Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n ilmasto- ja energiapolitiikka

Vihreä hiili- ja teräsyhteisö - vaikuttaa legitiimiltä

Koko unionin äänestysaktiivisuus oli 50,5%.  Demokratiassa yli puolet on keskeinen ratkaisevakin juttu. Silti äänestysaktiivisuus on aika aneemista, eikä Suomi tuota prosenttia osaltaan nostata. Ainakin Orpo julisti vaalituloksen Eurooppaa (Unionia) rakentavien voitoksi. Toisaalla on ihmetelty miksi "hajoittajat" haluavat parlamenttiin? Ehkä noista hajoittajistakin suuri osa haluaa vain muuttaa Unionin suuntaa. Toki se tarkoittaa osaltaan nykymenon hajoittamista.

 

Päästöjä ei saa ulkoistaa kehitysmaihin

Jos verotus uudistetaan päästöpohjaiseksi, kuten Sitra ehdottaa (https://yle.fi/uutiset/3-10732217), kuinka käy suomalaiselle ja eurooppalaiselle teollisuudelle? Jos asetamme omalle teolliselle tuotannolle ankarat päästörajat, mutta emme samalla turvaa halvan ja vähäpäästöisen energian saatavuutta, teollisuus muuttaa maihin, joissa tuotanto on halvempaa ja energia tuotetaan lähes kokonaan fossiilisilla polttoaineilla. Tuloksena päästöt vähenevät kyllä Suomessa – ja lisääntyvät globaalisti. Samalla työpaikat ja hyvinvointi katoavat Euroopasta.

Tarvitsemme realistisempaa ilmastopolitiikkaa

Takanani on ensimmäinen Keskustan puoluevaltuuston kokous. Viikonloppuna Riihimäelle oli kokoontunut puolitoistasataa puolueaktiivia eri puolilta Suomea purkamaan pahaa oloaan vaalitappion johdosta ja suunnittelemaan tulevaa. Puhuja toisensa jälkeen nousi pönttöön ripottelemaan tuhkaa Keskustan päälle. Kyyneleitäkin puhujanpöntössä nähtiin.

Päästökauppa ja hiilitullit

Viikko sitten kirjoitin siitä, kuinka vähäpäästöisen suomalaisen teollisuuden kilpailukyvystä huolehtiminen hidastaa ilmastonmuutosta. Suomella ei ole omaa erillistä kansallista ilmastoa, vaan ilmastonmuutos on aidosti ja jakamattomasti maailmanlaajuinen ilmiö. Siksi sen torjunnassakin on aina mietittävä toimien vaikutusta koko maailman yhteenlaskettuihin päästöihin, ei vain Suomen alueella syntyviin päästöihin.

Ilmastotullit käyttöön

Alla oleva kirjoitus on neljän helsinkiläisen nuoren perussuomalaisen kansanedustajaehdokkaan yhteiskannaotto helmikuulta 2019.

---

Ilmastotullit käyttöön!

Helsingin Perussuomalaisten nuoret kansanedustajaehdokkaat vaativat yhdessä Suomea toimiin ilmastotullien ajamiseksi Euroopan unionin jäsenenä.

Yhden asian vaalit on peruttu

Erinäiset puolueet, kansanedustajat ja kansanedustajaehdokkaat eri puolilla Suomea pyrkivät luomaan mielikuvia yhden asian vaaleista. On vaahdottu maahanmuuttovaaleista, ilmastovaaleista, vanhustenhoivavaaleista, sotevaaleista ja koulutusvaaleista. Ehkäpä yhden asian poliitikoille vaalit ovat yhden asian vaalit? Minulle eduskuntavaalit ovat valtiolliset vaalit, joissa valitaan valtionhoitajat.

CO2 on hyödyllinen kaasu ilmakehässä?

Kokonaiskuva hiilidioksidista alkaa muotoutumaan pikkuhiljaa, sen roolista pidättää infrapunasäteilyä ilmakehässä jne. Kondensoitumattomana kaasuna hiilidioksidilla on joku pieni merkitys infrapunasäteilyn pidätyksen osalta, mutta jää vesihöyryn varjoon, jolla on paljon suurempi ilmakehää lämmittävä vaikutus, katso kuva 1.

Suomi on kuitenkin sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä, ja onnistunutkin siinä, kuva 2.

Etelämantereen krilli - pieni äyriäinen - stimuloi kasviplanktonin kasvua

http://phys.org/news/2016-09-nature-ocean-fertiliser.html

 

Ihmiset on ajettu uskomaan, että ihmiskunnan kestävän kehityksen tielle on asettumassa ylipääsemättömiä esteitä, yksi jatkuvasti esillä olevista asioista mediassa ja poliitikkojen puheissa on hiilidioksidipitoisuus (CO2) ilmakehässä. Epävarmuustekijöitä liittyy lähinnä hiilenkiertoon.

 

Maailman valtameret potevat raudanpuutetta

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on viime aikoina lisääntynyt, ei niinkään fossiilisten polttoaineiden polttamisen takia, vaan merten takia, koska merten normaali toiminta hiilensidonnan osalta on estynyt raudanpuutteeseen. Merissä on ollut valaita ja niiden ravintoa, kasvi- ja eläinplanktoneita moninkertaisesti enemmän 150 vuotta sitten. Valaiden määrä on pudonnut 70 % niistä määristä, mitä on ollut satoja vuosia sitten. Joidenkin valaiden osalta pudotus on ollut vieläkin enemmän. Tämä on johtanut avomerellä raudanpuutteeseen.

Uusin tutkimus puoltaa ilmakehän hiilen sitomista maaperään

Hiilenkierrosta tutkittua tietoa tulee kokoajan lisää. Osittain tai kokonaan vääriä käsityksiä korjataan ja oiotaan uudella tutkimustiedolla!?

Viljanviljely on tuottanut kasvihuonekaasuja ilmakehään, samoin karjankasvatus. Kumpaankin voidaan vaikuttaa hyvällä maaperän hoidolla. Maaperä voidaan muuttaa hiilinieluksi ja maaperän köyhtyminen ja eroosio voidaan lopettaa, märehtivän karjan laidunkierrolla, vähentämällä maanmuokkausta ja viljelykasveja vaihtamalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä