Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

En kannata nykymenoa enkä äänestä

Ei tämä Suomen politiikkojen homma vetele, eihän niilole moraalia ja järjenkäyttö +-0 ja joku sannoo kohta, että itte olen syypää, siis en ole, ei tavalinen kansa voi mithän eikä sitä kuunnella.

Ei raha paranna vanhusten tai lasten tai heikkojen kohtaa, rahan käyttö on seurausta syvemmistä vesistä, joita veroparatiisit, ohjusostot, yritystuet (saastuttaville suuryrityksille) ja garunat kertoo.

Uuuuh, sori vaan, mutta minun ääntä että laske ennää mihinkkään päin kannattaan tätä moraalitonta menoa, en äänestä, koska häpäen tätä lumedemokratiaa, joka on tuhoamaisillaan tämän rikhaan kauhniin maan ja sen asukkaat.

Piste ja ugh, olen puhunu.

 

Ps. "Suomesta on vallattuna Tanskan kokoinen alue"

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.375877?fbclid=IwAR2xlMwXB0p1CLiSbHteVQ82MjpZDBc5AdEpC_zEOBVl4rwbYcw49qiUUsM

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Äänestämättä jättämisen voi tulkita tyytyväisyyden merkiksi. Jos on tyytymätön, niin mielestäni on parempi äänestää jonkun pienpuolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokasta tai jättää äänestyslippu tyhjäksi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Luuksie Aaro oikeasti, että joku välittää, kuinka tyytymättömiä tässä olhaan ja se on ongelman nimi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-En kannata nykymenoa-

Sitä suuremmalla syyllä äänestän. Näkökulmastani nähtynä ja koettuna sopivan puolueen sopivaa ehdokasta.
Sekä syystä ja velvollisuudesta aikaisempien sukupolvien demokratian puolesta sitkeän "taistelun" käyneitä kunnioittaen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Olen aina äänestäny ja mulle on kova paikka tämä päätös olla äänestämättä ja syynä on se, ettei mihinkkään voi vaikuttaa. Ei kansaneustajatkaan, koska puoluepomoilla eijjole selkärankaa eikä net uskalla mithänko jatkaa median ja rahan vallan höntitysideoilla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No valinta sekin. Äänestämättä jättäminen tarkoittanee nykymenon hyväksymistä, eikä mahdollista siihen muutosta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ei tarkota, enkä miekhän tarkota. Äänestäminen ei vain auta mithän, se tila-autoki on etujärjestöjen ja pankkijärjestelmien ohauksessa.

Mitä muuten tykkäsitkö hallitus ovelasti siirsi postigrupit ym. loputki Vakeen?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Hilkka kannattaa antaa protesti ääni joko perussuomalaisille,tai jollekin pienpuolueelle joka ei vielä ole eduskunnassa. Se on kannanotto ja parempi tapa kuin olla äänestämättä

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Son ihan sama, ketä sinne äänestettään, muutama puoluepomo sooloilee mitä sattuu eikä ainakhaan huolehi kansasta tai varallisuuestamme yhteiseksi hyväksi.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Hilkka hyvä, entä jos minä pyydän oikein nätisti äänestämään. Äänestämättä jättäminen on negatiivinenääni ja menee sille puolueelle jota et missään nimessä haluisi äänestää.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ei puolueet käytä valtaa, son luisunu suuryrityksille ja rahalobbareille...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Arvostan. Itsekään en ole koskaan äänestänyt, enkä tule äänestämäänkään. Äänestäminen on laumasielujen hommaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No mie olen ollu laumasielunen ja aina äänestäny, mutta nyt en voi, en usko yhtään ennää tähän tapaan vaikuttaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Hilkka, on selvä, että moni pettynyt ajattelee, kuin Sinä.

Äänestämättä jättäminen on kuitenkin yhtä, kuin valtaapitäneiden poliitikkojen toimintamallien hyväksyminen.

Vaaleissa voittavat aina ne, jotka hyötyvät äänestämättä jättäneistä.

Meillä on lähimuistissa Perussuomalaiset, jotka saivat kansan syvien rivien ääniä jytkyttelyyn saakka. Äänestäjät uskoivat muutokseen.

Toisin kävi.

Hallitukseen päästyään, pettivät pahimman kerran äänestäjänsä, puheenjohtajansa Soinin johdolla.

Uudistuneet Persut (pj. Halla-aho) saattavat olla nykyinen vaihtoehto monille.

On oltava hereillä, miten vähäosaisten elämää ko. puolue pystyy parantamaan.

Joka tapauksessa, on aina parempi äänestää, kuin jäädä uneliaiden kerhoon.

Historia puhuu siitä, että äänestämättä jättäneet tarjoavat valtaa puolueille, jotka jatkavat vallankäyttöään.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sillähän ei ole merkitystä, mitä kansa äänestää, asiat mennee aivan toisia ratoja. Ei ole ennää kansanvaltaa, jota puolueet edustais, koska kansanedustajilla ei ole mithän valtaa. Edustuksellinen kansanedustus on lakanu toimimasta. Ei siis ole mithän merkitystä äänestääkö vai ei, asiat tapahtuu ja media syöksähtellee miten sattuu. Joku vanhusten hoito on ollu ennenki vaalien alla tapetilla ja suunta on ollu yhtä onnettomampi...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Minä ajattelin ensin kuten sinä. Nyt olen tullut toisiin ajatuksiin, olen aina äänestänyt erästä suurpuoluetta mutta nyt äänestän pientä puoluetta ja toivon että mahdollisimman moni tekee samoin. Mikäli nämä suuret puolueet menettävät oikein paljon ääniä pienpuolueille, ne ehkäpä joutuvat kuuntelemaan meitä herkemmällä korvalla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #20

LikkeNyt on ainoa, jota voisin aatella, mutta jotenki olen niinko lannistunu. Olen aina äänestäny ja nyt tuntuu, etten voi, koska näen mitä näen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Miksi äänestää mithän euskunttaan, jollei ole ees osallistumisoikeutta tämmösseen eli siis Uuninpankkopojan tämän päiväsessä plokissa lukkee:

"Valtio siis myy omaisuuttaan, mutta myynnistä saatujen miljardien käytöstä ei päätä eduskunta, vaan hallitus, ja käytännössä omistajaohjausministeri. Hallitus kokonaisuudessaan päättää sen, tuloutetaanko voitoista euroakaan takaisin budjettiin vai käyttääkö hallitus voiton johonkin itselleen tärkeään kärkihankeeseen, kuten vaikkapa polttoaineen tislaamiseen lehmänpaskasta.

Sitten ruvettiin myymään, ja ainakin Raskone myytiin alle torihintojen. Nyt on vain ajan kysymys, kun Neste, Posti, Vapo ja kaiken kruununa Altia myydään jollekin sopivalle ostajalle."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"vai käyttääkö hallitus voiton johonkin itselleen tärkeään kärkihankeeseen, kuten vaikkapa polttoaineen tislaamiseen lehmänpaskasta."

Et sentään ole ajatellut käydä piirtämässä torttua?:)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Uhmamieli minussa sannoo, että haluan osottaa sillä yhellä äänelläni, etten osallistu koko moraalittohmaan leikkiin.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Ei todellakaan ole sellaista puoluetta, jota haluaisin äänestää. Mutta kai silti tulee äänestettyä sitä, jonka agenda on vähiten haitallinen. Tämä on tärkeä ääni noita kaikkein haitallisimpia vastaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joskus mieki olen äänestäny niinko joitaki voimia vastaan, nyt vaan näen kaikki sielä Arkadianmäellä yhtä onnettomilta, ovat vallassa tai ei.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Jos ovat kaikki yhtä onnettomia, niin sitten satunnainen ääni jollekin on samanarvoinen kuin ei ääntä ollenkaan. Tai ehkä äänestämättömyys tosiaan kuuluu paremmin. Tai ehkä vaaliuurnaan pudotettu hylättäväksi tarkoitettu ääni kuuluu vielä paremmin. Mutta jos joku puoluen on vielä karmeampi kuin joku toinen, ehkä tuollaisen jonkin muun puolueen äänestäminen on jo tehokkainta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #37

Oikeastaan minun herätti aattelheen äänestämättömyyttä Lauri Tarasti, sehän halus suomalaisille oiken äänestysvelvollisuuslain, ei kuitenkkaan sanktioita, mutta sen puhheenvuoro herätti minut käsittään, ettei se ministeri Lauri tajua, että vois olla kysymys heän toiminnoista politiikassa. Se on järkyttynykko äänestysprosentti on niin alhainen eikä tajua, että äänestysprosentti voi olla vaaliluppausten pettämisestä jne jne

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #38

Äänestyspakko voisi nostaa vähäväkisten äänestysprosenttia, mutta olisi muuten vähän kökkö ratkaisu ongelmaan.

Äänestysprosentti kertoo tosiaan paljon siitä, kokeeko kansa politiikan teon ja siihen vaikuttamisen mielekkääksi. Poliitikot yrittävät hoitaa asiaa korostamalla äänestämisen tärkeyttä aina vaalien alla, mutta eivät ilmeisesti jaksa ajatella niin pitkälle, että ymmärtäisivät alhaisen äänestysprosentin tosiaan johtuvan paljolti siitä, että he ovat itse tehneet politiikasta niin vasenmielistä tai tylsää, että ihmiset eivät enää viitsi vaivautua.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Peli on menetetty!
Kansa jonka kuolleisuus on suurempi kuin syntyvyys rauhan aikana on TURHA Kansa.
Miksi liata kätensä vaaliuurnilla.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

.... niin....... ja kaikkein kauheinta on että lapsettomuus periytyy.....:-)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Jeee Jaakko, lohutuksen sanat tuli sulta ja net sanat on rehellisiä, jos olhan just nuin, miksi sotkea ittehään tämmösseenkö Suomen euskuntavaalit.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä en äänestä ketään joka uskoo hyvinvoinnin edellyttävän talouskasvua. Nythän näyttää siltä että talouskasvu pikemminkin lisää pahoinvointia.
Presidentti sentään uudenvuodenpuheessaan kyseenalaisti jatkuvaa talouskasvua. Kaikkea on yllin kyllin, vähempikin riittäisi.
Jyväskylän vaalipaneelissa kaikki laidasta laitaan uskovat talouskasvun siunauksellisuuteen. Eikö tosiaankaan kukaan osaa yhtään ajatella laatikon ulkopuolelta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Luulen että jos aiot äänestää, joudut valitettavasti luopumaan tuosta periaatteesta, sillä kaikki puolueet taitavat kannattaa talouskasvua. Tai jaa - ehkä kristillisilä ei ole kovin kovaa kasvukiihkoa.

Sitä odotellessa, että saadaan perustettua yksi uusi puolue tuolla (= ei yletöntä kasvuhinkua) ja parilla muulla keskeisellä periaatteella.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei liene kyse osaamisesta, vaan uskalluksesta tuoda julki ajatuksiaan.Odotellaan rohkaisusingnaalia maailmalta, kuten hiilihumpassa on käynyt.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Juu, just niin ja syänmerkki.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Minä ajattelin mennä äänestyspäivänä juoksentelemaan äänestystalon ympäri.
Loikkaan aina oven kohdalla. Niinhän ne valitutkin tekevät :-)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Jorma ja syänmerkki sinun laukkomiselle ja totta puhut valituista.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Pohdittuni asiaa olen tullut siihen johtopäätökseen että tämä blogikirjoitus on ansa. Sitä en vaan ole vielä saanut ajatuksiini, mitä tällä ansalla on tarkoitus pyydystää.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ai mikä ansa? Mie puhun ja kirjotan niinko ossaan ja voin, olen vilpitön ja naivi ja lapsellinen ihminen, en taijja osata teeskennellä, en ymmärrä sarkasmia enkä ironiaa, olen jotenki niin tosikko ja kirjaimellinen.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Äänestäminen on ainoa todellisen yhteiskunnallisen valinnanvapauden esimerkki, vaikka sotea siksi onkin sanottu.

Äänestämisessä toteutuu valinnanvapaus seuraavalla tavalla: 1. äänestämällä henkilöä tai puoluetta x tai 2. jättämällä äänestämättä, 3. antamalla protestiääni esim. sellaiselle ehdokkaalle, joka ei tule valituksi (syy tähän käyttäytymiseen on se, että ei halua ehdokkaan z pääsevän yhteisäänimäärien kautta läpi) tai piirtämällä kirkkoveneen tai jättämällä tyhjän äänestyskortin vaaliuurnaan.

Toisaalta kannattaa käydä antamassa tyhjä ääni tai kirkkovene, jos naamavärkit eivät miellytä tai sitten antaa äänen sille läpipääsemättömälle ehdokkaalle.

Toisaalta, kuten kiertokoulua väärinpäin kiertänyt epäpoliittinen pappani totesi, jos Pasi sinulla on vain kaksi vaihtoehtoa paskakasa 1 ja paskakasa 2, harkitse tarkoin kannattaako käsiään liata kummassakaan. Jos valinnanvapaustilanteessa on vaihtoehtona p-kasa ja p-kasa niin silloin syytä jättää sormensa likaamatta. Ja silloin on syytä miettiä vaihtoehtoa tervaa ja höyheniä!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Minua politiikka on aina kiinostanu ja olen innostunu ja kiinostunu, mutta nyt tuntuu, että se tila-auto, jossa meän päättäjät istuu, on totta ja net kuuntelee jotaki, josta en ymmärrä, en siis ymmärrä, miksi Suomessa tapahtuu tätä sitä, mitä nyt tapahtuu.

Enkä voi oiken kestää poliittista jargoniaa, ovat nyt kaikki niin kansan asialla ja hyvällä omalla tunnolla ja luppauksia reput täynä ja voilaa, ko hallitusneuvvottelut alkaa reput nurkhaan ja muutama isoherra sooloilee kuuntelematta mithän ja kaikka 200 kansanedustajjaa hymisee samoja jankkauksia...

Kyllä tiät, kiitos kommentista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset