Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Eläkkeistä ilmaston muutokseen

En kuvittelekkaan itte maksaneeni eläkkeeni, en ees ymmärrä sitä matematiikkaa, mutta nämä eläkerahastot, Caymansaaret, verokikkailut, rahastojutut, vaket, vakuutuskuoret, veroparatiisit on jotaki, josta eppäilen, ettei ymmärrä kukhan muukkaan sitä kaikkea. Ja eniten ymmärtävät eijjole mithän robinhuudeja.

Nooh, ehkäpä joku ihmiskunnan isoluuta pyyhkäsee näitäki rahahommia. Ja oikeasthaan ihan sama, onko eläke vai mikä, minusta voitas maksaa kaikile suomalaisile 1500 euroa ja lopettaa kaikki tuet ja eläkkeet ja avustukset ja jeee, emmie ennää viitti höpistä, olen varmasti sinisilmänen ja taas erehtyny.

Nose ilmaston takia verottaminen saa minut pettyhmään päättähjiin, verorahoilla ei saasteita siivota, nehän eijjole korvamerkitty vaikka lentokonheitten kehittämisseen, sei mene sillain, son pluffia, valhetta vain ja yhtä aikaa meän Suomessa saastuttavien jättiyritysten yritystuet sauhuaa verorahoista taihvaan sakenehviin tuuhliin, hui meitä.

Siunausta ihmiskunnalle ja Luontoäitile ja siis kyllä kaikki hyvin käy, muttei ole niinko meile sanottaan.

- hilkkapien

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Mä luin jonkun amerikkalaisen tutkijan mietteitä, en muista kenen enkä mistä lehdestä :) Hän sanoi että esim. Usan kansan kahtiajako johtuu pitkälti siitä että yritysten valta on kasvanut paljon ja työntekijöiden vähentynyt. Tämä johtuu liian pitkälle viedystä talousliberaalista politiikasta ja nykyinen globalisaatio on vieläpä kärjistänyt tilannetta. Tämä samainen kehitys on myös menossa Euroopassa. En ymmärrä mihin tämä pitkässä juoksussa johtaa?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nuin mieki näen, iso raha ja jättiyritykset vie ihmiskuntaa ja potkii päähän ja kompastuttaa Luontoäitiä, tavikset jää mopen osale ja Luontoäiti kärsii, siis tosiaan, mihin son johtanu ja mihin jatkossa johtaa!?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

" En ymmärrä mihin tämä pitkässä juoksussa johtaa?"

Karl Marx koetti hahmotella kyseistä asiakokonaisuutta teoksessaan Das Kapital.

John Meynard Keynes myös käsitteli aihetta ja esitti jopa keinoja tilanteen ratkaisuksi kansantalouden tasolla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin, kyllä ja sitte meilon tämä velkaraha vai sopimusraha, jokei perustu mihinkkään, siis nyt vastasin vähän harhhaan, siis ihmetellä häätyy. Aamula muuten kuuntelen popcastin, jossa puhuttiin ylheisistä valhheisista, jokka syntyy ja todellistuu vaan toistamalla jotaki virhettä tai valhetta.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hilkka, todistamme parhaillaan surullista luonnon monimuotoisuuden tuhoa...

https://dynamic.hs.fi/2019/avohakkuut/?_ga=2.11287...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ihan hirveä meno, Inarissaki hakattu mettiä paljhaaksi ja herrat vain hymisee, hyi kauhea. Minusta ei piä panna köyhiä pikkutaviksia maksahmaan, sitä muuten tarkotin, itte asia elintärkeä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

..., mutta myös vanhusväestön huonoa kohtelua, ks. alla:

"Täällä päin Suomea senioreilla on hyvä olla – katso oman kuntasi sijoitus IS:n jättiselvityksessä"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006031742.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset