Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Rahhaa on

Meilä on keskiluokan etuisuusyhteiskunta, keskiluokka maksaa ittensä kipeäksi veroja, joila sitte maksaa ittelheen etua, ansiosidonnaista vanhempainrahaa, omistusasunnon koroista verovähennyksiä yms.

Köyhät, heikot, vanhat, kipeät hylättään kurjuutteensa ja painettaan rampauttavvaan hättäänsä?

Rahhaa on rajattomasti, mutta luonnonvaroja rajallisesti, rahasta ei siis ole pula. Luonnonvaroja rajallisesti. Mitä kohtaa met emmä ymmärrä. Tai kuka ei ymmärrä?

EKP (euroopan keskuspankki) napinpainalluksella 60-80 MJRD (miljaardia) suohraan sijottajien tasseissiin KUUKAUESSA. Historian käsittämättömin varallisuuensiirto (ei tulonsiirto), sannoo Elina Lepomäki. Raha, valta, ylpeys estäny EKP:ssä järjen käytön?

Sama raha, jos pantas ei-saastuttavviin asioihin, koulutukseen, sosiaaliturhvaan, infraan, vankeinhoittoon, mitähän alkas tapahtua? Köyhyys hoitus, vaikka tuloeroja kyllä aina jäis.

Köyhyys ja huono vanhustenhoito jne. on yhteiskunnassa vallittevvaa, siis koko yhteiskunnan sivistymättömyyttä eli moraalinen hätätila.

Vaarallista ellää näin eriarvoisesti, kostonhimosesti, armottomasti sormella osottellen kenet vaan kiini saahan, josta inhimillisestä virheestä tai väärintekemisestä?

Radikaali ystävällisyys ja myötätunto oisko vastalääke?

Suhteellisuuentajuisuus tois mielenterveyttä?

Häpeä tehny digitaalisen vallankumouksen, jossa tuomittaan ja takkaa-ajettaan yksittäisiä ihmisiäki. Tämän kait sanonu Johanna Kukka.

Meillä on moraalinen hätätila, josta puhhuu Marjatta Teirilä, Hannele Koivunen, Eeva Ahtisaari ja nyt viimeksi Jari Sarasvuo eilisessä YlePuhheessa.

Ja tähän nämät sanat höpisi suitsait Jarin puhheesta inspiroitunheena ulkomuistista hilkkapien, joka käveli Jarin kans tämän aamun pitkin ihanan Karjasillan katuja, hauskaa päivää rakhaat somekaverit ja eläköön, tänhäänki meilon jokhaisella armo uus, ittele ja toisile annettavaksi heart

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Voi Hilkkapien, kyllähän sää tavallaan asiaa kirjoitat, mutta toisaalta meillä täällä Suomessa on hommat paremmin kuin oikeastaan missään muualla. Ilman varallisuuseroja ei olisi yrittäjiä, ja ne ovat ainoa ratkaisu köyhyyden vähentämiseen. Sosialismi ei vain toimi, vaikka joku huonomuistinen saattaa olla toista mieltä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos Kari kommentistasti, en kannata miekhän sosialismia tarkottamassasti mielessä enkä puhunu pienistä enkä keskisuurista yrityksistä, tuo ekp:n verorahojen jako on suursijoittajille menevää järkyttävän isoa rahhaa, mitäs sie tykkäät siittä? Sei siis tule Suomen tavalisille yrittäjille.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ja tarkotan vaikka köyhillä tässä kirjotuksessa ihmisiä, joitten kohala ei puhuta varallisuuesta, ei ees veroprosentista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No voih, tämäki osottaa, että rahhaa on:

Suomen valtio antaa satoja miljoonia euroja pörssiyhtiöille, jotka maksavat samaan aikaan jättiosinkoja:

https://yle.fi/uutiset/3-10095106?fbclid=IwAR04ftZ...

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

On niin monenlaisia köyhiä ja huono-osaisia. Heikoista yhteiskunnan tulee huolehtia. Itse aiheutetusta syrjäytymisestä en sitten niin tiedä. Ainakin omaa yritystä pitäisi olla ulkoisen avun kyytipoikana. Suuryritysten monopoli on lähellä sosialismia - ei jatkoon!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sehän kapitalismia mitä oleellisemmin ja sananmukaisimmin.

Suotta siihen sosialismia sekoittaa.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Tierä sitten niin noista kapitalisteloista.. ..ollu niistä mitään puhetta.. ..ja sosialismia ei tosiaan pidä sekoittaa mihinkään, ihmiseen liittyvään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #7

Et tietenkään tiedä..kaikki paha on aina sosialismia ja hyvä kapitalismia. Sen kyllä tiedät ilman ajattelemistakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset