Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Kaikki blogit puheenaiheesta Keskusta-puolue

Kalliin junasekoilun loppuhinta

Kaiken kaikkiaan liikenneministerin hätäiset junapäätökset tulivat kalliiksi Siuntiossa.

Siuntion kunnalle eipäs juupas-junaleikki maksoi puhdasta rahaa, kun jouduttiin tekemään pikaratkaisuja, jotta saimme turvattua omilla rahoillamme junaliikenteemme. Samalla menetimme ensimmäistä kertaa asukkaita. Vuosikymmeniä kestänyt asukasluvun kasvu kääntyi tappioksi sillä sekunnilla, kun Bernerin päämaja pysäytti junaliikenteen Siuntioon.

Sittemmin virhe korjattiin ja nyt Siuntio on liittymässä HSL.ään. Aika näytää saadaanko taas asukasluku kasvuun, uskon niin.

Kapitalismista Keputalismiin

Noin viikon uutiset kertoi eilen, että on syntynyt uusi talousjärjestelmä, Keputalismi.

Keputalismi tarkoittaa, että ensin rakennetaan julkisilla verovaroilla valtiolle tai kunnalle omaisuus. Ja sitten se myydään alihintaan kepulaisille kavereille "liiketoiminta-alustaksi".

Keskustassakin on uskallettava keskustella perhevapaista

Viime viikkoina yhteiskunnalliseen keskusteluun on noussut taas kotihoidontuki ja sen epäsuhtainen käyttäjäjakauma. Moni on ehtinyt vaatia järjestelmästä luopumista jo tällä vaalikaudella. Keskustalaiset ovat puolestaan pitäytyneet maltillisissa kannoissaan: osa puolustaa nykyjärjestelmää ja osa vaatii laajempaa perhevapaajärjestelmän uudistusta yhdessä ay-liikkeen kanssa. Poterot ovat syvät ja keskustelu tunteikasta.

Keskusta ja pullonpiilotuksen ihanuus

Keväällä hallituspuolueiden kesken sovittu alkoholilain uudistus näyttää jääneen lähtökuoppiinsa. Lainsäädännön oli alustavasti tarkoituksena tulla voimaan jo tulevan vuoden alusta, mutta valmistelu on keskustajohtoisesssa sosiaali- ja terveysministeriössä edennyt verkkaisesti. Tai oikeammin sanottuna mitään ei ole tapahtunut.

Keskusta hoipertelee alkoholipolitiikassa

Keskustan eduskuntaryhmän kanta ratkaisi sen, että jatkossa vähittäiskaupoissa myydään nelosolutta, vahvoja lonkeroita ja limuviinoja. Samalla Alkojen myyntiaikaa jatketaan iltayhdeksään ja ulkomainen nettikauppakin oltaneen vapauttamassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä