntekijöille?

Muutenki ko aattelen vaikka tuota Mika Waltarin Mikael Karvajalka -kirjaa, niin en tajua nykystenkhään piispojen enkä kirkkoherrojen hommaa, papit tajuaisin niinko ihmisten apuna ja tukena ihmisten kans.

Ihan sama muutenki, luenko ikivanhoja tarinoita vai kuuntelenko ration Ykkösaamua tässä ja nyt, että onko mikhään tai mikä on muuttunu, kovin alkheellisia, ykssilmäsiä, manipuloivia, taistelevia paksupäitä olhan vieläki.

Vakavalla äänellä oiken porukalla mässäihlään puolipotaskaa koko maailmankaikkeuen tottuutena.

No hei, älä hilkkapieni hosu, pikkuhiljaa ihmiskunta kehittyy, uskossie vaan ihmiskunnan suuhreen syähmeen ja jatkettaampa tästä kaverit!

- Hilkka Laronia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Toit taas Hilkka pienen arkihäivähdyksen arvostelemaan "auktoriteetteja". Minun luottamukseni kirkkoon, sen toimintoihin ja sanomaan on ollut melko heikoissa kantimissa; osin mainitsemiesi asioiden kohdalta.
Naispappeus on asia jota sivullisena olen seuraillut; käsittämätöntä sekoilua. Naisten keskimääräinen kyky hoitaa papin virkaa saattaa olla jopa huomettavasti miesten vastaavaa parempi.
Hengelliset asiat siinä, lähden nyt maallisiin; lumitöihin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kiitos Kalle ihanuusko taas taisit tajuta, mitä yritän sanoa ja arkihan son kait parasta Jumalan palvelusta, ainaki minun mielestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset