Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Tue, 15 Jan 2019 20:53:18 +0200 fi Eikö ees pientä tason nostoa http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267684-eiko-ees-pienta-tason-nostoa <p>Kirkko ei vieläkhään nouata maallisia lakeja niinko paavi 1520 sano, kuninkhaat ei kirkkoa määräile, ja Suomessaki evlut kirkolla on vieläki omat lait ja sanktiot omile työntekijöille?</p><p>Muutenki ko aattelen vaikka tuota Mika Waltarin Mikael Karvajalka -kirjaa, niin en tajua nykystenkhään piispojen enkä kirkkoherrojen hommaa, papit tajuaisin niinko ihmisten apuna ja tukena ihmisten kans.</p><p>Ihan sama muutenki, luenko ikivanhoja tarinoita vai kuuntelenko ration Ykkösaamua tässä ja&nbsp;nyt, että onko mikhään tai mikä on muuttunu, kovin alkheellisia, ykssilmäsiä, manipuloivia, taistelevia paksupäitä olhan vieläki.</p><p>Vakavalla äänellä oiken porukalla mässäihlään puolipotaskaa koko maailmankaikkeuen tottuutena.</p><p>No hei, älä hilkkapieni hosu, pikkuhiljaa ihmiskunta kehittyy, uskossie vaan ihmiskunnan suuhreen syähmeen ja jatkettaampa tästä kaverit!</p><p>- Hilkka Laronia</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kirkko ei vieläkhään nouata maallisia lakeja niinko paavi 1520 sano, kuninkhaat ei kirkkoa määräile, ja Suomessaki evlut kirkolla on vieläki omat lait ja sanktiot omile työntekijöille?

Muutenki ko aattelen vaikka tuota Mika Waltarin Mikael Karvajalka -kirjaa, niin en tajua nykystenkhään piispojen enkä kirkkoherrojen hommaa, papit tajuaisin niinko ihmisten apuna ja tukena ihmisten kans.

Ihan sama muutenki, luenko ikivanhoja tarinoita vai kuuntelenko ration Ykkösaamua tässä ja nyt, että onko mikhään tai mikä on muuttunu, kovin alkheellisia, ykssilmäsiä, manipuloivia, taistelevia paksupäitä olhan vieläki.

Vakavalla äänellä oiken porukalla mässäihlään puolipotaskaa koko maailmankaikkeuen tottuutena.

No hei, älä hilkkapieni hosu, pikkuhiljaa ihmiskunta kehittyy, uskossie vaan ihmiskunnan suuhreen syähmeen ja jatkettaampa tästä kaverit!

- Hilkka Laronia

]]>
2 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267684-eiko-ees-pienta-tason-nostoa#comments Tue, 15 Jan 2019 18:53:18 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267684-eiko-ees-pienta-tason-nostoa
Kansa ei ole tyhmää http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266833-kansa-ei-ole-tyhmaa <p>Suora kansanäänestys edellyttää ihmisiltä ajattelemista ja vastuullisuutta?</p><p>No nyt twitterissäki fiksut ihmiset sannoo, että tuli niin järkyttävän surkea keskustelu, että siittäki näkkee, että onneksi meilon edustuksellinen demokratia!!!?</p><p>Ensinäki somekeskustelijat eijjole kansa eikä sielä äänekhäimmät taijja olla niitä penalin terävimpiä kyniä?</p><p>Toiseksi minua kauhistuttaa seki, että meilon hallitus, jonka ministereistä osa on puoluepolitikoinnin ja vallanhimon kukkasia eikä mithän edustuksellisella demokratialla valittuja vai enkö vaan käsitä tätäkhään?</p><p>Kolmanneksi tämä meän muutaman puoluepäällikön hallinnoima demokratia ei kuuntele kansalaisia vaan etujärjestöjä ja suuryhtiöitä ja pankkivaltaa, kansaa ei siis ennää kuunnella.</p><p>Ei kuunnella muuallakkaan maailmassa ja siittä eijjole hyvä seuranu, kansojen eli tavalisten ihmisten voima ja valta pursuaa tramppien, keltaliivien ja muitten ihmeellisyyksien kautta esile eikä noudata mithän sopimuksia?</p><p>No ehkä tärkein, muttei vähäsin pointtini tässä höpötyksessäni on, että kansa, jota ei kuunnella, ei ota selvää asioista, ei innostu tutkiin asiayhteyksiä eikä ennen muuta aattele ihan itte asioita, on vaarallinen kansa ja se voi oistua siis ihan mihin vain arvaamattohmiin hullutuksiin?</p><p>Eli jos et aattele ihan itte, et voi ottaa vastuuta valinnoistasti tai ees tekemisistästi, olet nokasta veettävä höntti, papukaijja, jota maailman gurut, mediat ja rahamiehet ja ties mikkä Luontoäitinki viholliset vie sinua niinkö varas vei sitä entistä pässiä narussa.&nbsp;</p><p>Nooh, siis jossei meän sipilät ja niinistöt älyä kunnioittaa kansaa, olis meän tärkeä itte kunnioittaa itteä ja alkaa vastuullisiksi toimiviksi aikusiksi, jokkei suostu pelotteluihin eikä höntityksiin.</p><p>Kiitos ja huomenta, voikaa hyvin ja pitäkää hyvvää huolta ittestänne ja rakkaistanne kysseenalaistamalla sitä kaikkea, mitä meile sanothaan. Kattomalla omila silmillä, onko se totta.</p><p>Ja ehkä tämäkhän höpinä eijjole totta, miehän olen voinu taas erehtyä, tutki itte siis, usko itteästi.&nbsp;</p><p>- Hilkka Laronia, yks pösilö, jokei ainokaisella äänelhään tue tätä kansaa aliarvioivaa puoluediktatuuria.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suora kansanäänestys edellyttää ihmisiltä ajattelemista ja vastuullisuutta?

No nyt twitterissäki fiksut ihmiset sannoo, että tuli niin järkyttävän surkea keskustelu, että siittäki näkkee, että onneksi meilon edustuksellinen demokratia!!!?

Ensinäki somekeskustelijat eijjole kansa eikä sielä äänekhäimmät taijja olla niitä penalin terävimpiä kyniä?

Toiseksi minua kauhistuttaa seki, että meilon hallitus, jonka ministereistä osa on puoluepolitikoinnin ja vallanhimon kukkasia eikä mithän edustuksellisella demokratialla valittuja vai enkö vaan käsitä tätäkhään?

Kolmanneksi tämä meän muutaman puoluepäällikön hallinnoima demokratia ei kuuntele kansalaisia vaan etujärjestöjä ja suuryhtiöitä ja pankkivaltaa, kansaa ei siis ennää kuunnella.

Ei kuunnella muuallakkaan maailmassa ja siittä eijjole hyvä seuranu, kansojen eli tavalisten ihmisten voima ja valta pursuaa tramppien, keltaliivien ja muitten ihmeellisyyksien kautta esile eikä noudata mithän sopimuksia?

No ehkä tärkein, muttei vähäsin pointtini tässä höpötyksessäni on, että kansa, jota ei kuunnella, ei ota selvää asioista, ei innostu tutkiin asiayhteyksiä eikä ennen muuta aattele ihan itte asioita, on vaarallinen kansa ja se voi oistua siis ihan mihin vain arvaamattohmiin hullutuksiin?

Eli jos et aattele ihan itte, et voi ottaa vastuuta valinnoistasti tai ees tekemisistästi, olet nokasta veettävä höntti, papukaijja, jota maailman gurut, mediat ja rahamiehet ja ties mikkä Luontoäitinki viholliset vie sinua niinkö varas vei sitä entistä pässiä narussa. 

Nooh, siis jossei meän sipilät ja niinistöt älyä kunnioittaa kansaa, olis meän tärkeä itte kunnioittaa itteä ja alkaa vastuullisiksi toimiviksi aikusiksi, jokkei suostu pelotteluihin eikä höntityksiin.

Kiitos ja huomenta, voikaa hyvin ja pitäkää hyvvää huolta ittestänne ja rakkaistanne kysseenalaistamalla sitä kaikkea, mitä meile sanothaan. Kattomalla omila silmillä, onko se totta.

Ja ehkä tämäkhän höpinä eijjole totta, miehän olen voinu taas erehtyä, tutki itte siis, usko itteästi. 

- Hilkka Laronia, yks pösilö, jokei ainokaisella äänelhään tue tätä kansaa aliarvioivaa puoluediktatuuria.

]]>
47 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266833-kansa-ei-ole-tyhmaa#comments Thu, 03 Jan 2019 06:17:49 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266833-kansa-ei-ole-tyhmaa
Rukhous http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266442-rukhous <p>Kykenisimpä aina aattelheen hyviä puolia ja sitä, mitä arvostan enkä rienais huonojapuolia ja ei-toivomiani asioita.</p><p>Siinä se minun viesti tuliki ja sen viestin mukasta toivosin muiltaki, jos rehellinen olen ja vaikken ittekhän pysy tielläni, mutta että yritys ja ajatus ois siihen suunthaan.</p><p>Ja hämmästyny olen politiikkojen vikinöistäkö nuot aina tekkee väärin ja net sillonki teki ja sano niin ja niin ja sitte itte puhuttaan puutaheinää ja asiat on kuitenki meän kansalaisten asioita, kunnioitusta meitä kohthaan.</p><p>Rakentakaamme rakkautta, sano entinen opettajani Olavi Tähtelä runossaan ja olli sillä kyllä koko kirjaki aihheesta nimelttään Helmiä sioille.</p><p>No, mitäs mie sitte arvostan, siis heikommista huolehtimista, siihen toivon apua ja tukea ihan kaikilta tasoilta rakkaassa Suomemme maassa. Eikä mithän tekosyitä, etteikö näin rikas maa pystys auttaan ihan kaikkia asukkaittaan, joitä täälon.</p><p>Sitte läpeile parasta, opettajia pittää kuunnella ja antaa niile tuki ja se, mitä net pyytää, nethän on asiantuntijoita kouluasioissa. Päivähoittoon pienemmän ryhmät, ei kukhan pikkuläppi tartte isoa ryhmään, siis ei iso ryhmä kasvata, net tarttee oman inhimillisen, rauhallisen, kiltin ja hyvän ihmisen mallikseen ja avukseen, läpeilä on ittelä se salaperänen taito oppia ja ihmetellä ja tutkia.</p><p>Kunniakansalaisten ympärille kehitetty oiken pörssiyhtiöitten rahastama bisnes pittää lopettaa. Vanhuksille rakkautta, hellää ja hyvvää hoitoa ja kohtelua ja kunnon ruoka ja puhtaus.</p><p>Emmä jätä toisiamma heitheille, kukhan ei saa jäähä syrjhään. Piste.</p><p>Voikaa hyvin ja rakastakkaa, sillain ja niissä merkeissä mieki kokkeilen tehä ja ellää.</p><p>Rakastavin, arvostavin ja kiittävin terhveisin ja hyvän joulun jatkumistoivotuksin hilkkapien!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kykenisimpä aina aattelheen hyviä puolia ja sitä, mitä arvostan enkä rienais huonojapuolia ja ei-toivomiani asioita.

Siinä se minun viesti tuliki ja sen viestin mukasta toivosin muiltaki, jos rehellinen olen ja vaikken ittekhän pysy tielläni, mutta että yritys ja ajatus ois siihen suunthaan.

Ja hämmästyny olen politiikkojen vikinöistäkö nuot aina tekkee väärin ja net sillonki teki ja sano niin ja niin ja sitte itte puhuttaan puutaheinää ja asiat on kuitenki meän kansalaisten asioita, kunnioitusta meitä kohthaan.

Rakentakaamme rakkautta, sano entinen opettajani Olavi Tähtelä runossaan ja olli sillä kyllä koko kirjaki aihheesta nimelttään Helmiä sioille.

No, mitäs mie sitte arvostan, siis heikommista huolehtimista, siihen toivon apua ja tukea ihan kaikilta tasoilta rakkaassa Suomemme maassa. Eikä mithän tekosyitä, etteikö näin rikas maa pystys auttaan ihan kaikkia asukkaittaan, joitä täälon.

Sitte läpeile parasta, opettajia pittää kuunnella ja antaa niile tuki ja se, mitä net pyytää, nethän on asiantuntijoita kouluasioissa. Päivähoittoon pienemmän ryhmät, ei kukhan pikkuläppi tartte isoa ryhmään, siis ei iso ryhmä kasvata, net tarttee oman inhimillisen, rauhallisen, kiltin ja hyvän ihmisen mallikseen ja avukseen, läpeilä on ittelä se salaperänen taito oppia ja ihmetellä ja tutkia.

Kunniakansalaisten ympärille kehitetty oiken pörssiyhtiöitten rahastama bisnes pittää lopettaa. Vanhuksille rakkautta, hellää ja hyvvää hoitoa ja kohtelua ja kunnon ruoka ja puhtaus.

Emmä jätä toisiamma heitheille, kukhan ei saa jäähä syrjhään. Piste.

Voikaa hyvin ja rakastakkaa, sillain ja niissä merkeissä mieki kokkeilen tehä ja ellää.

Rakastavin, arvostavin ja kiittävin terhveisin ja hyvän joulun jatkumistoivotuksin hilkkapien!

]]>
3 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266442-rukhous#comments Tue, 25 Dec 2018 09:26:25 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266442-rukhous
Nuoret ei usko sotimisseen http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265287-nuoret-ei-usko-sotimisseen <p>Jotenki ainako tuon maapuolustustahon heikkenemis -jutun näen tai kuulen siittä, häivähtää mielessä, kuinka mummo ja äiti ja eno evakkoina olit soan jaloissa enkä tiä, mitä oli tapahtunu, mutta sota oli homman nimi. Mummoparka menetti kotinsa kolme kertaa.</p><p>Mutta sota on minusta kans huonon herraonnen tulosta. Siinä saa pikkuihmiset kärsiäkkö vallanpitäjät alkaa sanasotasille ja lopulta tappehleen niinko henkisesti ja seuraavaksi saa tavikset tapella oikeasti ja siinä ihmiset, aikuset ja läpit ja kaikki perhheet ja kodit on tuhon alla, pelkkää itkua, hättää, tuskaa ja murskattuja ihmisiä.</p><p>Niin, että ihmiskunta on kohta ehkä tapellu tarpheeksi, nuoret ihmiset ei ennää jaksa uskoa sotimisseen. Tämä on rukkoukseni.</p><p>Jos et voi johonki vaikuttaa, älä puhu siittä, no en voi vaikuttaa, muttako en ole vaikuttaja, olen vain yks tyhjänpäivänen epädosentti, niin sanompa vaan, että nuorisossa meän tulevaisuus, vanhat ja keski-ikäset ja muut sotahullut vois sotia ihan keskenänsä jossaki erämaassa.</p><p>No kirjotan tämän, mutten aijjo keskustella, olen puhunu ugh!</p><p>- Hilkka Laronia</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jotenki ainako tuon maapuolustustahon heikkenemis -jutun näen tai kuulen siittä, häivähtää mielessä, kuinka mummo ja äiti ja eno evakkoina olit soan jaloissa enkä tiä, mitä oli tapahtunu, mutta sota oli homman nimi. Mummoparka menetti kotinsa kolme kertaa.

Mutta sota on minusta kans huonon herraonnen tulosta. Siinä saa pikkuihmiset kärsiäkkö vallanpitäjät alkaa sanasotasille ja lopulta tappehleen niinko henkisesti ja seuraavaksi saa tavikset tapella oikeasti ja siinä ihmiset, aikuset ja läpit ja kaikki perhheet ja kodit on tuhon alla, pelkkää itkua, hättää, tuskaa ja murskattuja ihmisiä.

Niin, että ihmiskunta on kohta ehkä tapellu tarpheeksi, nuoret ihmiset ei ennää jaksa uskoa sotimisseen. Tämä on rukkoukseni.

Jos et voi johonki vaikuttaa, älä puhu siittä, no en voi vaikuttaa, muttako en ole vaikuttaja, olen vain yks tyhjänpäivänen epädosentti, niin sanompa vaan, että nuorisossa meän tulevaisuus, vanhat ja keski-ikäset ja muut sotahullut vois sotia ihan keskenänsä jossaki erämaassa.

No kirjotan tämän, mutten aijjo keskustella, olen puhunu ugh!

- Hilkka Laronia

]]>
16 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265287-nuoret-ei-usko-sotimisseen#comments Wed, 05 Dec 2018 19:37:59 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265287-nuoret-ei-usko-sotimisseen
Rokotteensa voi itte valita - vielä http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265027-rokotteensa-voi-itte-valita-viela <p>Minua ihmetyttää tuo hätä ja kiihko nuitten rokotusten kans ja vielä enämpi pakkorokotusten haluaminen.</p><p>Älkää rakhaat kansalaiset halukko kelheen valtaa mihinkkään ylimäärässiin pakkoihin!!?</p><p>Eiköhän jokku YK:n ihmisoikeuekki ole tiukilla kaiken maailman suuntausten ja vallanpitäjien kans, aatelkaapa jos joku hitleri sais päähänsä rokottaa köyhät pois maailmasta, pakolla. Nojoo tuli hitlerkortti, mutta kuitenki, aatelkaa nyt kuitenki.</p><p>Kuka teistä tietää, mitä rokotukset on, siis sisältää ja vaikutukset, koska nykyrokotuksista eijjole pitäviä ja pätevästi tietteellisiä tutkimuksia, jos teilä oikeasti on semmosia, laittakaa kommentiksi.</p><p>Kaikki rokotteet tullee amerikkalaisilta lääkefirmoilta ja Suomen THL:n pääjohtaja Eskola on, siis tutkikaapa kuka hän ja mitkä tahot häntä on sponssanheet, julkista tietoa.</p><p>Enkä sano, että kaikki lääkheet ja rokotukset on pahasta, tutkikaa itte, kaikkia ei tartte ottaa.</p><p>No ja joku tuhkarokko, mistä ne kuolleet tietää, ne tilastot on heipparallaa ja ussein ne valitettavasti on ihmisiä, joilon jo paljon saihrauksia.</p><p>No mitä hiiskattia mie muka opetan, en ole mikhän viisas vaan tyhmä, mutta jos nämät ihmisten pelottelut ja hyyssäämiset ja pakottamiset ei meitä herätä, mie eppäilen, että meän hyvinvointi on joka mielessä vaarassa.</p><p>Nouskaa nyt aikusen ihmisen mittoihin ja rauhottukkaa ja aatelkaa ihan itte asioita, tiedostakkaa oma pelkonne.</p><p>- Hilkka Laronia</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Minua ihmetyttää tuo hätä ja kiihko nuitten rokotusten kans ja vielä enämpi pakkorokotusten haluaminen.

Älkää rakhaat kansalaiset halukko kelheen valtaa mihinkkään ylimäärässiin pakkoihin!!?

Eiköhän jokku YK:n ihmisoikeuekki ole tiukilla kaiken maailman suuntausten ja vallanpitäjien kans, aatelkaapa jos joku hitleri sais päähänsä rokottaa köyhät pois maailmasta, pakolla. Nojoo tuli hitlerkortti, mutta kuitenki, aatelkaa nyt kuitenki.

Kuka teistä tietää, mitä rokotukset on, siis sisältää ja vaikutukset, koska nykyrokotuksista eijjole pitäviä ja pätevästi tietteellisiä tutkimuksia, jos teilä oikeasti on semmosia, laittakaa kommentiksi.

Kaikki rokotteet tullee amerikkalaisilta lääkefirmoilta ja Suomen THL:n pääjohtaja Eskola on, siis tutkikaapa kuka hän ja mitkä tahot häntä on sponssanheet, julkista tietoa.

Enkä sano, että kaikki lääkheet ja rokotukset on pahasta, tutkikaa itte, kaikkia ei tartte ottaa.

No ja joku tuhkarokko, mistä ne kuolleet tietää, ne tilastot on heipparallaa ja ussein ne valitettavasti on ihmisiä, joilon jo paljon saihrauksia.

No mitä hiiskattia mie muka opetan, en ole mikhän viisas vaan tyhmä, mutta jos nämät ihmisten pelottelut ja hyyssäämiset ja pakottamiset ei meitä herätä, mie eppäilen, että meän hyvinvointi on joka mielessä vaarassa.

Nouskaa nyt aikusen ihmisen mittoihin ja rauhottukkaa ja aatelkaa ihan itte asioita, tiedostakkaa oma pelkonne.

- Hilkka Laronia

]]>
39 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265027-rokotteensa-voi-itte-valita-viela#comments Sat, 01 Dec 2018 07:21:04 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265027-rokotteensa-voi-itte-valita-viela
Vastustatko sotea http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264150-vastustatko-sotea <p>Soten papereista on nyt sanottu, että niitten viimestenki papereitten sanasto on jo niin sisäpiiritekstiä, ettei sitä ees kaikki 200 kansaneustajjaa voi ymmärtää.</p><p>Missä tämän maan lait ja asetukset mennee, siis nythän on eppäily, ettei kukhan tiä kokonaisuutena, että mitä sote tarkottaa.</p><p>Minusta tuo on edesvastuutonta ja molhan huijjattuja tyhmeliiniä met suomalaiset. Ehkä net muutamat jokku sisäpiiriläiset(?) tietää, mistä puhuvat?</p><p>Haa, mutta kirkkain otsin pöpötettään soten puolesta ja vasthaan, mistähän met siis puhuma?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Soten papereista on nyt sanottu, että niitten viimestenki papereitten sanasto on jo niin sisäpiiritekstiä, ettei sitä ees kaikki 200 kansaneustajjaa voi ymmärtää.

Missä tämän maan lait ja asetukset mennee, siis nythän on eppäily, ettei kukhan tiä kokonaisuutena, että mitä sote tarkottaa.

Minusta tuo on edesvastuutonta ja molhan huijjattuja tyhmeliiniä met suomalaiset. Ehkä net muutamat jokku sisäpiiriläiset(?) tietää, mistä puhuvat?

Haa, mutta kirkkain otsin pöpötettään soten puolesta ja vasthaan, mistähän met siis puhuma?

]]>
7 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264150-vastustatko-sotea#comments Wed, 14 Nov 2018 08:14:19 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264150-vastustatko-sotea
Ay-liike tuhosi vanhustenhoijjon http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264093-ay-liike-tuhosi-vanhustenhoijjon <p>Moni yksinkertanen, kiltti ja hyvä ihminen ois hyvä hoittaan vanhusta ja varsinki jossaki hoitokoissa tai vanhusyhteisössä, mutta eikö ei, pittää olla tutkinnot ja paffit ja taulukkopalkat ja sekunttityöajat ja ruudut ja raidat ja sen ja sen verran teoriaoppeja.</p><p>Siis mikhän raha ei tule riittään hyvhään hoittoon ja siksi jo nyt vanhustenhoito on huonoa.</p><p>En tarkota, että nykyhoitajien pitäs ilmaseksi tehä töitä, tarkotan, että tavaliset ihmiset, joila riittää lähimmäisen rakkautta ja viitseliäisyyttä ja halua auttaa, tukea, silittää, pestä, lukea, laulaa vanhuksille, semmosten pitäs saaha joku perehytys näiltä nykyvirkamieshoitajilta ja joku peruspalkka.</p><p>Näin varhmaan tehtiinki joskus, mutta ees se vuen tai puolen vuenko soli vanhusten hoitoapulaisten koulutuksen järjestyminen esty, koska ay-liike puolustaa koulutettujen hoitajien työpaikkoja muka paremman hoijjon nimissä.</p><p>Kyllä tiättä syämmessänne jokhainen, että puhun asiaa, näin ei vaan sais sanoa eikä puhua, mutta se korkea koulutus ei tee hyviä hoitajia, son syämmessä se asia, jokon ihan kaikkein tärkein, eikä pitäs liiotella, yks ammattihoitajahan nytki hoitaa ylenmäärin ja liikaa vanhuksia.</p><p>Ääh, siis tajuattako, mitä selitän, siis vanhukset tarttee mukavia, kilttejä, ihmistä rakastavia, yksinkertasia ihmisiä lähelleen avuksi.</p><p>Eikä ura vanhustenhuollossa ole usseinkkaan se ylpeyenaihe nykyään, kaikila mennee huonosti, hoitajilla ja vanhuksilla?</p><p>Mietimäpä asiaa?</p><p>Rakastavin, ilosin, ajattelevin terhveisin hilkkapien!</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Moni yksinkertanen, kiltti ja hyvä ihminen ois hyvä hoittaan vanhusta ja varsinki jossaki hoitokoissa tai vanhusyhteisössä, mutta eikö ei, pittää olla tutkinnot ja paffit ja taulukkopalkat ja sekunttityöajat ja ruudut ja raidat ja sen ja sen verran teoriaoppeja.

Siis mikhän raha ei tule riittään hyvhään hoittoon ja siksi jo nyt vanhustenhoito on huonoa.

En tarkota, että nykyhoitajien pitäs ilmaseksi tehä töitä, tarkotan, että tavaliset ihmiset, joila riittää lähimmäisen rakkautta ja viitseliäisyyttä ja halua auttaa, tukea, silittää, pestä, lukea, laulaa vanhuksille, semmosten pitäs saaha joku perehytys näiltä nykyvirkamieshoitajilta ja joku peruspalkka.

Näin varhmaan tehtiinki joskus, mutta ees se vuen tai puolen vuenko soli vanhusten hoitoapulaisten koulutuksen järjestyminen esty, koska ay-liike puolustaa koulutettujen hoitajien työpaikkoja muka paremman hoijjon nimissä.

Kyllä tiättä syämmessänne jokhainen, että puhun asiaa, näin ei vaan sais sanoa eikä puhua, mutta se korkea koulutus ei tee hyviä hoitajia, son syämmessä se asia, jokon ihan kaikkein tärkein, eikä pitäs liiotella, yks ammattihoitajahan nytki hoitaa ylenmäärin ja liikaa vanhuksia.

Ääh, siis tajuattako, mitä selitän, siis vanhukset tarttee mukavia, kilttejä, ihmistä rakastavia, yksinkertasia ihmisiä lähelleen avuksi.

Eikä ura vanhustenhuollossa ole usseinkkaan se ylpeyenaihe nykyään, kaikila mennee huonosti, hoitajilla ja vanhuksilla?

Mietimäpä asiaa?

Rakastavin, ilosin, ajattelevin terhveisin hilkkapien!

 

]]>
21 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264093-ay-liike-tuhosi-vanhustenhoijjon#comments Tue, 13 Nov 2018 07:15:43 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264093-ay-liike-tuhosi-vanhustenhoijjon
Verot ja Nenäpäivät http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263541-verot-ja-nenapaivat <p>Luin muutamia meän tavalisten sometuksia, kuinka annatta verotettuja eurojanne Nenäpäihvään ja ostatta Roosanauhoja, tähän on tultu, hyväntekeväisyyellä rakennettaan Lastensairaalaki rikhaassa Suomessa.</p><p>Son kaverit bisnestä, joka tuottaa organisaatioilleen, ei net ilmaseksi tehe, bisnes on semmosta ja kuuluuki olla, myös hyväntekeväisyysbisneksen, jos katoma asiat rehelisesti!</p><p>Verorahat vuotaa esim.yritystukkiin ja jättifirmoihin ja mm. syöpätutkimusten rahotusta on leikattu.</p><p>Miettikää asiat ja ajatuksenne lophuun asti, haluattako olla mukana tässä ilmiössä.</p><p>Sori tästä, mutta tämä hyväntekeväisyyen varhaan siirtäminen mennee väärin.</p><p>- Hilkka Laronia</p><p>Ps. Muistattakos sen tutkimuksen, että noli köyhät, jokka anto eniten rahhaa ja pehmoleluja siinä kouluampumiskurjuuessa, joka tapahtu rikhaitten alueella Usa:ssa eikä net uhrien ommaiset ees haluhneet niitä&nbsp; vasthaanottaa, nei tarvinneet maallista huomiota hättäänsä. Köyhät pihtiputtaan mummot antaa vähästään Suomessaki...!!?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Luin muutamia meän tavalisten sometuksia, kuinka annatta verotettuja eurojanne Nenäpäihvään ja ostatta Roosanauhoja, tähän on tultu, hyväntekeväisyyellä rakennettaan Lastensairaalaki rikhaassa Suomessa.

Son kaverit bisnestä, joka tuottaa organisaatioilleen, ei net ilmaseksi tehe, bisnes on semmosta ja kuuluuki olla, myös hyväntekeväisyysbisneksen, jos katoma asiat rehelisesti!

Verorahat vuotaa esim.yritystukkiin ja jättifirmoihin ja mm. syöpätutkimusten rahotusta on leikattu.

Miettikää asiat ja ajatuksenne lophuun asti, haluattako olla mukana tässä ilmiössä.

Sori tästä, mutta tämä hyväntekeväisyyen varhaan siirtäminen mennee väärin.

- Hilkka Laronia

Ps. Muistattakos sen tutkimuksen, että noli köyhät, jokka anto eniten rahhaa ja pehmoleluja siinä kouluampumiskurjuuessa, joka tapahtu rikhaitten alueella Usa:ssa eikä net uhrien ommaiset ees haluhneet niitä  vasthaanottaa, nei tarvinneet maallista huomiota hättäänsä. Köyhät pihtiputtaan mummot antaa vähästään Suomessaki...!!?

]]>
3 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263541-verot-ja-nenapaivat#comments Fri, 02 Nov 2018 09:18:10 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263541-verot-ja-nenapaivat
Rohkeutta politiikoille http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262473-rohkeutta-politiikoille <p>Hyi kauheako minusta tuntuu, että se salaliittoajatus, että tavalinen kansa köyhytettään ja ajettaan ahtaalle, on totta.</p><p>Sillonko Katainen oli pääministeri se haukkuko kansa on huonoa, mutta pikkuhiljaa kansa on ajettu kiusaahmaan toisiaan ja kisaihleen joka asiasta toistensa kans.</p><p>Iso asia on sivistävän koulutuksen heikkeneminen, lähihistoriasta tietämättömät osattomat ja vihaset linnottautuu ja jakkaa oikeutta?</p><p>Entä tuo oman käen oikeus muutenki, täälä somessaki jaettaan toisten ihmisten kuvia ja syytettään julkisesti, oikeuslaitos on sitä varten. Media kans kivittää ilman oikeuenpäätöksiä, hävetköö media!</p><p>No pääsiskö tämä asiaan, ei näytä pääsevän, se ajatukseni oli, että ei huono ole kukhan ihminen, ei toinen parempi toista, miksi koko ajan kytättään toisia ja haukuttaan ja vertaihlaan, son ihan turhaa iki-aikasten siis meän sielujen sotkemista.</p><p>Politiikkojen pittää rohkaustua ja lakata kiipimästä vallankiilto silmissä, tarkotatta hyvvää, mutta sekopäänä sotkeuvvutta millon minkäki kuvion kans. Kuten yritystukien kans kävi ja nyt se Mauri Pekkarinen hankkiutuu komissaariksi.</p><p>Ei ole ihme, että nuoret vaan nauraa eikä yhtään kiinostu yhteiskunnallisista asioista, asiathan on kuonan ja sensaatioitten alla?</p><p>Kysymysmerkki joka asialle, mutta jotaki näitä ratoja mie aattelen.</p><p>Miehän uskon, että koko ajan menhän etheenpäin, mutta kauhniimminki voisima matkata täälä maailmassa.</p><p>Nyt en ennää jaarittele, kiitosko sain taas ja vielä kirjottaa tänne, kaikkihan on väliaikasta vaan, iloittema tästä hetkestä ja jatkettaampa, ootta rakhaita ja parhhaita&nbsp;<img alt="heart" height="23" src="/sites/all/libraries/ckeditor/plugins/smiley/images/heart.png" title="heart" width="23" /></p><p>- hilkkapien</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Hyi kauheako minusta tuntuu, että se salaliittoajatus, että tavalinen kansa köyhytettään ja ajettaan ahtaalle, on totta.

Sillonko Katainen oli pääministeri se haukkuko kansa on huonoa, mutta pikkuhiljaa kansa on ajettu kiusaahmaan toisiaan ja kisaihleen joka asiasta toistensa kans.

Iso asia on sivistävän koulutuksen heikkeneminen, lähihistoriasta tietämättömät osattomat ja vihaset linnottautuu ja jakkaa oikeutta?

Entä tuo oman käen oikeus muutenki, täälä somessaki jaettaan toisten ihmisten kuvia ja syytettään julkisesti, oikeuslaitos on sitä varten. Media kans kivittää ilman oikeuenpäätöksiä, hävetköö media!

No pääsiskö tämä asiaan, ei näytä pääsevän, se ajatukseni oli, että ei huono ole kukhan ihminen, ei toinen parempi toista, miksi koko ajan kytättään toisia ja haukuttaan ja vertaihlaan, son ihan turhaa iki-aikasten siis meän sielujen sotkemista.

Politiikkojen pittää rohkaustua ja lakata kiipimästä vallankiilto silmissä, tarkotatta hyvvää, mutta sekopäänä sotkeuvvutta millon minkäki kuvion kans. Kuten yritystukien kans kävi ja nyt se Mauri Pekkarinen hankkiutuu komissaariksi.

Ei ole ihme, että nuoret vaan nauraa eikä yhtään kiinostu yhteiskunnallisista asioista, asiathan on kuonan ja sensaatioitten alla?

Kysymysmerkki joka asialle, mutta jotaki näitä ratoja mie aattelen.

Miehän uskon, että koko ajan menhän etheenpäin, mutta kauhniimminki voisima matkata täälä maailmassa.

Nyt en ennää jaarittele, kiitosko sain taas ja vielä kirjottaa tänne, kaikkihan on väliaikasta vaan, iloittema tästä hetkestä ja jatkettaampa, ootta rakhaita ja parhhaita heart

- hilkkapien

]]>
1 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262473-rohkeutta-politiikoille#comments Sat, 13 Oct 2018 08:55:30 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262473-rohkeutta-politiikoille
Tekkeekö Kelan toimisto väärin http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262341-kelan-toimisto-tekkee-vaarin <p>Onko Kelalla vaitiolovelvollisuus, yksityisyyden suoja, ihmisen tietosuoja vai mikä sen nimi oiskhan?</p><p>Kelan toimistossa on vastassa virkailija, joka kyssyy ihmiseltä kaikkien kuullen, miksi tulit, mikä on asiasi, mitä papereita sulla on, onko näin oikeasti ja ylleisesti koko Suomessa.</p><p>On noloa kertoa kaikkien kuulleen omia henkilökohtasia asioita.</p><p>On noloa olla paikalla, ko joku huonostivoiva yrittää selittää ja sopertaa asiaansa ja samalla sekottaa paperinsa, jokka oli varannu tapaamista verten. Siis siinä kaikkien eessä selvittää ja jopa tiputtaa papereitaan.</p><p>On siinä kanssa-asiakkaalla olemista, ei tiä, mihin silmänsä ja korvansa panis, ko yrittää olla kuulematta toisten yksityisiä asioita.</p><p>Sen jälkhen ihminen siis pääsee, jos selviää tästä &quot;ulosheittäjä&quot; -virkailijasta, niin voi jonottaa ja vuorolhaan sitte pääsee rauhassa kuulevilta korvilta puhuhmaan asioistaan kahen kesken virkailijansa kans.</p><p>Olenkohan käsittäny jotaki väärin, minusta Kela toimii huonosti ja väärin, jopa vastoin mithän ihmisen ja hänen elämänsä kunnioitamista.</p><p>Höh, onko tämä joku asia, onse, jos jouvvut käytännössä käyhmään Kelassa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Onko Kelalla vaitiolovelvollisuus, yksityisyyden suoja, ihmisen tietosuoja vai mikä sen nimi oiskhan?

Kelan toimistossa on vastassa virkailija, joka kyssyy ihmiseltä kaikkien kuullen, miksi tulit, mikä on asiasi, mitä papereita sulla on, onko näin oikeasti ja ylleisesti koko Suomessa.

On noloa kertoa kaikkien kuulleen omia henkilökohtasia asioita.

On noloa olla paikalla, ko joku huonostivoiva yrittää selittää ja sopertaa asiaansa ja samalla sekottaa paperinsa, jokka oli varannu tapaamista verten. Siis siinä kaikkien eessä selvittää ja jopa tiputtaa papereitaan.

On siinä kanssa-asiakkaalla olemista, ei tiä, mihin silmänsä ja korvansa panis, ko yrittää olla kuulematta toisten yksityisiä asioita.

Sen jälkhen ihminen siis pääsee, jos selviää tästä "ulosheittäjä" -virkailijasta, niin voi jonottaa ja vuorolhaan sitte pääsee rauhassa kuulevilta korvilta puhuhmaan asioistaan kahen kesken virkailijansa kans.

Olenkohan käsittäny jotaki väärin, minusta Kela toimii huonosti ja väärin, jopa vastoin mithän ihmisen ja hänen elämänsä kunnioitamista.

Höh, onko tämä joku asia, onse, jos jouvvut käytännössä käyhmään Kelassa.

]]>
14 http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262341-kelan-toimisto-tekkee-vaarin#comments Wed, 10 Oct 2018 15:23:40 +0000 Hilkka Laronia http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262341-kelan-toimisto-tekkee-vaarin