Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallinen analyysi

Suomalaisen journalismin kujanjuoksu

Aina kun suomalaisesta journalismista puhutaan pitäisi nostaa esiin se historiallinen tosiasia, että yhden suvun omistama yksi lehti on meillä käytännössä määrittänyt koko mediakenttää. Se on olut todellinen kakanialainen omaisuuden ja sivistyksen liitto.

Suomen rikkain mies ja mediamoguli, todellinen tycoon, joka toki itse kuulemma epäili henkisiä kykyjään -- kukaan muu ei niitä sitten uskaltanutkaan epäillä -- perusti jopa oman toimittajakoulun ja stipendi- ja palkintoinstituutioita sivuuttaakseen alalla annetun yliopistollisen koulutuksen.

Pimeässä maassa

Vuosia sitten oli Finlandia -ehdokkaana Maarit Verrosen 'Pimeästä maasta'. Kirja, oli niin ahdistava, että luin sen pätkissä pitäen aina välillä taukoa. Se toi pintaan kaikki ne ahdistukset, mitkä suomalaisen mentaliteetin musta, pimeä ja kylmä lähteensilmä pitää hyytävässä sisuksessaan. Se silmä ei anna anteeksi, anteeksipyytämisestä tai armosta puhumattakaan. Se syö inhimillisyyden ja lämmön ja jättää jäljelle armottoman maailmankuvan, missä onnistutaan tai kuollaan yrittäessä. Pitää, täytyy ja on pakko.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä