Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Äänestämättömyys on valintani

Meitä manipuloihaan ja meile valehellaan, en halua leikkiä tätä meän eduskuntavaalit -leikkiä, siksi en äänestä, en anna ääntäni tällä hommalle tänä kevhäänä ja häpeän nuita vaalitentti -näytelmiä, joissa samat ihmiset kääntelee takkejaan, minkä kerkiävät. Kuinka net nyt luppaa asioita, joista itte olheet päättämässä just toisinpäin.

Kansanedustajaehokkaat toihveikkaasti puhhuu hyvvää, muttei net voi vaikuttaa, koska ryhmäkuri, samat ihmiset eri politiikan tasoillta ja kaikki valta puoluepomoilla, jokka puolestaan ohjautuu etujärjestöistä ja suuryrityksistä ja verorahat mennee väärin, vaikka kansaa syyttävät, kansalaiset muka liian vaikeita ja vanhoja... 

Kuunnelkaa rakhaat tavaliset ihmiset tämä: https://youtu.be/pFOV9sE9Bhs

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jos tuntuu siltä, niin eihän se pakko ole.

Yleensä julkisuudessa puhutaan änestysprosentista niin kuin korkea äänestysaktiivisuus olisi jokin itseisarvo. Minä olen eri mieltä. Toivoisin, että useampi ihminen tekisi saman päätöksen kuin sinä. Liian moni ihminen ei seuraa politiikkaa ollenkaan, ei ole oikein mitään mieltä mistään, mutta käy äänestämässä jotain puoluetta ja ehdokasta joista on tullut kiva mielikuva lööppiotsikoiden pohjalta. Äänestysaktiivisuus saisi laskea monta kymmentä prosenttia alemmas.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos, sie kirjotat järkeviä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Hyvä olisi sellainen yhteiskuntaopin tentti, minkä läpäistyään kansalainen saisi äänioikeuden.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

No äänestät kuitenkin mutta muuten olen pettynyt Suomalaiseen naiseen, ja erityisesti korkeakoulutettuihin. Iso osa äänestää vihreitä (vihreiden äänestäjistä 70% naisia), tietävätkö he mitä äänestävät vai meneekö vaan tunteella tietämättä yhtään mitä edustavat. Äänestäisikö Minna Canth vihreitä?

(no tämä kirjoitus saatoi tuoda jollekin epävarmalle vihreälle syyn käydä äänestämässä, hyvä niinkin.)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

En suinkkaan äänestä, tämä on minun valintani.

Vihreät ja vasemmisto ym. pellaa sammaa peliäkö muukki vanhat, isot puolueet.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Oliko tuo blogin arvoinen aihe?

Noh huumorilla kai kirjoitit.
Mutta eikö ole vastuullisuuttta olla manostamatta passiivisuuttaan ja tehdä kuten minä juuri nyt: Lähdenpä tästä äänestämään. Tehkää te samoin, kun sopiva aika on. (((

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kunnioitan sinun valintaasi, älä siis alenna ajateltua, tietosta valintaani, lue teksti ja kato juutuupi, niin voit ehkä ymmärtääkki.

Aihetta on kirjotetulle, peruustelut valinnalle näkösällä näissä En äänestä -postauksessani.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Miäkää en äänestäny viimeks ku kaikki puolueet oli tehny tyhmii juttui. Mut nyt miä äänestän Paavoo. Junnun sanoin, "terveisiä Kotkasta, siellä kunnon kundia ei päähän potkaista".

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Paavo on paras, jos äänestää, sanon mieki.

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Suomessa politiikkaa johtaa keskitien tasapaksu brysselinlammas erilaisten kastikkeiden kera..hallitusneuvottelut tulevat olemaan pitkät ja hikiset mutta lopputulos tulee olemaan taas se mauton ja prosessoitu em. brysselinlammas jonka kastikkeessa tosin voi olla enemmän tai vähemmän paikallista mausteseosta. Miksi äänestää näitä samoja naamareita jos mikään ei heidän taholtaan kuitenkaan muutu..en halua äänestää pelkästään sen takia että ihmisille on opetettu joku mantra siitä että he voivat vaikuttaa antamalla mandaattinsa jollekin edustajalle joka äänestää ryhmäkuriin pitäytyen..nounounou

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nounounou, koska sei ole totta. Kiitos taas hyvästä komentista!

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Nukkuvien puolue voittaa joka kerta, siinä mielessä kuuluisit menestyjiin, Hilikka pien. Mutta anna iänes jollekin pikkupuolueelle. Se on mielestäni vahvempi viesti establismentille.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sei vaan vaikuta mittään ees, että äänestää pikkupuolueita, tulos on ihan sama. Äänestämättömyys ei ole minun kohala nukkumista, vaan perusteellisesti yhä uuelheen ajattelemani valinta. Eikä tunnu hyvältä, mutta pahemmalta tuntus äänestää ja olla mukana teeskentelemässä demokratiaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Äänestän seuraavan kerran eurovaaleissa. Viimeksi äänestin kaksi tuntia sitten Imatran Citymarketiin perustetussa vaalihuoneistossa. Kyllä maailmaan ääniä mahtuu!

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kuvitteleekohan joku viellä ihan tosissaan että asiat tulevat kuntoon äänestämällä eduskuntapuolueita, heh heh... Jos niin, niin vaalit on käytännössä jo käyty, äänesti Hilkka tahi ei :-@

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

JOskus tyhmyyden tiivistymistä olisi viihdyttävä seurata, mutta ei kiitos täältä Venäjältä käsin.

Joo eli "kuvitteleeko joku tosissaan että asiat tulevat kuntoon äänestämällä eduskuntapuolueita, heh heh..." ja "pienpuolueita ei kannata äänestää, koska ne ei kuitenkaan pääse läpi". Kaikki propaganda on näköjään mukisematta ja pureksimatta nielty ajattelematta itse pätkääkään.

Onko teillä sitten vaikkapa joku ehdotus, miten asiat tulevat kuntoon ja miten itse pistätte ne kuntoon? Vai onko teillä ainoastaan nillittämisen lahja?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Monta kertaa meinaat vielä asian kertoa?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Päivän aikana vaihoin otsikkoa, koska minua häirittee tosissaan, että meile toistettaan, että oot nukkuva, josset äänestä tai että älä sitte valita, josset äänestä, kumpiki on virhe, ei totta siis.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Äänestämättömyys on typerimpiä ja ärsyttävimpiä asioita, mitä Suomessa kohtaa. Olen aina sanonut tällaisille hölmöille, että menkää vaikka vain tänne rajan taakse ja katsokaa, miten puolueita hylätään vaaleista, miten vaaliuurniin heitetään äänitukkuja ja miettikää sitten vielä kerran haluatteko diktatatuurin demokratian sijaan.

Jos ei äänestä, pitää olla hyvin hiljaa puoluepolitiikasta. Muuten voi toki aukoa suutaan vailla auktoriteettia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Teitä siis manipuloidaan olemaan äänestämättä ja hyvin on näköjään onnistuttu... ...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset