Ämmi Kaikilla ihmisen oikeuksilla, maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotiväkivalta

Äiti tukisti miljoona sata kertaa

Sari Laine kirjoitti aiemmin illalla mahdollisen kuvauksen perheväkivallasta. Ehkä kertomus oli tarkka – tai kuten monet muutkin kertomukset – vain vaikutelmia ja ennakkoluuloja. Kun suomalaismies juo, hän hakkaa vaimonsa ja lapsensa ja ajaa kirveellä hankeen. Kun nainen huutaa, se johtuu siitä hakkaamisesta.

Runsas viidennes naisista kokeneet lähisuhdeväkivaltaa - entä miehet?

Päivän otsikot rummuttavat kuinka runsas viidennes parisuhteessa olleista naisista on kokenut nykyisen tai entisen kumppanin väkivaltaa tuoreen selvityksen mukaan, näin kertoo mm Yle. Kyseessä on selvitys, jonka on teettänyt Sisäministeriö ja tarkoituksena oli selvittää turvallisuuden toteutumista eri sukupuolten ja väestöryhmien kannalta.

Väkivallan monet muodot!

Puhuttaessa väkivallasta, ensimmäisenä tulee mieleen fyysinen kiinnikäyminen. Väkivaltaa ilmenee kuitenkin enemmän henkisenä julmuutena, jonka jäljet eivät näy iholla.

Suurin osa väkivallasta tapahtuu kodin seinien sisällä. Tätä on vaikea uskoa, mutta siltä se kuulostaa, kun tiedostaa ihmisten ahdingon. Alistaminen, uhkailu, kontrollointi ja vähättely. Näillä keinoilla toinen puoliso  voidaan alistaa ja nujertaminen voi lopulta viedä hengen.

Väkivallasta on haittaa lapselle

"Tutkimuksessa 160 000 lasta ja 50 vuoden analyysit: Piiskaamisesta on merkittävää haittaa lapselle ja seuraukset näkyvät vielä aikuisena" -Jukka Hiiro

http://www.hs.fi/tiede/a1461730093003?jako=840a5ada46ce5742d69a4895aed1d...

 

Kotiväkivallan vähentäminen onnistuu asuntopolitiikankin kautta

Useilla ihmisillä tulee jossain vaiheessa asuinkumppaniensa kanssa jonkinlaista riitaa – vaikka pitäisikin toisesta ihmisestä paljonkin, saattaa jokin hänen piirteensä tai tekonsa yksinkertaisesti ärsyttää niin paljon, että tilanne kärjistyy, joskus jopa fyysiseen väkivaltaan asti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä